Fietsvakantie in Ierland

Fietsen in Ierland

Een fietsvakantie in Ierland biedt u iedere dag een prachtig groene omgeving. Op de fiets in Ierland rijdt u door heuvelachtig landschap met groene velden en prachtige vergezichten over de baaien die de kust in Ierland sieren. Op een prachtige landtong, uitstekend in de zee, ligt Mizen Head.

Volgens velen het meest zuidwestelijke puntje van Ierland. U vindt hier een strategisch gelegen museum in het voormalige weerstation en de vuurtoren. Een mooie stap terug in de historie van dit land en absoluut een mooi cultureel en natuurlijk dagje uit.

Vind uw reis →

Een fietstocht door Ierland

Een fietsvakantie in Ierland is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet koud. Het land herbergt uiteraard de winderige rotspartijen aan de kust, maar in de binnenlanden heerst een fijn klimaat. Dit zorgt er ook voor dat het leven in deze gebieden zich in de mooie bed & breakfasts en plaatselijke pubs afspeelt. Na overdag heerlijk buiten te zijn geweest in dit aangename klimaat geniet u in de avond van een heerlijk Guinness-biertje. Als u op fietsvakantie in Ierland bent, wordt u overspoeld met Ierse folklore. Dans, zang en akoestische instrumenten zullen de dagen nog vrolijker doen klinken. 

 

De geschiedenis van Ierland

Een woelige geschiedenis kent de Republiek Ierland. Het land deelt dit groene eiland met het noordelijk gelegen Noord-Ierland dat aan Groot-Brittannië toebehoort. Zonder dat wij het eigenlijk door hebben is Ierland vanaf de jaren ’90 van een agrarische samenleving ontwikkeld tot een land waarin een aangenaam klimaat heerst voor grote bedrijven, zoals computerfabrikanten. Ierland bevindt zich vooraan in technologische ontwikkelingen. Door de eeuwen heen hebben vele volkeren en naties zich bemoeid met dit prachtige eiland. Een rumoerig verleden mogen we wel stellen. Echter is daar tijdens het fietsen in Ierland niets meer van te merken. 

Vriendelijke eilandbewoners en Guinness-bier in oude dorpskroegen

Het Ierland zoals we het nu kennen is een land van trotse, maar bovenal van vriendelijke eilandbewoners. Inwoners die traditie en cultuur levendig in stand houden. Een van de tot cultuur verheven specialiteiten van Ierland is het welbekende Guinness-bier. U kunt tijdens het fietsen in Ierland genieten van dit nationale product in de vele pubs die het land rijk is. Oude dorpskroegen in pittoreske dorpjes. Deze dorpjes worden aaneengesloten door lange linten van goed asfalt.  

Fietsvakantie in Zuid-Ierland: Gougane Barra 

Gougane Barra ligt in het zuiden van Ierland. Gougane Barra is een vermaard bedevaartsoord. De vele verhalen die zich over deze plaats de ronde doen, hebben ervoor gezorgd dat dit stukje Ierland ieder jaar vele pelgrims naar zich toe trekt. Tijdens de fietstocht door Ierland kunt u aanschouwen hoe de pelgrims een serie van gebeden op verschillende plaatsen in de omgeving afleggen. Deze plaats wordt al in de zesde eeuw genoemd wanneer Saint Finbarr hier een klooster sticht.

Een georganiseerde fietsvakantie in Ierland boeken

Cycletours biedt verschillende fietsreizen in Ierland aan. Zo kunt u denken aan een individuele fietsvakantie in Ierland.

Een individuele fietstocht in Ierland is bijvoorbeeld de fietstocht door Dublin en Wicklow. Laat u kennismaken met het afwisselende achterland van de hoofdstad Dublin. U fietst hier door typisch Iers heuvelland en de kust van de Ierse Zee. Dit is een ontspannen fietsvakantie over rustige landweggetjes met uw eigen gezelschap. Een andere individuele fietsvakantie in Ierland uit ons aanbod is de fietstocht langs de Ierse Zuidwestkust. Bent u in voor wat meer avontuur? Kies dan voor deze fietstocht met spectaculaire landschappen en groene heuvels. U kunt hier genieten van schitterende uitzichten op baaien en er is de mogelijkheid om een oud kasteel te bezoeken.