Fietsvakanties Groot-Brittannië

Fietsen in Engeland

Een fietsvakantie in Groot-Brittannië, aan de andere kant van het kanaal, biedt u iedere dag een prachtige groene omgeving van vlak tot heuvelachtig terrein. Een fietsvakantie in Groot-Brittannië heeft een verscheidenheid aan fietsroutes en landschappen.

Alles is gemakkelijk bereikbaar. Dit zijn slechts enkele redenen om te kiezen voor een fietsvakantie in Engeland. Door de aanleg van een groot fietsnetwerk, het National Cycle Network, van bewegwijzerde routes is het fietsen in Engeland niet alleen veel veiliger, maar ook nog eens leuker geworden.

Vind uw reis → 

Fietsreizen in Engeland, een ervaring om nooit te vergeten

De mogelijkheden voor tijdens uw fietsvakantie in Groot-Brittannië zijn enorm. Bij Dover, aan het kanaal, kunt u genieten van de prachtige witte krijtrotsen. U kunt ook kiezen voor een architectonisch avontuur met de wat verder landinwaarts gelegen Kathedraal van Canterbury. De afwisseling tussen prachtige natuur en de leuke vriendelijk ogende dorpjes en stadjes maken fietsen in Groot-Brittannië tot een ervaring om nooit te vergeten.

Fietsen in Zuid-Engeland: bezoek een boerenmarkt of the London Eye 

Wanneer u gaat fietsen in Zuid-Engeland kunt u uiteenlopende activiteiten doen. De “Kent downs” zijn bekend om hun boerenmarkten waar tal van streekproducten de stalletjes vormgeven. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om eens een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Londen. Dan kunt u de wereldberoemde attractie “the Londen Eye” bezoeken. Wedden dat u thuis komt met minstens een foto van één van de vele rode dubbeldekker bussen? Of eentje van een typische Londense telefooncel? Het hippe en bruisende Londen biedt u daarnaast ook nog eens een keur aan musea en goede restaurants. Gaat u tijdens uw fietsvakantie in Engeland naar een musical op het befaamde West End? Dat is nog eens een afwisselende fietsreis.

Overnachten in een Bed and breakfast 

Het begrip 'Bed and Breakfast' is in Engeland ooit uitgevonden door particulieren. Zij verhuurden dan één of meer kamers in hun woning aan gasten. Het was een goedkoper alternatief voor een hotel. Nog altijd zijn deze B&B’s goed herkenbaar aan het B&B-bord in de voortuin. In heel Engeland zijn talloze B&B’s te vinden. De meerderheid vindt de inrichting en de sfeer in een B&B persoonlijker dan in de meeste hotels. Zoals de naam al verklapt, kan er altijd ontbeten worden. U kunt kiezen uit een uitgebreid English breakfast of een eenvoudiger, koud ontbijt: een continental breakfast. Er is in een B&B altijd wel een plekje om u fiets veilig te stallen.

Sandwiches, afternoon tea of Fish-n-Chips 

De Bed and Breakfasts die Cycletours u biedt geven u de mogelijkheid om iedere dag uitgerust en goed voorbereid te fietsen in Groot-Brittannië. U kunt zo het land in haar volle glorie aanschouwen. De keukens van de vele restaurantjes staan bol van de Engelse specialiteiten. Wat dacht u van de wereldberoemde Sandwiches uit het gelijknamige stadje. Of statig een “afternoon tea” nuttigen in een prachtig theehuis. Heeft u trouwens wel eens de overheerlijke Fish-n-Chips gegeten? Tijdens uw fietsvakantie in Groot-Brittannië zult u niets te kort komen!

 

Een georganiseerde fietsvakantie in Engeland boeken

Cycletours biedt verschillende fietsreizen in Engeland aan. Zo kunt u denken aan een groepsreis. In deze groepsreis fietst u van Coast 2 Coast in Noord-Engeland. Dit kunnen we wel een echte klassieker noemen. U fietst van Whitehaven aan de Ierse Zee naar Tynemouth aan de Noordzee. En dit allemaal in het typische groene Noord-Engelse landschap. Wilt u toch liever met uw eigen gezelschap op pad? Kies dan voor een individuele fietsvakantie in Hadrians Wall. Dit is een erg aantrekkelijke reis langs de Muur van Hadrianus, de oude kust van Engeland. 

Cycletours biedt fietsreizen aan van verschillende niveaus. Voor de ontspannen of meer ervaren fietser. Wij bieden fietsvakanties van fietsniveau 1 tot en met fietsniveau 6. Dit resulteert in een altijd passende fietsreis voor u. Boekt u een reis via Cycletours? Dan is er de mogelijkheid om fietsen bij te huren. Wilt u graag met uw eigen fiets genieten van de fietsvakantie in Groot-Brittannië? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Een georganiseerde fietsvakantie in Engeland betekent gegarandeerd plezier!