Fietsvakanties Zwitserland

Fietsen in Zwitserland

Zwitserland, gelegen centraal in Europa, is een bondsstaat zonder officiële hoofdstad. Opvallend is dat Zwitserland de gehele geschiedenis neutraal is gebleven en dat deze status inmiddels is erkend door de grote Europese landen. Ook is Zwitserland geen lid van de Europese Unie terwijl het land wel degelijk afhankelijk is van de Europese economie.

Tijdens het fietsen in Zwitserland zal het opvallend zijn dat de talen die in het land worden gesproken kunnen verschillen. Door de vele invloeden uit de buurlanden zijn Duits, Frans en Italiaans alle drie officiële talen.

Zwitserland is een echt Alpenland. In het zuiden en oosten vindt u de echte bergen met de Matterhorn (4478m) als hoogste. Voor wielrenners is het heerlijk om hier te fietsen over de goede en brede wegen. Zoals het de Zwitsers betaamt, is alles tot in de puntjes geregeld en staan op vele beklimmingen bordjes met het aantal kilometer dat geklommen moet worden voordat u de top bereikt. Fietsen in Zwitserland is zeker niet alleen weggelegd voor wielrenners. De Jura in het westen is voor iedereen geschikt om te fietsen. De vlakke omgeving langs de Rhone en de Rijn is heerlijk om gemakkelijke routes te fietsen. Rondom de vele meren met als bekendste de Bodensee is de omgeving iets heuvelachtigers, maar prachtig om op de gewone fiets te ontdekken. Het is niet voor niets dat de Zwisters in de zomer massaal de fiets pakken om met het gezin zelf te fietsen in Zwitserland.

Fietsvakantie in Zwitserland

Bij een fietsvakantie Zwitserland kunt u genieten van de specialiteiten uit de Zwitserse keuken. Het bijzondere aan een fietsvakantie in Zwitserland is dat er iedere streek haar eigen specialiteiten heeft. In de Alpen is Racletten en Kaasfonduen met Zwitserse kazen zeer populair. Het is zeker aan te raden om dit te gaan proeven. Verder is Rösti, een gebakken koek van aardappelen, een typisch Zwitsers gerecht dat u door het hele land kunt vinden. Naast deze diners kunt u de fietsvakantie niet afsluiten zonder originele Zwitserse chocolade te hebben geproefd. Van oudsher komt de Zwitserland. Vanaf de 17e eeuw wordt hier chocolade geproduceerd. Zelfs de Belgische bonbons komt van oorsprong uit het land van de vele chocoladefabrieken. Laat het u smaken tijdens een heerlijke fietsvakantie in Zwitserland.

Vind uw reis →