Ontdek fietsvakanties in en vanuit Nederland

Fietsen in en vanaf Nederland

Nederland is een fietsland bij uitstek. Steeds meer Nederlanders fietsen vanaf ons land naar een bestemming via een lange afstand routes of boeken een van onze fiets-vaar vakanties in Nederland

Nederland is een fietsland bij uitstek. Bij Cycletours kunt u kiezen voor een fietsvakantie in Nederland of vanaf Nederland. Steeds meer Nederlanders fietsen vanaf ons land naar een bestemming in het buitenland. Een enorme uitdaging! Blijft u toch liever in Nederland? Dan kunt u ook een fiets-vaarvakantie in Nederland boeken. Terwijl u geniet op de fiets, vaart het schip van etappeplaats naar etappeplaats.

Vind uw reis→

Lange afstand fietsvakantie vanaf Nederland met bagagevervoer 

Fietsvakanties worden over de hele wereld steeds populairder. Een gevolg hiervan is dat er veel lange afstand fietsroutes worden beschreven en deze zijn soms zelfs bewegwijzerd. Net als de LF-routes in Nederland zijn er in veel landen nationale fietsroutes beschreven. Nationale routes sluiten steeds meer op elkaar aan en verbinden landen voor fietsers. Vaak volgen de trajecten eeuwenoude handel- of pelgrimroutes, historische grenzen, rivieren, frontlinies of kustlijnen. Stichting Europafietsers zijn de belangrijkste initiatiefnemer van de uitgeschreven fietsrouteboekjes. Dit maakt een fietsvakantie in en vanaf Nederland tot een waar genoegen!

Blijf in eigen land 

U kunt kiezen voor een fietsvakantie in eigen land. Blijft u graag lekker dichtbij huis en ziet u de pracht van ons eigen land? Wij ook! Nederland is een waar fietsland. Er valt genoeg te ontdekken in eigen huis. Uitgestrekte weilanden en leuke, drukke stadjes. Fietsen rond en door het Groene Hart van Nederland is een van de fietsreizen die hieronder valt. Dit is de "Holland tour" door steden als Haarlem, Leiden, Delft en Gouda. Een andere fietsreis in Nederland is de fiets-vaarvakantie Noord-Holland incl. Texel. Hier fietst u door het typische Hollandse landschap van polders, molens en oude havensteden. Toch even de grens over? Dan kunt u de fietsvakantie in Nederland ook combineren met België. Neem bijvoorbeeld de fietsvakantie van Brugge naar Amsterdam of andersom

 

Vertrek vanaf eigen land

Wilt u toch graag iets verder van huis, maar wilt u wel starten met uw fietsvakantie in Nederland? Kies dan bijvoorbeeld voor een lange afstand fietstocht naar Praag. In ruim drie weken fietst u vanuit Nijmegen langs riviertjes als de Lippe, de Altenau de Diemel en tot slot de Werra naar het Fichtelgebergte en de grens met Tsjechië. Wilt u heerlijk ontspannen fietsen met nergens steile wegen, nooit heuvels boven de 600 meter en zelden meer dan 80 kilometer per dag? Dan leent de fietsvakantie de groene weg naar de Middellandse Zee zich perfect voor u! U kunt volop genieten van de omgeving. Voor welke van deze meerdaagse fietstochten vanaf Nederland kiest u?

Een onbezorgde, georganiseerde fietsvakantie

Er komen veel aspecten kijken bij het maken van een fietsreis van soms wel meer dan duizend kilometers. Hoe deelt u de etappes in? Wanneer een rustdag? Waar gaat u slapen? Met wie gaat u op pad? Hoe komt u weer thuis? Wat als er onderweg iets gebeurt? Wat te doen bij pech? En nog veel meer… Cycletours heeft voor een aantal lange afstandsroutes gezorgd, zodat u zich alleen druk hoeft te maken over welke kleding u die dag aan doet. De campings zijn gereserveerd, er is een uitgebalanceerd dagprogramma, twee reisleiders, bagagevervoer, een veldkeuken, hulp bij nood en iedere dag een 3-gangen diner. Uw reis is tot de puntjes uitgestippeld, zodat u zorgeloos op uw fiets kunt stappen. 

 

Fiets-vaarvakantie in Nederland

Fiets-vaarvakanties zijn waarschijnlijk de meest ontspannen fietsreizen in Nederland die we aanbieden. Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent, vaart het schip, uw varende hotel, naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt u een lunchpakket en stapt u onbezorgd op de fiets. In de middag staat er koffie en thee klaar aan boord. In de avond wordt een 3-gangen diner geserveerd. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel of camping wennen. De salon van het schip is, net als de luifel van de camping, na één dag de huiskamer van de fietsreis. Uw reisgenoten bestaan uit een internationaal gezelschap van gelijkgestemde fietsers. 

Boekt u een meerdaagse fietstocht in Nederland via Cycletours? Dan kunt u zelf uw fiets meenemen of u kunt hem huren. Ze staan dan voor u klaar op bestemming. Een georganiseerde fietsvakantie in Nederland betekent de perfecte combinatie tussen inspanning en ontspannin