Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

De annuleringsvoorwaarden die Cycletours in overeenstemming met ANVR-voorwaarden artikel 9 zijn uitgebreid en helder geformuleerd. Hieronder leest u wat er in welke situatie van toepassing is.

Annulering door de reiziger

1. Standaard annuleringskosten
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, brengt Cycletours de reiziger naast de verschuldigde reserveringskosten en bijdrage SGR de volgende annuleringskosten in rekening:
– bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
– bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
– bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Let op: voor vlieg-, boot- en treintickets die via Cycletours zijn geboekt gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten hiervoor zijn vaak 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken.

NB: Hebt u een annuleringsverzekering afgesloten en een geldige annuleringsreden, dan vergoedt de verzekering de door Cycletours in rekening gebrachte kosten.

2. In-de-plaatsstelling
In geval geen annulering plaatsvindt, maar de reiziger voor in-de-plaatsstelling kiest, is dit onder bepaalde voorwaarden mogelijk tot zeven werkdagen voor vertrek. Vraag naar onze voorwaarden.

Annulering door Cycletours

Cycletours heeft het recht om groepsreizen waarbij onvoldoende deelname is tot uiterlijk 15 dagen voor vertrek te annuleren. Dit recht tot annuleren kan worden uitgeoefend indien het minimaal aantal deelnemers voor de reis zoals gepubliceerd op onze website niet bereikt is. Vanzelfsprekend krijg je in een dergelijk geval de reeds (aan)betaalde reissom volledig teruggestort. Eventuele reeds gemaakte visum- en/of vaccinatiekosten zijn voor eigen rekening.

ANVR-voorwaarden

ANVR-Consumentenvoorwaarden