Fietsvakanties Slovenië

Fietsen in Slovenië

Het in Midden-Europa gelegen Slovenië is een nog relatief onbekende fietsvakantiebestemming voor de Nederlanders. Slovenië heeft een prachtig landschap, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een vriendelijke bevolking.

Het is een land van kleine sprookjesachtige dorpjes die ongerept in de groene heuvels liggen, prachtige kastelen die boven spiegelgladde meren uittornen, ruige kloven met bruisende rivieren. Van de korte kust in het zuiden tot de Alpen in het noorden heeft het een mooi gevarieerd landschap. Een fietsvakantie in Slovenië is een aangename verrassing.

Fietsvakanties Slovenië, De Julische Alpen

De Julische Alpen liggen gedeeltelijk in Italië en gedeeltelijk in het noordwesten van Slovenië. De hoogste berg is de ‘Triglav’ met 2864 meter. De naam komt van Julius Caesar die van dit gebied een provincie maakte. De Julische Alpen zijn door het gebrek aan grote snelwegen nooit echt geïndustrialiseerd. De bevolking leeft er grotendeels van de landbouw en de laatste jaren van het toerisme. De meest toeristische plaats van de Julische Alpen is ‘het meer van Bled’.  Bled is echter een echt sprookjesplaatje. Een prachtig blauw strak meer met hierin een klein eiland met daarop een klooster en op de hoge rots boven het meer een kasteel. Bled is ook de toegangspoort tot de rest van de Julische Alpen. Hoe verder je hier het gebied intrekt hoe rustiger het wordt en hoe meer je kunt genieten van de mooie natuur.

Vind uw reis →