Fietsvakanties in Albanië

Fietsen in Albanië

Kiest u voor een fietsvakantie in Albanië, dan kiest u voor ongestoord genieten. Omdat het toerisme in Albanië zich nog volop aan het ontwikkelen is, is het ontspannen fietsen in Albanië. De natuur is ongerept met oases van rust.

Bewonder de Romeinse wegen langs uitgestrekte meren, ontdek kliffen aan de Ionische zee en verken het gebergte bij de Griekse grens. De uitzichten zijn geweldig en de steden sfeervol. U kunt talloze mooie kerken, ruïnes en kloosters bezoeken. De bevolking in Albanië is vriendelijk en gastvrij en u kunt er heerlijk genieten van verschillende gerechten.   

Vind uw reis → 

Het landschap en de natuur in Albanië: een grote schoonheid

Het mysterieuze van Albanië komt enerzijds door zijn geïsoleerde ligging en de jarenlange communistische dictatuur en anderzijds door de chaotische jaren na de ineenstorting van datzelfde communisme in 1990-1991. Sinds enkele jaren doet Albanië voorzichtige schreden op de toeristische kaart van Europa. Dat is volkomen terecht, want het landschap en de natuur van dit Balkanland zijn van een grote schoonheid. Bovendien zijn er in Albanië talloze bezienswaardigheden uit allerlei cultuurperioden te zien. Dit maakt het mooi fietsen in Albanië. 

Verschillende overheersers hebben hun sporen achtergelaten in het land. Er zijn archeologische vindplaatsen van Romeinse overblijfselen. De eeuwenlange Ottomaanse overheersing en de communistische periode zijn ook nog duidelijk zichtbaar. Een fietsreis in Albanië is mede hierdoor een reis in de tijd.

Groeps- of individuele fietsvakantie in Albanië

U kunt bij Cycletours kiezen voor een groepsfietsvakantie of een individuele fietsvakantie. U kunt kiezen voor een fiets, e-bike of u kunt uw eigen fiets of e-bike meenemen. Een groepsfietsvakantie in Albanië is de Unesco werelderfgoed tour. Dit is een 11-daagse fietstour door langs het Werelderfgoed: Progradec, Gjirokastër en Butrint. Gaat u liever met uw eigen gezelschap? Kies dan voor de individuele fietsreis in Zuid-Albanië. Ook deze tour leidt u langs het UNESCO werelderfgoed.

Ontdek in alle gevallen de rust, cultuur, natuur en gastvrijheid van het laatste mysterie van West-Europa. De fietsvakanties worden aangeboden sinds 2018 en de reacties van de fietsreizen in Albanië zijn zeer positief. Wilt u het ook ontdekken?

Fietsreizen in Albanië van Cycletours

Cycletours biedt fietsreizen van verschillende niveaus aan. Hierdoor zorgen we ervoor dat er altijd een passende fietsreis voor u tussenzit. Wij bieden reizen aan van fietsniveau 1 tot en met fietsniveau 6. Voor onze fietsvakantie in Albanië is het mogelijk om fietsen te huren. Wij zorgen dat de fietsen voor u op bestemming staan.