Verzekeringen

Reis- en annuleringsverzekering

Ga niet op fietsvakantie zonder goede verzekering voor uzelf en uw fiets! Goed verzekerd op vakantie gaan, is met een gerust hart weggaan. Met onze jarenlange ervaring kan Cycletours in samenwerking met Unigarant u een aantrekkelijk en uitgebreid pakket aanbieden, waarvan de dekking naadloos aansluit op uw fietsvakantieplannen. U kunt bij Cycletours een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, maar ook een offerte aanvragen voor een doorlopende verzekering.

De kortlopende reisverzekering

Met de kortlopende reisverzekering bent u op reis verzekerd van de beste hulp. Wereldwijd kunt u rekenen op betrouwbare en snelle hulpverlening door de ANWB Alarmcentrale. De kortlopende reisverzekering sluit u af over de periode waarin u daadwerkelijk op reis bent. Wij bieden bij fietsvakanties de Uitgebreide reisverzekering van Unigarant. Deze verzekering biedt de zekerheid dat u goed verzekerd bent tijdens uw fietstreis. Uw onvoorziene uitgaven en hulp van de ANWB alarmcentrale zijn standaard verzekerd.

Keuzemogelijkheden uitbreidingen:

Uitbreidingen en wanneer hiervoor kiezen?

 • Medische kosten

Als u medische kosten wilt meeverzekeren. Niet alle kosten worden standaard door uw zorgverzekering vergoed. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kostprijs in Nederland. Ook het standaard eigen risico en uw eventueel vrijwillig hoger eigen risico zijn dan verzekerd.

 • Ongevallen

Als u zich wilt verzekeren tegen de financiële gevolgen van blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. U ontvangt een éénmalige uitkering.

 • Bagage

Als u verzekerd wilt zijn tegen diefstal, verlies en beschadiging van uw bagage.

 • Extra bedrag hobby- en sportuitrusting/fiets

Als u waardevolle spullen wilt meenemen en verzekerd wilt zijn tegen beschadiging, verlies en diefstal van uw hobby- en sportuitrusting en fiets.

Fietsdekking
Indien u de verzekering uitbreidt met Bagagedekking dan is de (huur)fiets, E-bike en fietsaanhanger tot maximaal  € 600,- meeverzekerd.

U kunt uw fiets nog wel extra meeverzekeren via de uitbreiding Extra bedrag hobby- en sportuitrusting. De vergoeding voor hobby- en sportuitrusting is per reisgezelschap maximaal € 3500,-.

Indien u via Cycletours een huurfiets heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

Premies

Uitgebreid Europa € 0,99 (inbegrepen:onvoorziene uitgaven en hulpverlening)

Uitbreidingen 

 • Medische kosten  € 0,42 
 • Ongevallen € 0,15
 • Bagage (€ 50,- eigen risico) € 0,67 
 • Hobby/sportuitrusting/fiets € 0,52 

Totaal kost de reisverzekering + alle uitbereidingen € 2,75 per dag  
Poliskosten (incl. 13% assurantiebelasting) € 4,52

De kortlopende annuleringsverzekering

Uw vakantie regelt u meestal weken van te voren. Na ontvangst van de bevestiging dient u de aanbetaling te voldoen en uiterlijk 6 weken voor vertrek het restant. Indien de vakantie niet door kan gaan of tussentijds moet worden afgebroken, heeft dat voor u financiële consequenties. Met de annuleringsverzekering bent u verzekerd vanaf de ingangsdatum van de annuleringsverzekering (boekdatum van uw reis) tot het einde van uw gereserveerde reis.

De pluspunten van de annuleringsverzekering:

 • Vergoeding annuleringskosten bij annulering wegens ziekte, overlijden of een ongeval
 • Vergoeding van ongebruikte reisdagen
 • Vergoeding bij extreme vertraging

Sluit u alleen een annuleringsverzekering af en geen reisverzekering?
U heeft dan de keuze uit de Standaard kortlopende annuleringsverzekering of de Luxe annuleringsverzekering.
Bij de Luxe annuleringsverzekering zijn er extra vergoedingen, zoals de volledige reissom tot het maximum verzekerd bedrag bij voortijdige terugkeer, mits noodzakelijk en met toestemming van de ANWB alarmcentrale.
Indien u ook een zaakwaarnemer/extra persoon wilt meeverzekeren, dan kan dit alleen bij de standaard annuleringsverzekering.

Premie Kortlopende annuleringsverzekering

 • Standaard 5,61%*
 • Luxe 6,63%
 • Zaakwaarnemer/extra persoon** 1,02%** 

Poliskosten € 4,-*

* Exclusief 21% assurantiebelasting
** Alleen mogelijk in combinatie Standaard annuleringsverzekering

Combinatie kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Indien u zowel de reisverzekering als de annuleringsverzekering wenst, dan sluiten wij voor u af de uitgebreide reisverzekering en de Luxe of standaard annuleringsverzekering. 
De zaakwaarnemer/extra persoon alleen mogelijk in combinatie met de Standaard Uitgebreid annuleringsverzekering.
Voor het afsluiten van de zaakwaarnemer/extra persoon dient u de naam en geboortedatum van de te verzekeren persoon bij boeking door te geven.

U betaald bij een combinatie, één keer € 4,54 poliskosten

Polisvoorwaarden kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Download de polisvoorwaarden voor de annulerings- en/of reisverzekering.

TIP: SLUIT EEN DOORLOPENDE REIS- EN/OF ANNULERINGSVERZEKERING AF!

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Met een doorlopende verzekering bent u snel voordeliger uit en bent u het gehele jaar verzekerd.

Met de Unigarant Doorlopende Reisverzekering bent u het hele jaar door voor alle vakanties en weekendjes weg verzekerd. Als u twee of meerdere keren per jaar op vakantie gaat of 1 keer voor een langere periode, is een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering bijna altijd voordeliger. U kunt een pakket samenstellen, aansluitend op uw persoonlijke wensen. De Doorlopende Reisverzekering sluit u eenmalig af, waarna ieder jaar opnieuw al uw vakanties verzekerd zijn.

Met de Unigarant Doorlopende Annuleringsverzekering zijn eveneens al uw vakanties, ook een weekendje weg, het hele jaar door verzekerd tegen annulering. Vakanties worden meestal weken van tevoren besproken. Daarbij dient de reissom uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Indien de vakantie niet door kan gaan of moet worden afgebroken heeft dat voor u ook nog financiële consequenties. De annuleringsverzekering vergoedt annuleringskosten als gevolg van een ernstige verhindering, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad. Ook theatervoorstellingen en concerten vallen binnen deze ruime maar voordelige annuleringsverzekering.
U betaalt eenmalig € 8,- (excl 21% assurantiebelasting) poliskosten voor het afsluiten van een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering.

Voordelen op een rijtje:
• Premiebetaling voor maximaal 3 personen
• Kinderen onder de 5 jaar gratis meeverzekerd
• Uitstekende basisdekking incl. medische kosten
• Geen eigen risico bagage
• Hulpverlening door de ANWB alarmcentrale
• Kosteloos annuleren van concerten en theatervoorstelling

U kunt een pakket samenstellen, aansluitend op uw persoonlijke wensen. Indien u de doorlopende reis- en of annuleringsverzekering wilt afsluiten, kunt u een offerte opvragen, of telefonisch contact opnemen via 020 5218400.

Mocht u nog vragen hebben over ons verzekeringsaanbod, horen wij dat uiteraard graag. U kunt ons bereiken via info@cycletours.nl of 020-5218400