Fietsvakanties in Zwitserland

Fietsen in Zwitserland

Zwitserland ligt centraal in Europa. Het is een bondsstaat zonder officiële hoofdstad. Opvallend is dat Zwitserland de gehele geschiedenis neutraal is gebleven en dat deze status inmiddels is erkend door de grote Europese landen. Ook is Zwitserland geen lid van de Europese Unie terwijl het land wel degelijk afhankelijk is van de Europese economie.

Tijdens het fietsen in Zwitserland zal het opvallen dat de talen die in het land worden gesproken kunnen verschillen. Door de vele invloeden uit de buurlanden zijn Duits, Frans en Italiaans alle drie officiële talen in Zwitserland.

Vind uw reis →

Fietsen in de Zwitserse Alpen

Zwitserland is een echt Alpenland. In het zuiden en oosten vindt u de echte bergen met de Matterhorn (4478m) als hoogste. Voor wielrenners is het heerlijk om te fietsen in de Zwitserse Alpen over de goede en brede wegen. Zoals het de Zwitsers betaamt, is alles tot in de puntjes geregeld en staan op vele beklimmingen bordjes met het aantal kilometer dat geklommen moet worden voordat u de top bereikt. Fietsen in Zwitserland is zeker niet alleen weggelegd voor wielrenners. De Jura in het westen is voor iedereen geschikt om te fietsen. De vlakke omgeving langs de Rhone en de Rijn is heerlijk om gemakkelijke routes te fietsen. Rondom de vele meren, met als bekendste de Bodensee, is de omgeving iets heuvelachtigers, maar prachtig om op de gewone fiets te ontdekken. Het is niet voor niets dat de Zwitsers in de zomer veranderen in toeristen in eigen land. Ze pakken dan massaal de fiets om met het gezin zelf te fietsen in de prachtige natuur van Zwitserland. U komt in Zwitserland wel tien keer meer vakantiefietsers met kinderen tegen dan in elk ander land!

 

Fietsen met behulp van het bewegwijzerd fietsroutenetwerk

Tijdens een fietsvakantie in Zwitserland kunt u met behulp van het bewegwijzerde fietsroutenetwerk van Veloland Schweiz mooie fietsroutes fietsen. Deze zijn voor iedereen geschikt. Het is erg ontspannen fietsen in Zwitserland. Een erg indrukwekkende bezienswaardigheid langs de Zwitserse Bodensee is de Rheinfall. Dit is de grootste waterval van Europa en ligt aan de rivier de Rijn. Hij is vooral spectaculair door de grootte: deze waterval is maar liefst 150 meter breed! Het is een adembenemend schouwspel wat uw fietsvakantie in Zwitserland compleet zal maken. U kunt deze bewonderen vanaf verschillende uitzichtplatformen of middels een boottocht.

 

Fietsreizen Zwitserland: indrukwekkende bergen, groene alpenweiden en heldere meren

Gaat u fietsen in de Zwitserse alpen, dan zult u versteld staan van de indrukwekkende bergen, de groene alpenweiden en de heldere meren. Ook op gastronomisch vlak zit u in Zwitserland goed. Neem een Kaffee und Kuchen in de bergen tijdens uw fietsroute en u proeft letterlijk en figuurlijk de cultuur van Zwitserland.

 

Een groepsreis of individuele fietsvakantie in Zwitserland

U kunt bij ons een individuele fietsvakantie of een groepsreis in Zwitserland boeken. Tijdens een individuele fietsvakantie heeft u veel vrijheid en kunt u af en toe een rustdag nemen. Er is voldoende tijd voor ontspanning. U bent vrij om uw dag in te delen zoals u dat wilt. Bij een groepsreis wordt u begeleid door onze ervaren begeleiders. Zij kennen de bestemming goed en brengen u naar de mooiste plekjes van Zwitserland. Ook de minder bekende streken kennen zij op hun duimpje. Vaak zijn deze rustige en minder toeristische plekjes de hoogtepunten van uw fietsvakantie in Zwitserland.