Fietsvakanties Nederland

Fietsen vanaf Nederland

Nederland is een fietsland bij uitstek. Steeds meer Nederlanders fietsen vanaf ons land naar een bestemming via een lange afstand routes of boeken een van onze fiets-vaar vakanties in Nederland

Fiets lange afstand fietsroutes met bagagevervoer

Fietsvakanties worden over de hele wereld steeds populairder. Een gevolg hiervan is dat er veel lange afstand fietsroutes worden beschreven en soms zelfs bewegwijzerd. Net als de LF-routes in Nederland zijn er in veel landen nationale fietsroutes beschreven. Nationale routes sluiten steeds meer op elkaar aan en verbinden landen voor fietsers. Vaak volgen de trajecten eeuwenoude handel- of pelgrimroutes, historische grenzen, rivieren, frontlinies of kustlijnen. Stichting Europafietsers zijn de belangrijkste initiatiefnemer van de uitgeschreven fietsrouteboekjes. 

Fietsvakanties vanaf Nederland

Bij het maken van een fietsreis van vaak meer dan 1000 kilometers komen veel aspecten en details kijken. Hoe deelt u de etappes in, wanneer een rustdag, waar gaat u slapen, met wie gaat u op pad, hoe komt u weer thuis, wat als onderweg iets gebeurt, wat te doen bij technische pech etc. etc..

Cycletours fietsvakanties heeft voor een aantal lange afstandsroutes gezorgd dat u verder over deze aspecten en details niet meer hoeft na te denken. De campings zijn reeds gereserveerd, een uitgebalanceerd dagprogramma, 2 reisleiders, bagagevervoer, veldkeuken, hulp bij nood, iedere dag een 3-gangen maaltijd, geen boodschappen doen en uw reis is goed geregeld. Met gelijkgezinden kunt u gaan zorgeloos fietsen.

Vind uw reis

Fiets-vaarvakanties 

Fiets-vaarvakanties zijn waarschijnlijk de meest ontspannen fietsreizen die we aanbieden. Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent vaart het schip, uw varende hotel naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt een lunchpakket en stapt onbezorgd op de fiets. In de middag als u aankomt staat er koffie en thee klaar aan boord. In de avond wordt een 3-gangen diner geserveerd. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel of camping wennen.  De salon van het schip is net als de luifel van de camping na één dag de huiskamer van de fietsreis. De reisgenoeten bestaan uit een internationaal gezelschap van gelijkgestemde fietsers. U kunt kiezen uit fietsreizen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Vind uw fiets-vaarvakantie