Fietsvakantie in Slovenië

Fietsen in Slovenië

Het in Midden-Europa gelegen Slovenië is een nog relatief onbekende fietsvakantiebestemming voor de Nederlanders. Eigenlijk onterecht, want Slovenië heeft een prachtig landschap, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een vriendelijke bevolking.

Het is de perfecte bestemming voor een ontspannen fietsvakantie met een schitterend toneel van vele fietstochten. U zult genieten van de prachtige bergwereld van het land in combinatie met azuurblauwe meren. Kortom alle reden om een fietsvakantie Sloevnië te boeken.

Vind uw reis →

Sprookjesachtige dorpjes in groene heuvels

De fietsreizen in Slovenië zijn voor echte natuurliefhebbers die willen genieten van een adembenemende omgeving. Slovenië is een land van kleine sprookjesachtige dorpjes die ongerept in de groene heuvels liggen. Er bevinden zich prachtige kastelen die boven spiegelgladde meren uittorenen. Er zijn ruige kloven met bruisende rivieren. Van de korte kust in het zuiden tot de Alpen in het noorden heeft het een mooi gevarieerd landschap. Een fietsvakantie in Slovenië is een aangename verrassing.

Fietsen in de Julische Alpen

De Julische Alpen liggen gedeeltelijk in Italië en gedeeltelijk in het noordwesten van Slovenië. De hoogste berg is de ‘Triglav’ met zijn 2864 meter hoogte. De naam komt van Julius Caesar die van dit gebied een provincie maakte. De Julische Alpen zijn door het gebrek aan grote snelwegen nooit echt geïndustrialiseerd. De bevolking leeft er grotendeels van de landbouw en de laatste jaren van het toerisme. De meest toeristische plaats van de Julische Alpen is ‘het meer van Bled’.  Dit meer is een echt sprookjes plaatje. Een prachtig blauw meer met hierin een klein eilandje. Op dit eilandje bevindt zich een klooster en op de hoge rots boven het meer een kasteel. Bled is ook de toegangspoort tot de rest van de Julische Alpen. Hoe verder u hier het gebied intrekt, hoe rustiger het wordt en hoe meer u kunt genieten van de mooie natuur.

Racefietsen in Slovenië

Houdt u van snelheid en actie, dan bieden onze reizen door de Oostelijke Alpen de perfecte uitkomst voor u. Tijdens deze kampeer-fietsvakantie gaat u racefietsen door Slovenië. Dit is voor veel renners een nog onbekend gebied in het grensgebied van Oostenrijk, Slovenië en Italië. U begint al goed, want op de en begint op de eerste dag gaat u al over de kasseisteentjes van de in de Eerste Wereldoorlog aangelegde weg over de Vršič pas. Op dag drie staat de scherprechter Monte Zoncolan al op het programma. Racen maar!