Fietsvakantie in Griekenland

Fietsen in Griekenland

Wilt u graag op fietsvakantie in Griekenland? Dan bent u bij Cycletours aan het juiste adres. Griekenland, officieel de Helleense Republiek geheten bestaat uit twee delen. Het vasteland, grenzend aan onder meer Bulgarije en Turkije, neemt ongeveer 80 procent van het landoppervlak in.

De vele eilanden ten zuiden van het vasteland nemen 20 procent voor hun rekening. Van grote eilanden als Rhodos en Kreta tot piepkleine ionische eilanden als Lefkas, Kefalonia en Ithaka is het prachtig fietsen in Griekenland. 

Vind uw reis →

Fietsen over rustige weggetjes en door prachtige natuur

Tijdens uw fietsvakantie op Griekenland zult u versteld staan van de warme en gastvrije houding van de Grieken. Zij zullen u hartelijk ontvangen en ervoor zorgen dat u optimaal van uw fietsvakantie kunt genieten. Overdag kunt u kiezen uit de vele rustige weggetjes langs de kust en door prachtige natuur via de smalle slingerende weggetjes. U kunt hier vaak genieten van de mooie uitzichten op de azuurblauwe zee rondom de eilanden. De dorpjes die u zult aandoen, stralen rust en vrede uit. Met een fietsvakantie in Griekenland beleeft u een unieke en onvergetelijke fietsreis.

 

Ontdek de gastronomie onder de Griekse zon

Het zonovergoten Griekenland. Alles in dit land is gebaseerd op het mooie weer. Zo ook de heerlijke maaltijden waarvan u ’s avonds in een van de vele restaurantjes kunt genieten. Plaatselijke, onder de Mediterrane zon gerijpte, producten zoals aubergine, tomaten, yoghurt, kaasjes en olijven verwerkt in prachtige gerechten kunt u hier eten. Dat combineert perfect met een actieve dag op de fiets. Rust uit op een zonnig terras en drink daarbij een van de vele Griekse aperitieven en uw fietsvakantie in Griekenland is helemaal compleet.

Eilandhoppen in Griekenland met de fiets

Ooit gehoord van eilandhoppen in Griekenland met de fiets? Bij Cycletours kan het. U kunt eilandhoppen tussen de verschillende Griekse eilanden. Met de start op Rhodos kunt u kiezen voor de verschillende mogelijkheden in ons aanbod. Wilt u bijvoorbeeld de Cycladen - Paros, Syros en Naxos bezoeken? Dat is mogelijk. U bezoekt in 15 dagen in totaal 4 eilanden per fiets en boot. Wilt u naast de Cycladen ook nog Santorini bezoeken? Dit behoort ook tot de mogelijkheden. U zult versteld staan van de verscheidenheid aan landschappen die de verschillende eilanden van Griekenland u biedt. Uitsluitend eilandhoppen tussen de twee meest zonovergoten eilanden van Griekenland Rhodos en Kos kan natuurlijk ook. Kos is hét fietseiland van Griekenland. Een fietsvakantie in Griekenland als deze is de perfectie combinatie van inspanning en ontspanning.

Ontspannen of sportieve fietsvakantie in Griekenland

Wij, van Cycletours, bieden u fietsreizen in Griekenland aan van verschillende niveaus. Voor de ontspannen en de ervaren fietser. Op deze manier zit er altijd een passende fietsreis voor u tussen. Fietsen in Griekenland is mogelijk van fietsniveau 1 tot en met fietsniveau 6. Kijk op deze pagina om meer te weten over de fietsniveaus. Door de diversiteit aan landschappen is Griekenland zowel geschikt om ontspannen te fietsen maar ook zeer zeker geschikt voor een sportieve fietsvakantie, zoals klimmen tijdens de Ronde van Rhodos. Voor uw kinderen is een fietsvakantie in Griekenland ook heel geschikt. Zo is een fietsvakantie naar Rhodos stad en Kos stad met uw kinderen de perfecte uitkomst voor een ontspannen en avontuurlijke familiereis. Ook het eiland Corfu leent zich perfect voor een fietsvakantie met uw kinderen. Boekt u een reis via Cycletours? Dan is er natuurlijk de mogelijkheid dat wij ervoor zorgen dat er fietsen voor u klaarstaan.