Fietsvakantie in Noorwegen

Fietsen in Noorwegen

Een fietsvakantie in Noorwegen brengt u door prachtige natuur in een adembenemend landschap van veel groen, water en imposante bergen. Het dunbevolkte land is voor ons als Nederlanders een oase van rust en ruimte. Dit betekent dat u onderweg geen dorpjes en terrasjes zult tegenkomen.

Daarom is het belangrijk dat u uw stops goed plant. Daar zorgen wij natuurlijk voor, zodat u weet waar u even pauze kunt houden voor een lunch of een kop koffie. Bij Cycletours vindt u een prachtige fietsvakantie in Sognefjord. Dit is een indrukwekkend natuurgebied ten noorden van de stad Bergen.

Bekijk de reis →

Fietsvakantie in Noorwegen rondom het Sognefjord

een spectaculaire natuursensatie

Droomt u ervan om te fietsen in de bergen van Noorwegen? Dan is een indrukwekkende fietstocht rondom het Sognefjord ongetwijfeld iets voor u. Deze mooie fietsroute begint langs de kust bij de oude Hanzestad Bergen en na het bezoek aan deze stad wordt u als het ware opgezogen door de overweldigende natuur. Het Sognefjord is namelijk het langste en diepste fjord in Noorwegen. Het fjord strekt zich uit van de kust net ten noorden van Bergen tot aan de machtige bergen van het nationaal park Jotunheimen en het blauwe ijs van de Jostedalsbreen-gletsjer. Op haar diepste punt is het Sognefjord meer dan 1300 meter diep en de bergen aan beide kanten van het fjord rijzen tot wel 1700 meter uit het water omhoog. Indrukwekkend! Tijdens deze fietsvakantie in Noorwegen fietst u aan weerszijden van deze fjord. U doet lieflijke plaatsjes aan met typerende houten kerken en huizen met een geschiedenis die teruggaat tot de Vikingen. Tijdens deze fietsvakantie komt u voor spectaculaire vergezichten te staan. Deze reis zal u ongetwijfeld nog lang heugen.

 

Sustainable Destination 

Het Sognefjord doorloopt momenteel het proces om gecertificeerd te worden als Sustainable Destination. Dat is een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. Het Sognefjord wil niet alleen zijn bezoekers aangename ervaringen bieden, maar streeft er ook naar de lokale natuur, cultuur en omgeving te behouden, sociale waarden te versterken en economisch levensvatbaar te zijn. De gemeente en de reisindustrie werken nauw samen om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is, zowel om in te wonen, als om te bezoeken. Bent u op zoek naar een sustainable fietsreis in Noorwegen? Dan is deze reis rond het Sognefjord een uitstekende keuze. 

 

De gastronomie van de regio Sognefjord

Fietsen in Noorwegen is een onvergetelijke ervaring, maar naast de prachtige uitzichten en vriendelijke mensen, kent Noorwegen ook een rijke gastronomie. De regio Sognefjord heeft namelijk ook een sterke culinaire traditie. Het milde klimaat, de schone lucht en een overvloed aan weelderige bergweiden zorgen ervoor dat deze regio uitstekende, verse lokale ingrediënten produceert. Vooral fruit, bessen, lam, wild, bergforel en geitenkaas zijn producten waar de regio om bekend staat. Laat het u heerlijk smaken tijdens deze onvergetelijke fietsvakantie in Noorwegen.

Nærøyfjord staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Eén van de vertakkingen van het Sognefjord, het Nærøyfjord, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is de smalste en meest beroemde vertakking. Op zijn smalste punt is het fjord slechts 250 meter breed. Het Nærøyfjord werd in 2005 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ook de National Geographic Society heeft het Nærøyfjord benoemd tot het belangrijkste wereldnatuurerfgoed samen met het Geirangerfjord.

Andere bekende vertakkingen van het Sognefjord zijn het Lusterfjord, het Fjærlandsfjord en het Finnafjord. Deze fjorden hebben vaak een prachtige smaragdgroene kleur dankzij het smeltwater van de gletsjers. De ongeveer 30.000 inwoners van de regio wonen in kleine, idyllische dorpjes langs het fjord en in de valleien.