Fietsvakantie in Portugal

Fietsen in Portugal

Op een fietsvakantie in Portugal maakt u kennis met regio’s met prachtige namen zoals Douro Litoral en Trás-os-Montes e Alto Douro, Alentejo, Algarve en Ribatejo. Het zijn ideale gebieden voor wie wil fietsen in Portugal. U vindt in deze regio’s prachtige mediterrane dorpjes, uitgestrekte achterlanden met hun typische groene begroeiing.

De begroeiing van deze landen is perfect geëvolueerd in de klimatologische omstandigheden. Portugal biedt u een warm en droog klimaat in de binnenlanden, met een zeebries aan de vele zandstranden die het land rijk is. De grote rivieren die door dit land stromen zijn afkomstig uit de bergen van het enige buurland waaraan Portugal vast zit, Spanje. Ondanks dat Portugal niet aan de Middellandse Zee ligt, maar aan de Atlantische oceaan, is het toch mediterraans fietsen in Portugal. Cycletours biedt het hele jaar fietsvakantie in Portugal aan, van januari tot en met december.

Vind uw reis →

Van stille stranden en gezellige vissershavens tot imposante berggebieden

De prachtige landschappen van het zonovergoten Portugal zijn zeer afwisselend. Waar u in Noord-Portugal met name veel beboste, groene streken vindt met imposante berggebieden, vindt u in het zuiden gezellige vissersplaatsjes en uitgestrekte zandstranden. Proef de cultuur van Portugal en breng ook een bezoekje aan de pittoreske dorpjes, historische steden en de vele kloosters en kastelen die het land kent. De vele verschillende landschappen en het heerlijke klimaat vormen een ideale basis voor een onvergetelijke fietsvakantie in Portugal.

Ontdek het hart van Portugal

De streek Alentejo grenst in het zuiden aan de Algarve en ook in deze regio in midden-Portugal bieden wij een aantal fietsvakanties aan. Deze onbekende regio voert u over glooiende heuvels en door onontdekte pittoreske dorpjes. Kiest u voor Alentejo uit ons aanbod fietsreizen in Portugal, dan kiest u voor een reis door het hart van Portugal. Met deze fietsvakantie gaat u namelijk het binnenland van Portugal ontdekken. De historische steden Évora en Estremoz vormen de ideale uitvalsbasis voor het mooie Alentejaanse landschap. Deze streek wordt doorsneden door de rivier de Taag. Het is nog een redelijk onbekend terrein en een dunbevolkt gebied. Soms lijkt het zelfs alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Te midden van marmergroeven en wijnvelden liggen her en der dorpen en steden als witte vlekken in het zonovergoten glooiende landschap. Vooral in het voor- en naseizoen kunt u hier fantastisch fietsen over rustige wegen.

Individuele fietsvakantie in Portugal of in groepsverband

Onze fietsreizen in Portugal zijn zowel individueel als in groepsverband te boeken. Wilt u graag de onontdekte plekken van Portugal ontdekken, dan is een fietsvakantie in groepsverband wellicht de juiste keuze voor u. Het voordeel is dat onze begeleiders de bestemmingen in Portugal door en door kennen. Ze zijn bekend met pittoreske dorpjes, de afwisselende landschappen, de gastronomie van Portugal en natuurlijk al het moois wat de historische steden te bieden hebben. Met een ervaren reisbegeleider ga je op pad, zodat je ook de rustige en minder toeristische streken kan ontdekken.

Wilt u toch liever een individuele fietsvakantie in Portugal maken, dan is dat uiteraard ook een optie. Wij zorgen ervoor dat u de juiste informatie en routebeschrijvingen heeft, zodat u op eigen houtje en goed voorbereid de prachtige landschappen kunt ontdekken. Het voordeel is dat u tijdens deze individuele reis veel vrijheid heeft en de dagen naar eigen wens kunt invullen. Wij zorgen ervoor dat er voldoende tijd is voor ontspanning en dat u regelmatig ook een rustdag heeft. Sta ook eens stil en geniet van de rust en natuur om je heen. Uiteraard wordt uw bagage iedere dag vervoerd en zijn de accommodaties voor u geregeld.

Fietsen in Zuid-Portugal langs de kust

Vrijwel iedereen kent de prachtige streek de Algarve. Waar de meeste mensen de streek met name van kennen zijn de uitgestrekte zandstranden. De Algarve is echter meer dan alleen zon, zee en strand. Ontdek ook eens het vergeten achterland van deze prachtige kust. Met onze fietsvakanties in Portugal maakt u ook echt kennis met het nauwelijks ontdekte achterland. De fietsroutes leiden u langs prachtige, rustige dorpjes en door een mediterrane natuur. We brengen u van het ene beschermde natuurgebied, naar het andere. Van wuivende graanvelden tot oude forten, van ruige kusten tot rustig grazende runderen en schapen, van imposante kastelen tot rijstvelden en van Romeinse cultuurschatten tot harsdennen en kurkeiken. U fietst doorgaans over goede wegen met weinig verkeer. Sterker nog, in het voor- en naseizoen kan het zo rustig zijn, dat u de wegen bijna voor uzelf heeft! Fiets de Ronde van de Algarve of maak een fietstocht langs de Portugese zuidwestkust van Faro (de hoofdstad van de Algarve) naar Lissabon.