Fietsvakanties Ierland

Fietsen in Ierland

Een woelige geschiedenis kent de Republiek Ierland. Het land deelt dit groene eiland met het noordelijk gelegen Noord-Ierland dat aan Groot-Brittannië toebehoort. Zonder dat wij het eigenlijk door hebben is Ierland vanaf de jaren ’90 van een agrarische samenleving ontwikkeld tot een land waarin een aangenaam klimaat heerst voor grote bedrijven zoals computerfabrikanten. Ierland staat dus op zich en vooraan in technologische ontwikkelingen. 

Door de eeuwen heen hebben vele volkeren en naties zich bemoeid met dit prachtige eiland. Een rumoerig verleden mogen we wel stellen. Echter is daar tijdens het fietsen in Ierland niets meer van te merken. Het Ierland zoals we het nu kennen is een land van trotse, maar bovenal van vriendelijke eilandbewoners. Inwoners die traditie en cultuur levendig in stand houden. Een van de, tot cultuur verheven, specialiteiten van Ierland is het welbekende Guinness-bier. U kunt tijdens het fietsen in Ierland genieten van dit nationale product in de vele pubs die het land rijk is. Oude dorpskroegen in pittoreske dorpjes. Deze dorpjes worden aaneengesloten door lange linten van goed asfalt.  

Gougane Barra is een vermaard bedevaartsoord. De vele verhalen die over deze plaats de ronde doen hebben er voor gezorgd dat dit stukje Ierland ieder jaar vele pelgrims naar zicht toe trekt. Tijdens het fietsen in Ierland kunt u aanschouwen hoe de pelgrims een serie van gebeden op verschillende plaatsen in de omgeving afleggen. Deze plaats wordt al in de zesde eeuw genoemd wanneer Saint Finbarr hier een klooster sticht. 

Fietsvakantie in Ierland

Een fietsvakantie in Ierland is, in tegenstelling van wat veel mensen denken, koud. Het land herbergt uiteraard de winderige rotspartijen aan de kust, maar in de binnenlanden heerst een fijn klimaat. Dit zorgt er ook voor dat het leven in deze gebieden zich in de mooie Bed & Breakfasts en plaatselijke pubs afspeelt na overdag heerlijk buiten te zijn geweest in dit fijne klimaat. Als u op fietsvakantie in Ierland bent wordt u overspoeld met Ierse folklore. Dans, zang en akoestische instrumenten zullen de dagen nog vrolijker doen klinken. 

Op de fiets tijdens uw fietsvakantie in Ierland rijdt u door heuvelachtig landschap met groene velden en prachtige vergezichten over de baaien die de kust in Ierland sieren. Op een prachtige landtong, uitstekend in de zee ligt Mizen Head. Volgens velen het meest zuidwestelijke puntje van Ierland. Strategisch gelegen vindt u hier een museum in het voormalige weerstation en de vuurtoren. Een mooie stap terug in de historie van dit land en absoluut een mooi cultureel en natuurlijk dagje uit.