Fietsvakanties Italië

Fietsen in Italië

Een fietsvakantie Italië biedt voor iedere fietser uitkomst. Van relaxed door schaduwrijke bossen fietsen tot hardcore klimmen en dalen, Italië heeft het. Het fietsen met kinderen combineren met grote en zware afstanden, dat is bij Cycletours mogelijk.

Gaat u liever op fietsvakantie om volledig tot rust te komen en lekker cultuur te snuiven. Daarvoor herbergt Italië meer dan genoeg fietsroutes langs oude steden, dorpen en lokale wijngaarden. Een zware renners in de Alpen met veel beroemde en beruchte cols is ook mogelijk.

Wat komt er eigenlijk niet uit Italië? Een compleet land waar bij een compleet scala van fietsvakanties hoort. In Italië hebben ze alles, en dat alles dan ook nog eens zongedroogd, historisch en vol amore.

Fietsvakanties Italië

Aan de zuidkant van de Alpen en Dolomieten ligt de bakermat van het westerse bestaan. De Romeinen vonden al redenen om het centrum van hun rijk in het latere Italië te bouwen. Overal in Italië heerst geschiedenis. Buiten dat zult u tijdens uw fietsvakantie in Italië ook uiteraard veel hedendaagse architectuur en cultuur tegenkomen. Het zwoele binnenland van Italië rondom Pisa en Lucca wordt gekenmerkt door heuvelachtig terrein waar wegen u door pittoreske dorpen en landerijen meenemen tijdens uw fietsvakantie in Italië.
Zuid-Italië is ook zeer geschikt voor fietsvakanties. Het klimaat is er ook in het voor- en naseizoen zeer aangenaam. Puglia, Sicilië of Sardinië zijn zeer geschikte besemmingen om het fietsseiozen mee te beginnen of te eindigen. Sardinië is ook zeer geschikt om met de kinederen te gaan fietsen. 

Vind uw reis →