Fietsvakantie in Kroatië

Fietsen in Kroatië

Kroatië is de perfecte bestemming voor een ontspannen fietsvakantie. Het is een combinatie van zandstranden, reeksen eilanden, wijngaarden, de helderste azuurblauwe zee, Romeinse ruïnes, Franciscaanse kloosters en Venetiaanse paleizen.

Er is een kustlijn met meer dan duizend eilanden, eeuwenoude maritieme traditie, fascinerende nationale parken en talloze Venetiaanse havensteden zoals Rovinj, Porec, Zadar, Trogir, Split, Korcula en Dubrovnik. Deze steden wachten erop door u ontdekt te worden. Door het milde mediterrane klimaat dalen de temperaturen nooit onder de 0 graden, behalve in de bergen. In de zomer gaan de temperaturen zelden boven de 30 graden. Deze temperaturen zorgen voor comfortabele fietsomstandigheden, het hele jaar door.

Vind uw reis →

Vogels en beren spotten in het nationaal park Plitvicemeren

Onze fietsreizen in Kroatië zijn geschikt voor natuurliefhebbers waarbij er naast een activiteitenprogramma ook ruimte is om tot rust te komen in een adembenemende omgeving. Tijdens een fietsvakantie in Kroatië raden wij u aan om vooral de natuur van het land te ontdekken. Dit gaat zeker lukken in het bijzondere nationaal park Plitvicemeren. Het natuurgebied bevat dichte bebossing en een fel groene vegetatie. Daarnaast ziet u in dit park meer dan honderd verschillende soorten vogels. Er leven zelfs bruine beren! Het is dan ook niet zo gek dat dit een favoriet onderdeel van deze fietsvakantie in Kroatië.

 

Fiets-vaarvakantie in Kroatië: Kvarner Archipel

Bent u toch iets meer van de ontspanning tijdens een fietsvakantie in Kroatië, dan kunt u het beste kiezen voor een fiets-vakantie in Kvarner Archipel. Tijdens deze fietsreis ontdekt u de schoonheid van de Adriatische zee vanaf uw zadel en de boot. U gaat van plek naar plek met onze charmante en authentieke motorschepen. U kunt uzelf lekker laten verwennen door de mediterrane keuken. Aan het einde van de dag rust u heerlijk uit op het dek na het zien van de vele eilanden in de Kvarner Baai. 

 

Fietsen met uw eigen gezelschap of in een groep: u kiest!

Deze fietsreizen in Kroatië zijn in groepsverband. Wanneer u graag de onontdekte plekken van uw bestemming wilt ontdekken, raden wij aan om te gaan voor een vakantie in groepsverband. De reisbegeleiding kennen alle mooie plekken, ook de minder toeristische. Gaat u toch liever met uw eigen gezelschap? Dan zorgen wij dat u de juiste informatie en routebeschrijvingen bezit. U hebt dan wat meer vrijheid om de dagen zelf in te vullen. Uw bagage wordt iedere dag vervoerd en de accommodaties zijn geregeld. Ook GPS-tracks en fietsen regelen wij voor u als u dat wilt.