Fietsvakantie in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk

Frankrijk is het land voor fietsvakanties bij uitstek. Cycletours biedt een uitgebreid aanbod met de de mooiste fietsreizen in Frankrijk aan. Het veelzijdige aanbod is te danken aan het uitgebreide wegennet in Frankrijk.

Dat biedt ons als specialist de mogelijkheid om de mooiste en meest autoluwe fietsroutes te bedenken. Van fietsroutes langs de kastelen van de Loire tot het bedwingen van de meest heroïsche bergen uit de Tour de France. De landschappen zijn afwisselend en adembenemend. Van indrukwekkende berglandschappen in het oosten en zuiden tot de glooiende heuvels in het noorden van Frankrijk. Van april tot en met oktober kunt u kiezen uit een ruim aanbod fietsvakanties. Veel van onze fietsvakanties in Frankrijk zijn te boeken in combinatie met de fietsbus.

Vind uw reis →

Fiets-vaarvakanties in Frankrijk

Sinds 2020 bieden we ook fiets-vaarvakanties aan in Noord-Frankrijk en langs de Loire. Wat is tijdens een fietsvakantie nou fijner dan ontspanning aan het water? Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent in Noord-Frankrijk, vaart de boot naar de volgende etappeplaats. Dus bent u op zoek naar een fietsvakantie in Frankrijk met bagagevervoer? Dan is deze fiets-vaarvakantie een erg goed alternatief. Geen gesleep met de bagage en niet iedere dag uw tas in- en uitpakken. Geniet in de ochtend van een heerlijk ontbijt. Kom in de middag gerust langs voor een kopje koffie of thee en sluit de dag af met een 3-gangen diner. Naast een fiets-vaarvakantie in Frankrijk kunt u ook genieten van een vaarvakantie in Nederland, België of Duitsland.

Vind een fiets-vaarvakantie

 

Ontdek de veelzijdigheid van Frankrijk

De veelzijdigheid van Frankrijk, dat is wat een fietsvakantie door dit land zo uniek maakt. U vindt alles in Frankrijk: bergen met hoge kliffen en diepe dalen, heuvels en vlakke gebieden, maar ook uitgestrekte stranden, wijngaarden en bossen. Vergeet ook niet de veelzijdige gastronomie. De Franse keuken kent veel heerlijke gerechten en de lekkerste wijnen. Ideaal om de lange fietstochten mee af te sluiten. Kies op tijd voor ontspanning tijdens uw actieve fietsvakantie in Frankrijk. Zo is een bezoek aan de uitgestrekte wijngaarden en wijnkelders niet weg te denken tijdens uw vakantie. Kom even bij op het strand of ga naar de landingsplaats van D-Day in Normandië. Frankrijk kent een rijke historie. Er is zoveel te ontdekken!

Verblijf in een hotel of op een camping 

In ons aanbod fietsvakanties naar Frankrijk kunt u kiezen uit kampeer- en hotelreizen. De kampeerreizen zijn altijd in groepsverband met reisbegeleiding. U kunt hierbij bijna altijd kiezen om te reizen met de fietsbus. Een ideale manier om ontspannen op fietsvakantie te gaan. De hotelreizen zijn zowel geschikt voor individuele fietsreizen als groepsreizen. Bij de individuele fietsvakanties in Frankrijk kunt u vaak kiezen in welke categorie hotels u wilt verblijven. Daarnaast zijn onze fietsvakanties in Frankrijk geschikt voor alle leeftijden en fietsniveaus. Of u nu een ontspannen fietsvakantie wilt of toch zoekt naar een uitdagende racefiets vakantie in Frankrijk is alles mogelijk!

Fietsvakantie in Zuid-Frankrijk of Noord-Frankrijk 

De fietsvakanties in Frankrijk variëren van fietsniveau 2 tot fietsniveau 8. Op deze pagina lichten we toe wat de fietsniveaus exact inhouden. Bent u op zoek naar een bestemming met vlakke fietsroutes? Dan is een fietsvakantie in Noord-Frankrijk een zeer geschikte optie. De landschappen in Noord-Frankrijk zijn wat vlakker en daardoor ideaal voor een ontspannen reis. Heeft u een goede conditie en bent u op zoek naar een uitdaging? Dan is een fietsvakantie in Zuid-Frankrijk een verrassende optie. De mooiste fietsroutes brengen u naar de heroïsche bergen langs hoge kliffen en diepe dalen. Uiteraard zijn bekende regio's als de Provence, Dordogne, de Franse Alpen en de Pyreneeën in het aanbod ‘fietsvakanties in Frankrijk’ opgenomen. Cycletours probeert echter ook minder bekende regio's voor u te ontdekken. Rustige en minder toeristische streken zijn vaak zeer geschikt voor fietsvakanties. De fietsreizen in de Vercors  en de Cévennen zijn hier een goed voorbeeld van.