Fietsvakanties Oostenrijk

Fietsen in Oostenrijk

Centraal gelegen in Europa, grenzend aan maar liefst acht landen, ligt Oostenrijk. Het gebied dat geregeerd werd door de Babenbergers werd in 1804 uitgeroepen tot het Keizerrijk Oostenrijk.

 Als gevolg van het Verdrag van Saint-Germain is de huidige Republiek Oostenrijk ontstaan. Het land dat ingeklemd ligt tussen vele andere landen behoort voor maar liefst driekwart tot de Alpen met de Großglockner (3797m) als hoogtste berg. Naar het oosten daalt het gebergte af via het heuvelland van het Wienerwald naar de laagvlakte langs de Donau.

Fietsvakanties over radwegen

Velen kennen Oostenrijk van het skiën op de pistes en denken bij fietsen in Oostenrijk al snel aan het beklimmen van de vele Alpencols om een bezoek te brengen aan de dan groene wintersportgebieden. Echter voor wie wil fietsen in Oostenrijk zijn er veel meer mogelijkheden om het centraal gelegen land te ontdekken. Fietsen door het glooiende landschap rondom Wenen is dan ook op alle niveaus mogelijk. Hoofdstad Wenen is met een kleine twee miljoen inwoners is dan ook verreweg de grootste stad in Oostenrijk. De tijd van de Habsburgse heersers mag dan al lange tijd voorbij zijn, maar Wenen ademt nog steeds de sfeer van die tijd. Met prachtige paleizen en gebouwen in barokstijl, fraai aangelegde tuinen en typisch Oostenrijkse muziek is het zeker de moeite waard om de stad te bezoeken. Al deze geschiedenis kunt u in zich opnemen, terwijl u fiets over de Donauradweg of bijvoorbeeld de Innradweg.

Fietsen in de Oostenrijkse Alpen

Voor de wielrenners is Tirol dé plek om zich uit te leven. Na de inspanning op de ene Alpencol daal je als snel af naar één van de ruime dalen om vervolgens door fietst om de volgende Alpencol te beklimmen. Onderweg passeert u ongetwijfeld één van de vele meren voor een korte pauze. Dat is wat fietsen in Oostenrijk zo mooi maakt. Een grote variëteit aan mogelijkheden om te trainen, te ontspannen en te genieten van een adembenemende omgeving.

Vind uw reis →