Fietsvakantie in Spanje

Fietsen in Spanje

Op zoek naar een fietsvakantie in Spanje? Door de diversiteit in het landschap en haar mediterrane klimaat is het het hele jaar door goed fietsen in Spanje. Hier kunnen fietsers van ieder niveau vinden waar ze naar op zoek zijn. Met andere woorden: er is voor ieder wat wils.

Zo maakt het omliggende berglandschap achter Alicante ruimte voor de groene route van de Via Verdes, een geasfalteerd treinspoor dat sinds de jaren ’70 niet meer in gebruik was. Bovendien staan deze routes volledig ter beschikking van voetgangers en fietsers. Dit zorgt voor de totale beleving en ontspanning tijdens uw fietsvakantie.

Vind uw reis →

Fietsen langs uitgestrekte sinaasappelplantages en vele amandel- en olijfbomen

Een fietsvakantie in Spanje betekent fietsen over rustige wegen die u langs uitgestrekte sinaasappelplantages en vele amandel- en olijfbomen voeren. Dit is optimaal genieten van de prachtige ambiance die Spanje te bieden heeft. Na een mooie rit vindt u afkoeling in het heldere water van de Middellandse zee. Zowel ‘s zomers als ‘s winters komt uw badpak of zwembroek hier goed van pas. Het hele jaar door kunt u heerlijk fietsen in Spanje in een aangename temperatuur. Inspannen en ontspannen onder de Spaanse zon met een routebeschrijving die u wegwijs maakt in de mooie omgeving. Helm op, en gaan!

Georganiseerd fietsen in Noord- of Zuid-Spanje

U bent erover uit: u wilt georganiseerd fietsen in Spanje. Dan rest nog een belangrijk ding: een streek kiezen. Bij Cycletours bieden we verschillende mogelijkheden aan. Zowel fietsen in Noord-Spanje als fietsen in Zuid-Spanje is mogelijk. Wordt het Catalonië, Andalusië, Rioja, Picos de Europa, Costa Blanca, Mallorca, Extramadura of toch de Spaanse Pyreneeën? Zoveel te kiezen en zoveel te zien. Elke streek met zijn eigen karakteristieken en charmes, maar ontspanning gegarandeerd. Het klimaat, de landschappen en de levenswijze van de Spanjaarden in heel Spanje zorgen ervoor dat u even helemaal tot rust komt. Na een fietsvakantie in Spanje bent u weer helemaal opgeladen!

Een wielrenvakantie in Spanje

Wilt u helemaal niet ontspannen en tot rust komen, maar juist ultiem inspannen? Ook dat kan bij Cycletours. Wij bieden diverse wielrenvakanties in Spanje aan voor de echte klimmers. Denk hierbij aan een fietsvakantie in de Spaanse Pyreneeën van Oost naar West. Deze fietsvakantie van Oost naar West is mogelijk op basis van kamperen of op basis van overnachten in een hotel. De route bevat veel onbekende cols. De sfeer van de omgeving daar brengt u rust en ruimte voor de ultieme wielrenvakantie in Spanje. Een wielrenvakantie als deze valt onder fietsniveau 7. De fietsvakanties in Spanje die wij aanbieden variëren van fietsniveau 2 tot fietsniveau 7. Lees meer over de verschillende fietsniveaus op deze pagina. Door de diversiteit aan fietsroutes in Spanje is het zowel mogelijk om ontspannen op pad te gaan als een sportieve fietsvakantie te houden.

Fietsen in groepsverband of individueel: het kan allemaal!

Cycletours biedt georganiseerde fietsreizen aan voor u individueel of u kunt met een groep meegaan. Daarnaast kunt u kiezen voor kamperen, hotel of paradores. Gaat u met eigen vervoer, per fietsbus of per vliegtuig? Dit kan allemaal bij Cycletours. Er zijn talloze mogelijkheden, de keuze is reuze. Ook bagagevervoer, GPS-tracks, routebeschrijvingen en verblijf zijn altijd door ons geregeld. Waar wacht u nog op?