Fiets-vaarvakanties

Fiets-vaarvakanties

Fiets-vaarvakanties in Europa zijn waarschijnlijk de meest ontspannen fietsreizen. Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent, vaart het schip, uw varende hotel, naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt u uw lunchpakket en stapt u onbezorgd op de fiets. In de middag als u aankomt, staat er koffie en thee klaar aan boord. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel of camping wennen.

Vind uw reis →

Fiets-vaarvakanties volgens Cycletours

Uw hotel vaart als het ware met u mee. En mocht u een dag niet willen fietsen, dan kunt u altijd aan boord blijven en genieten van een vaartocht en het landschap vanaf het water bekijken.
Uw accommodatie tijdens een fiets-vaarvakantie is één van onze, speciaal voor fietsreizen, omgebouwde rijnaken. Hoewel niet groot hebben onze schepen door hun efficiënte indeling verrassend veel ruimte en meer comfort dan veel mensen denken. De salon van het schip is, net als de luifel van de camping, na één dag de huiskamer van de fietsreis.

Onze fiets-vaarvakanties in Europa worden uitgevoerd door Cycletours Holland, opgericht in 1989. U kunt kiezen uit fietsreizen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.  

Voor alle fiets-vaarvakanties geldt:

  • Overnachtingen aan boord van uw varende hotel
  • Iedere cabine heeft eigen badkamer met douche en toilet
  • Uw bagage wordt iedere dag vervoerd
  • Beproefde fietsroutes
  • Goede (e-)huurfietsen of eigen fiets 
  • Alle vrijheid om uw eigen dag in te delen
  • Routebeschrijving of GPS-track
  • Volpension (7x ontbijtbuffet, 6x zelfgemaakt lunchpakket en 7x 3-gangendiner)
  • Meefietsende reisleider
  • Scheepscrew van 3 of 4 personen

De groep aan boord

Nieuwe vrienden van over de hele wereld!

Een van de meest aantrekkelijke kanten van fiets-vaarvakanties is dat u een internationaal gezelschap aan boord treft. Het is een geweldige kans om verschillende culturen tegelijkertijd te leren kennen! U ontmoet mensen van alle leeftijden, alleenreizenden, echtparen, gezinnen (met name tijdens de schoolvakanties). De groepsgrootte varieert van 12 tot 26 deelnemers en op de reis Provence, Arles naar/van Lyon max. 49 personen.

Hoe zijn de cabines?

De meeste cabines zijn 2-persoonscabines (2-persoonsbed of 2 aparte bedden), maar sommige schepen hebben ook 1- of 3-persoonscabines. Alle cabines hebben een patrijspoort of raam en zijn voorzien van stromend water (warm en koud), eigen douche/toilet, 220 volt en centrale verwarming. Sommige schepen hebben airconditioning en meerdere dekken. Er is beperkte opbergruimte in de cabine. We raden aan om 1 koffer per persoon mee te nemen. U kunt de koffer onder het bed schuiven.
Op de tourpagina vindt u meer gedetailleerde informatie over het schip/de schepen die op de betreffende route varen.

De mooiste fietsroutes

Onze zorgvuldig geselecteerde routes leiden u langs de mooiste plekjes van Europa. De gemiddelde dagelijkse afstand is ongeveer 45 kilometer. De meeste deelnemers rijden het liefst in groepsverband o.l.v. de meefietsende gids, maar u kunt ook individueel fietsen. Een roadbook is inbegrepen (1x per cabine) en GPS-tracks worden op aanvraag toegestuurd.

Het team, gastvrijheid staat voorop

De kapitein/schipper, de kok en bij de begeleide reizen ook uw reisleider, heten u van harte welkom. Ze zijn speciaal op deze reizen voorbereid en zorgen voor een goede en veilige gang van zaken, goede maaltijden en een vriendelijke, aangename sfeer. Ook tijdens en na het fietsen en varen geven zij u veel interessante informatie.
De kapitein/schipper is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken aan boord; de kok zorgt voor de catering; bij de begeleide reizen begeleidt een reisleider u tijdens de fietstocht en kan hij/zij assisteren bij pech. Ook zal hij/zij u onderweg toeristische informatie geven en is meertalig (minimaal Engels).

De maaltijden

Het menu verschilt per schip, maar de kok is gewend om heerlijke maaltijden te koken voor hongerige fietsers. Na het uitgebreide ontbijt kunt u uw lunchpakket klaarmaken. Het bestaat uit verschillende soorten brood en beleg, sap, een snack en een stuk fruit. Het avondeten is elke dag anders. Er is een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De maaltijden aan boord zijn bij de prijs inbegrepen, evenals koffie en thee. Frisdranken en alcoholische dranken zijn, tegen een redelijke vergoeding, aan boord verkrijgbaar. Als u na een dag fietsen weer aan boord komt, staat er thee of koffie met een koekje voor u klaar.
Heeft u last van voedselallergieën of voedselintolerantie (zoals lactose- of glutenintolerantie / -allergie) of heeft u speciale maaltijdwensen (vegetarisch; pescetariër; veganistische maaltijden; glutenvrije maaltijden etc.), dan vragen wij u dit te vermelden bij boeking, maar uiterlijk tot 14 dagen voor aankomst. Diëten die een speciale bereiding of speciale ingrediënten nodig hebben, kunnen alleen in beperkte vorm worden aangeboden. We zullen ons best doen om aan uw behoeften te voldoen, maar we vragen ook uw begrip, omdat we vanwege de beperkte logistieke mogelijkheden op een schip niet in staat zijn om complete gespecialiseerde menu's te bereiden en aan speciale wensen kan niet altijd in alle details worden voldaan.
Op bepaalde reizen, in geval van coeliakie, glutenvrij, lactosevrij of veganistisch dieet is er een toeslag. Deze kosten bedragen € 50, - per dieet / per persoon / per week als u het dieet bestelt bij boeking en € 100, - per dieet / per persoon / per week bij bestelling na aankomst aan boord.