Fietsvakantie in Oostenrijk

Fietsen in Oostenrijk

Centraal gelegen in Europa ligt Oostenrijk, grenzend aan maar liefst acht landen. Het land dat ingeklemd ligt tussen vele andere landen, behoort voor maar liefst driekwart tot de Alpen met de Großglockner (3797 meter) als hoogste berg.

Wie denkt dat een fietsvakantie in Oostenrijk alleen weggelegd is voor ervaren renners heeft het mis. Ook voor de recreatieve fietsers is Oostenrijk het land voor fietsvakanties bij uitstek. Naar het oosten daalt het gebergte af via het heuvelland van het Wienerwald naar de laagvlakte langs de Donau. Een prachtig gebied met de mooiste fietsroutes voor de recreatieve fietsers onder ons.

Vind uw reis →

Fietsen langs de Donau en over de radwegen

Velen kennen Oostenrijk van het skiën op de pistes en denken bij fietsen in Oostenrijk al snel aan het beklimmen van de vele Alpencols voor een bezoek aan de dan groene wintersportgebieden. Echter, voor wie wil fietsen in Oostenrijk zijn er veel meer mogelijkheden om het centraal gelegen land te ontdekken. Alle fietsreizen in Oostenrijk zijn geschikt voor fietsers van alle niveaus. Van de recreatieve fietsers tot de ervaren renners. Bij Cycletours vindt u altijd wel een fietsvakantie in Oostenrijk afgestemd op uw niveau. Fietsen door het glooiende landschap rondom Wenen is dan ook op alle niveaus mogelijk. Hoofdstad Wenen is met een kleine twee miljoen inwoners dan ook verreweg de grootste stad in Oostenrijk. De tijd van de Habsburgse heersers mag dan al lange tijd voorbij zijn, maar Wenen ademt nog steeds de sfeer van die tijd. Met prachtige paleizen en gebouwen in barokstijl, fraai aangelegde tuinen en typisch Oostenrijkse muziek is het zeker de moeite waard om de stad te bezoeken.

Fietsen in de Oostenrijkse Alpen 

Voor de wielrenners is Tirol dé plek om zich uit te leven. Na de inspanning op de ene Alpencol daalt u als snel af naar één van de ruime dalen om vervolgens de volgende Alpencol te beklimmen. Onderweg passeert u ongetwijfeld één van de vele meren voor een korte pauze. Geniet van de prachtige vergezichten op de toppen van de heroïsche bergen. Dat is wat een fietsvakantie in Oostenrijk zo mooi maakt. Een grote variëteit aan mogelijkheden om te trainen, te ontspannen en te genieten van een adembenemende omgeving. Combineer een fietsvakantie in Oostenrijk met Italië. Fiets dwars door de Dolomieten en ontdek de prachtige landschappen van Noord-Italië. Een pittige fietsreis voor de ervaren wielrenners onder ons.

Heroïsche bergen en gezellige gastronomi

Vergeet niet dat Oostenrijk ook op gastronomisch gebied niet onder doet voor de omliggende buurlanden. Malse vleesgerechten, oergroenten en overheerlijke schnitzels vormen hier de basis voor stevige en overheerlijke gerechten. Net wat u nodig heeft na een actieve fietstocht in Oostenrijk. Combineer deze actieve fietsvakantie ook met een bezoek aan de sfeervolle steden zoals Salzburg en Innsbruck. 

 

Individuele fietsvakantie in Oostenrijk of in groepsverband

Bij Cycletours kunt u terecht voor individuele fietsreizen en voor groepsreizen. Een individuele fietsvakantie in Oostenrijk biedt u alle vrijheid en kenmerkt zich door een regelmatige rustdag en voldoende tijd voor ontspanning. U bent vrij om te gaan en staan waar u wil. Het voordeel van een groepsreis is dat u op pad gaat met reisbegeleiding. Onze begeleiders kennen de bestemmingen in Oostenrijk. Van de mooiste fietsroutes tot kleine pittoreske dorpjes. Zij brengen u naar de minder bekende regio’s en streken. Deze rustige en minder toeristische streken zijn vaak zeer geschikt voor fietsvakanties.