Fiets-vaarvakanties

Fiets-vaarvakanties

Fiets-vaarvakanties in Europa zijn waarschijnlijk de meest ontspannen fietsreizen. Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent, vaart het schip, uw varende hotel, naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt u uw lunchpakket en stapt u onbezorgd op de fiets. In de middag als u aankomt, staat er koffie en thee klaar aan boord. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel of camping wennen.

Fiets-vaarvakanties volgens Cycletours

Uw hotel vaart als het ware met u mee. En mocht u een dag niet willen fietsen, dan kunt u altijd aan boord blijven en genieten van een vaartocht en het landschap vanaf het water bekijken.
Uw accommodatie tijdens een fiets-vaarvakantie is één van onze, speciaal voor fietsreizen, omgebouwde rijnaken. Hoewel niet groot hebben onze schepen door hun efficiënte indeling verrassend veel ruimte en meer comfort dan veel mensen denken. De salon van het schip is, net als de luifel van de camping, na één dag de huiskamer van de fietsreis.

Onze fiets-vaarvakanties in Europa worden uitgevoerd door Cycletours Holland, opgericht in 1989. U kunt kiezen uit fietsreizen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.  

Voor alle fiets-vaarvakanties geldt:

  • Overnachtingen aan boord van uw varende hotel
  • Iedere cabine heeft eigen badkamer met douche en toilet
  • Uw bagage wordt iedere dag vervoerd
  • Beproefde fietsroutes
  • Goede (e-)huurfietsen of eigen fiets 
  • Alle vrijheid om uw eigen dag in te delen
  • Routebeschrijving of GPS-track
  • Volpension (7x ontbijtbuffet, 6x zelfgemaakt lunchpakket en 7x 3-gangendiner)
  • Meefietsende reisleider
  • Scheepscrew van 3 of 4 personen

Vind uw reis →

De groep aan boord

Nieuwe vrienden van over de hele wereld!

Een van de meest aantrekkelijke kanten van Fiets-vaarvakanties is dat u een internationaal gezelschap aan boord aantreft. Het is een geweldige kans om  verschillende culturen tegelijkertijd te leren kennen! U ontmoet mensen van alle leeftijden, alleenreizenden, echtparen, gezinnen (met name tijdens de schoolvakanties). De groepsgrootte varieert van 12 tot 26 deelnemers.

Hoe zijn de cabines?

De meeste cabines zijn 2-persoonscabines (2-persoonsbed of 2 aparte bedden), maar sommige schepen hebben ook 1- of 3-persoonscabines. Alle cabines hebben een patrijspoort of raam en zijn voorzien van stromend water (warm en koud), eigen douche/toilet, 220 volt en centrale verwarming. Sommige schepen hebben airconditioning en meerdere dekken. Er is beperkte opbergruimte in de cabine. We raden aan om 1 koffer per persoon mee te nemen. U kunt de koffer onder het bed schuiven.
Op de tourpagina vindt u meer gedetailleerde informatie over het schip/de schepen die op de betreffende route varen.

De mooiste fietsroutes

Onze zorgvuldig geselecteerde routes leiden u langs de mooiste plekjes van Europa. De gemiddelde dagelijkse afstand is ongeveer 45 kilometer. De meeste deelnemers rijden het liefst in groepsverband o.l.v. de meefietsende gids, maar u kunt ook individueel fietsen. Een roadbook is inbegrepen (1x per cabine) en GPS-tracks worden op aanvraag toegestuurd.