Fiets-vaarvakantie Amsterdam - Brugge

Amsterdam - Brugge

van Nederland naar België

Vanaf € 855,-
Boeken
Samenvatting
 • 8 dagen
 • 48 km per dag
 • Start Amsterdam Nabij Amsterdam Centraal
 • Finish Brugge Nabij station Brugge Centrum
Hoogtepunten
 • Molens van Kinderdijk
 • Vesting Willemstad
 • Fietsen over de Oosterscheldekering
 • Gent en Brugge
Kenmerken
 • Fietsvaarvakantie
 • Groep
 • Schip
 • Fietsniveau 1

  Afstand: 35 - 50 km gemiddeld per dag Hoogtemeters: 0 - 100 hm gemiddeld per dag

van Nederland naar België

Twee al lang gescheiden buurlanden, Nederland en België voor een keer verenigd in een fiets-vaar vakantie. Deze fietsreis combineert klassieke Nederlandse steden als Gouda, Dordrecht, Willemstad, Zierikzee en Middelburg met de Vlaamse meesters Gent en Brugge. Tussendoor fietst u o.a, langs de molens van Kinderdijk en over de Oosterscheldekering.

Via het Groene Hart van Holland, de bakermat van de Republiek der Zeven Provinciën (Dordrecht), vesting Willemstad en de Zeeuwse Eilanden naar de Vlaamse middeleeuwse steden Gent en Brugge.
U fietst langs kleine en grote riviertjes, over dijken, dammen en machtige waterwerken maar ook door lieflijk boerenland en in eeuwenoude havenstadjes. Deze geweldige Nederlands/Vlaamse tour neemt u mee terug in de geschiedenis maar laat ook het moderne leven zien. Culinair zit het met deze reis ook goed met een o.a. bezoek aan de mossel- en oesterstad Bruinisse en in België kunt u natuurlijk overal genieten van bijzonder bier, wafels en uiteraard een bezoek aan het instituut frituur.

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Amsterdam, rondrit Oude Wetering, 15 km

  U gaat uiterlijk om 14 uur aan boord in het Oosterdok in Amsterdam. Na de introductie waarbij het programma voor de week wordt uitgelegd vaart u via Amsterdam West, het Olympisch Stadion en de Ringvaart naar Oude Wetering. Na het diner gaat u onder leiding van de gids een korte rondrit rond maken.

 • Dag 2 Oude Wetering - Gouda, 45 km

  Deze eerste echte fietsdag op de doorsteek naar Brugge voert door het Groene Hart van Holland. Het eerste fietspontje staat al na 10 kilometer op het programma. Via het op zondagochtend erg lege Ter Aar en groene polders met melkveehouderijen is het bij Zuidwoude aan de Nieuwkoopse Plassen tijd voor koffie. Gesterkt fietst u verder langs de Meije en de Oude Rijn naar Bodegraven. Een hoogtepunt van deze dag is de fietstocht door de Reeuwijkse Plassen. In de 18e eeuw werd hier turf afgegraven waarna de resulterende gaten vol liepen met water. Plannen voor inpoldering zijn uiteindelijk nooit gerealiseerd. Nu is dit een schitterend natuurgebied waar het heerlijk fietsen is.
  De aankomst op het marktplein van Gouda is spectaculair. Het schip ligt aan de Turfkade vlak bij het centrum en in de avond zal de reisleider een stadwandeling organiseren.

 • Dag 3 Gouda - Alblasserdam, 40 km

  Voor u onderweg gaat neemt de reisbegeleider u eerst mee naar de St. Jans kerk in Gouda. Een schitterend voorbeeld van een oorspronkelijk katholieke kathedraal die tijdens de reformatie overging naar de hervormde kerken. De kerk mist een toren maar is wel de grootste kerk in Nederland qua oppervlakte. Wereldberoemd zijn de gebrandschilderde ramen met o.a. taferelen uit de Tachtigjarige Oorlog.
  Via een fraai vrij liggend fietspad fietst u door oneindig laagland. Om u heen rust, watervogels, en koeien. Bij Lekkerkerk steekt u per fietspont de Lek over naar de Alblasserwaard. Het Unesco werelderfgoed de droogmakerij Kinderdijk met zijn 19 molens benadert u via “de achterkant” op een rustig fietspad. Een mooie manier om de vallei van de windmolens binnen te rijden.
  Er is uitgebreid de tijd om de molens van binnen en van buiten te bekijken en ook de presentaties in het bezoekerscentrum te zien.
  Na het bezoek aan dit unieke stukje Nederland nemen we in Alblasserdam de waterbus naar Dordrecht waar on schip bij het historische centrum ligt afgemeerd. Ook hier is de mogelijkheid voor een stadwandeling na heet diner.

 • Dag 4 Dordrecht - Zierikzee, 55 km

  We beginnen de dag met een boottocht over de Oude Maas, de Dordtsche Kil en het Hollands Diep naar het 16e -eeuwse vestingstadje Willemstad. Hier ontschepen we en heeft u de tijd dit pareltje te bezoeken. Dan is het tijd om echt op de fiets te stappen en over de grote waterwerken in Zuid Holland en Zeeland te rijden. Het grote kunstmatige verkeersknooppunt Hellegatsplein is het eerste indrukwekkende staaltje. Via Oude Tonge, zwaar getroffen in de watersnoodramp van 1953, fietst u over de dammen tussen het Grevelingmeer en de Krammer naar Bruinisse. Aan de haven is het natuurlijk tijd te genieten van de plaatselijk gekweekte mosselen en oesters. Buitendijks en met uitzicht op Tholen gaat her verder naar het Watersnood Museum bij Oudeschild. Een verplicht bezoek voor wie iets over deze verschrikkelijke ramp wil weten. Het einddoel vandaag is het oude Zierikzee, fraai gelegen aan de Oosterschelde. Bij goed weer kan er in de haven gezwommen worden.

 • Dag 5 Zierikzee - Middelburg, 55 km

  Vandaag is het te hopen dat we de wind mee hebben…. U kent ongetwijfeld de beelden van het NK Tegenwind Fietsen. Deze bijzondere wedstrijd wordt ieder jaar bij zuidwester storm gehouden op de Oosterschelde Kering. Ook u gaat over deze 9 kilometer lange stormvloedkering rijden. Eerste gaat de route buitendijks langs de Oosterschelde naar Koudekerke waarbij onderweg een stop gemaakt kan worden bij de Plompetoren. Bij de haven van Koudekerke in de Oosterscheldekering in volle glorie zichtbaar. Daarna volgt de indrukwekkende rit over de kering en het voormalige werkeiland Neeltje Jans. De Veerse dam was de eerste afsluiting van de Deltawerken. De strandtenten hier zijn een ideale plek voor de lunchstop.
  Voor u bij het einddoel Middelburg aankomt gaan we eerst nog het stadje Veere bezoeken. De Grote Kerk, het vijftiende-eeuwse stadhuis en de Campveerse Toren aan de haven zijn de hoogtepunten hier. In Middelburg ligt het schip ook tegen het centrum aan.
  De hoofdstad van Zeeland kent ook verschillende schitterende gebouwen zoals het gotische stadhuis, de toren Lange Jan en de abdij waar nu de Roosevelt Universiteit in is gevestigd. De gezellige markt wordt gekenmerkt door de vele terrassen en een zuidelijke atmosfeer.

 • Dag 6 Middelburg - Sas van Gent, 45 km

  De dag begint met een korte boottocht over het Kanaal door Walcheren naar Vlissingen. Hier gaan we van boord, maar voor we de snelle veerdienst naar Zeeuws-Vlaanderen nemen is er eerst nog tijd voor een fietstour door door deze bruisende havenstad. De overtocht naar Breskens over de drukke Westerschelde is per snelle catamaran maar 20 minuten. Onderweg ziet u de grote zeeschepen die onderweg zijn naar Antwerpen voorbij varen.
  Vanuit Breskens gaat het over oeroude dijkjes en langs kaarsrechte wegen door boerenland naar de grens met België. Het oude vestingstadje IJzendijke is een prima plek voor de lunch stop. Na IJzendijke ziet u de grens letterlijk liggen: de Vrije Dijk ligt met zijn eindeloze rij populieren als precies op de grens. De grenspaal is de plek wat het Nederlandse wegdek overgaat in de Vlaamse kinderkopjes. Gelukkig is dit maar een klein strookje aan de grens…
  In Sas van Gent gaat u aan boord voor de boottrip naar Gent. We liggen weer in de buurt van het schitterende oude centrum van deze middeleeuwse stad. Uiteraard zal de gids u meenemen op een stadwandeling en is de mogelijkheid te proeven van de vele culinaire geneugten die deze levendige studentenstad te bieden heeft.

 • Dag 7 Gent - Brugge, 45 km

  Deze ochtend is er nog ruim de tijd om het mooie Gent te bezoeken. Wilt u het oude Gravensteen bekijken of wordt het toch het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal. De rij oude handelshuizen aan de Leie is in ieder geval iets dat u gezien moet hebben. Neemt u ook de tijd voor een koffie met een wafel.
  Tegen het middaguur stappen we op de fiets voor een tocht door het Vlaamse land. We rijden langs het kanaal van Gent naar Brugge. Bij Nevele kunnen we het Gekke Fietsen museum bezoeken, een heerlijke vreemde en typisch Vlaamse plek.
  Bij Moerbrugge bekijken we het monument voor de slachtoffers van de slag om de brug in dit dorp in de 2e wereldoorlog. Daarna rijden we langs bunkers uit die tijd waarin nu vleermuizenkolonies huizen.
  Uw varende hotel ligt aan het kanaal aan de zuidkant van het oude Brugge. Uiteraard gaan we deze avond na het afscheidsdiner nog dit “Venetië van het Noorden” verkennen.

 • Dag 8 Brugge, ontschepen voor 10 uur

  Na het ontbijt eindigt uw fietstoer van Amsterdam naar Brugge. We hopen dat u genoten heeft van deze “Lekker weg in eigen Land” vakantie.

Begeleid en onbegeleid fietsen
Onze fietsvaar vakanties zijn in opzet reizen waarbij u met de groep onder leiding van een ervaren reisbegeleider de route fietst. Dit heeft allerlei aangename kanten zoals deskundige toeristische informatie onderweg, technische en andere ondersteuning en de interactie met uw internationale reisgezelschap.

U kunt er echter ook voor kiezen zelfstandig te fietsen. In Nederland en België rijden we grotendeels over het bekende knooppunten netwerk. Van iedere route hebben we een uitgebreid routeboekje en kunnen we GPS tracks leveren. Daarnaast kan de reisbegeleiding in overleg met u aangepaste of uitgebreide routes uitstippelen.

U kunt per dag bepalen of u met de groep wilt fietsen of individueel.

Brugge
Dordrecht
Gent
Deltawerken
Zeeland
Brugge
Gent

Reisdata

Begin
Eind
Accommodatie
Vanaf
Beschikbaarheid
Begin
07 mei 2022
Eind
14 mei 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Vol
Begin
07 mei 2022
Eind
14 mei 2022
Accommodatie
Clair de Lune
Vanaf
€ 1.170,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
14 mei 2022
Eind
21 mei 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
21 mei 2022
Eind
28 mei 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Vol
Begin
28 mei 2022
Eind
04 jun 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
04 jun 2022
Eind
11 jun 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
11 jun 2022
Eind
18 jun 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Vol
Begin
25 jun 2022
Eind
02 jul 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 850,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
02 jul 2022
Eind
09 jul 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.145,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
09 jul 2022
Eind
16 jul 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 850,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
16 jul 2022
Eind
23 jul 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.145,-
Beschikbaarheid
Vol
Begin
30 jul 2022
Eind
06 aug 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.145,-
Beschikbaarheid
Vol
Begin
06 aug 2022
Eind
13 aug 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 850,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
27 aug 2022
Eind
03 sep 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
03 sep 2022
Eind
10 sep 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.395,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
10 sep 2022
Eind
17 sep 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 1.035,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
17 sep 2022
Eind
24 sep 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.395,-
Beschikbaarheid
Bijna vol
Boek
Begin
17 sep 2022
Eind
24 sep 2022
Accommodatie
Liza Marleen
Vanaf
€ 1.220,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
01 okt 2022
Eind
08 okt 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
01 okt 2022
Eind
08 okt 2022
Accommodatie
Liza Marleen
Vanaf
€ 1.115,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek

Wat u ook nog moet weten?

Prijzen per persoon 2022

Anna Antal

10 september 2022
Hut met stapelbed € 1.040,-
Hut met 2 bedden € 1.225,-
Hut single gebruik € 1.325,-

25 juni, 9 juli, 6 augustus in 2022
Hut met stapelbed € 855,-
Hut met 2 bedden € 1.010,-
Hut single gebruik € 1.085,-

14 en 28 mei, 27 augustus in 2022
Hut met stapelbed € 950,-
Hut met 2 bedden € 1.120,-
Hut single gebruik € 1.205,-

Clair de Lune

7 mei 2022
Hut met split level bedden € 1.070,-
Hut met tweepersoons bed € 1.070,-
Hut voor single gebruik € 1.180,-

Liza Marleen

17 september 2022
Hut met 2 bedden € 1.330,-
Superior hut met 2 bedden € 1.550,-
Hut voor 3 personen € 1.220,-
Hut single gebruik € 1.920,-

1 oktober 2022
Hut met 2 bedden € 1.215,-
Superior hut met 2 bedden € 1.435,-
Hut voor 3 personen € 1.115,-
Hut single gebruik € 1.745,-

Sailing Home

3 en 17 september 2022
Hut met 2 bedden € 1.395,-
Hut single gebruik € 2.005,-

2, 16 en 30 juli 2022
Hut met 2 bedden € 1.145,-
Hut single gebruik € 1.650,-

7 en 21 mei, 4 juni , 1 oktober 2022
Hut met 2 bedden € 1.270,-
Hut single gebruik € 1.835,-

Toeslagen
Boekingskosten € 20,- per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Bijdrage SGR € 5,- p.p.

Bij te boeken
Huurfiets hybride € 95,-
Huurfiets E-bike € 180,-
Verzekering huurfiets € 20,- voor hybride en € 40,- voor E-bike
Reis- en/of annuleringsverzekering

Inbegrepen

 • 7 nachten in de geboekte hut categorie
 • Volpension (7x ontbijt, 6x zelf gemaakt lunchpakket en 7x 3-gangendiner)
 • Gratis koffie en thee aan boord
 • Gratis WiFi in de salon en aan dek
 • Beddengoed en handdoeken
 • Meefietsende begeleider
 • Routeboek, 1 per hut

Niet inbegrepen

 • Fietshuur (plus eventuele fietsverzekering)
 • Entreegelden voor musea
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

U boekt deze reis bij Cycletours Holland B.V.. De reis wordt door Cycletours Holland B.V. uitgevoerd en valt onder hun SGR garantie.

Op de dag van aankomst, zaterdag, kunt u tussen 13 en 14 uur inchecken aan boord. We vragen u om uiterlijk 14 uur aan boord te zijn. U herkent uw schip aan de naam op de boeg en aan het spandoek met Cycletours erop. In uw reisbescheiden staat met welk schip uw reis wordt uitgevoerd. U kunt uw bagage al vanaf 12 uur aan boord brengen. Na de incheck vertellen de reisbegeleider, de kapitein en de kok iets over de fietstour, de regels aan boord en de maaltijden en andere zaken.

Uw schip lig aan de kade in het Oosterdok in Amsterdam, postcode 1011 VX. Dit is tegenover het NEMO Science Museum.

Het Oosterdok is op loopafstand van het station Amsterdam Centraal. Het makkelijkst is als u per trein komt. Mocht u toch per auto willen komen dan kunt u uw bagage uitladen bij het schip. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parking Centrum Oosterdok (ca. € 175,- per week). Op de website I Amsterdam kunt u meer parkeermogelijkheden vinden.

De tour eindigt een week later, weer op zaterdag, na het ontbijt om 10 uur. U logeert die nacht van vrijdag op zaterdag nog aan boord. Indien gewenst kan de reisbegeleiding voor u vervoer regelen naar het treinstation of parkeergarage.

U dient zelf voor uw vervoer vanuit Brugge te zorgen. Daarbij is de trein de handigste optie. De treinverbinding van Brugge naar Amsterdam loopt via Antwerpen. U kunt kaartjes op het station in Brugge kopen of deze vooruit bestellen bij NS International.

Uw accommodatie tijden een fiets-vaar vakantie is een van onze speciaal voor fietsreizen omgebouwde rijnaken. Hoewel niet groot hebben onze schepen door hun efficiënte indeling verrassend veel ruimte en mee comfort dan veel mensen denken.

Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent vaart het schip, uw varende hotel naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt een luchtpakket en stapt onbezorgd op de fiets. In de middag als u aankomt staat er koffie en thee klaar aan boord. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in en uitpakken en aan een nieuw hotel wennen. Uw hotel vaart als het ware met u mee. En mocht u een dag niet willen fietsen dan kunt u altijd aan boord blijven en genieten van een cruisen en het landschap vanaf het water bekijken.

Deze fietsvaarvakantie bieden we aan op de volgende schepen:

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot mee te nemen.

De huurfiets

Als u een huurfiets gereserveerd heeft, staat deze voor u klaar aan boord. Bij uw fiets krijgt u de beschikking over een slot en helm. De fietsen zijn voorzien van één fietstas. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

 • Huurfiets heren

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

 • Huurfiets Dames

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

 • Huurfiets e-bike

  E-bike met middenmotor incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 10 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

Begeleidingsteam
Aan boord van onze schepen treft u een driekoppige bemanning en deskundige, meertalige reisbegeleiding. De bemanning bestaat uit een schipper, een kok en een gastvrouw/heer. Samen doen ze alles om deze fietsvakantie tot een onvergetelijk ervaring te maken. Het team is speciaal opgeleid en geselecteerd om te zorgen voor een informele en veilige atmosfeer, gedegen informatie over de te fietsen route en de bezienswaardigheden onderweg, het bereiden en serveren van voedzame en afwisselende maaltijden.

De schipper is verantwoordelijk voor alles dat te maken heeft met het varen van het schip, de kok is verantwoordelijk voor de catering aan boord, de gastvrouw/heer assisteert zowel de schipper als de kok en is verantwoordelijk voor het beheer van de salon en de bar en is algemeen aanspreekpunt voor huishoudelijke zaken.

De reisbegeleider fietst iedere dag mee en is onderweg beschikbaar voor toeristische informatie, technische en waar nodig andere ondersteuning. Hij/zij geeft iedere avond een uitleg over de te fietsen route organiseert regelmatig stadswandelingen of andere activiteiten in de avond.

Maaltijden
De kok is gespecialiseerd in het bereiden van smakelijke en afwisselende maaltijden voor hongerige fietsers. Tijdens het uitgebreide ontbijt kunt u een lunchpakket voor onderweg samenstellen. Op tafel staan dan verschillende soorten brood, broodjes en beleg, yoghurt, ontbijtgranen, zuivel, sappen en repen. Het menu van het avondeten is iedere dag anders.

De maaltijden aan boord zijn inbegrepen in de prijs net als koffie en thee. Frisdranken en alcoholische dranken kunnen tegen een redelijke prijs aan boord gekocht worden. Na een dag fietsen staat er altijd koffie, thee en koekjes, cake of iets anders lekkers voor u klaar.

Als u speciale maaltijdwensen heeft vragen we u dit liefst bij boeking maar uiterlijk 14 dagen voor vertrek aan ons te melden. Als voor het gewenste dieet extra voorbereiding en/of extra ingrediënten nodig zijn kan het zijn dat we dit alleen in beperkte vorm kunnen leveren. We doen ons best aan uw wensen te voldoen maar vragen ook om begrip voor de beperkte logistieke mogelijkheden aan boord van een schip. 
Indien u Celiac, glutenvrij of veganistische maaltijden wilt dan zijn we genoodzaakt daarvoor € 50,- per week te rekenen. Dit dient u bij boeking door te geven. Als dit niet bij ons bekend is dan rekenen wij € 100,- (ter plekke betalen). 

Het reisgezelschap
Een van de leukste aspecten van onze fiets-vaar vakanties is het reisgezelschap. Aan boord treft u een internationaal gezelschap uit o.a. Australië, Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Ook gasten uit Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje gaan regelmatig met onze tours mee. Meedoen met een fietsreis van Cycletours is een geweldige kans om met gelijkgestemde fietsers van over de hele wereld onderweg te zijn. Onderweg en aan boord kunt u genieten van het gezelschap van een internationale groep en aan dek of in de salon samen ervaringen uitwisselen. Al dan niet onder het genot van een drankje. Verwacht geen luxe cruiseschip met een all-in formule. Onze deelnemers zijn sportief ingestelde mensen die er van houden in de buitenlucht een actieve vakantie te hebben. Een persoonlijke en ongedwongen sfeer is de norm tijdens onze fiets-vaar vakanties Er doen allerlei leeftijdsgroepen mee, we hebben alleenreizenden, vriendengroepen, stellen en ook families met kinderen (in de schoolvakanties). De meeste groepen hebben tussen de 12 en 20 deelnemers.

Begeleid en onbegeleid fietsen
Onze fietsvaar vakanties zijn in opzet reizen waarbij u met de groep onder leiding van een ervaren reisbegeleider de route fietst. Dit heeft allerlei aangename kanten zoals deskundige toeristische informatie onderweg, technische en andere ondersteuning en de interactie met uw internationale reisgezelschap.

U kunt er echter ook voor kiezen zelfstandig te fietsen. In Nederland en België rijden we grotendeels over het bekende knooppunten netwerk. Van iedere route hebben we een uitgebreid routeboekje en kunnen we GPS tracks leveren. Daarnaast kan de reisbegeleiding in overleg met u aangepaste of uitgebreide routes uitstippelen.

U kunt per dag bepalen of u met de groep wilt fietsen of individueel.