Fietsvakantie in Italië

Fietsen in Italië

Een fietsvakantie in Italië biedt voor iedere fietser uitkomst. Van relaxed door schaduwrijke bossen of langs de kust fietsen tot klimmen en dalen door de bergachtige of heuvelachtige gebieden, Italië heeft het. Of u nu een ervaren renner bent of op zoek bent naar een leuke fietsvakantie met een groep. Bij Cycletours heeft u de keuze uit diverse fietsreizen in Italië. 

Ervaren renners kunnen hun hart ophalen in Noord-Italië. Het Italiaans hooggebergte geeft u een prachtig uitzicht over de toppen van het landschap. Ontdek de Alpen of wijk uit naar Oostenrijk en Zwitserland voor de echte renners onder ons. Enkel de geoefende fietsers kunnen deze pittige tochten aan. Gaat u toch liever op fietsvakantie om volledig tot rust te komen en om lekker cultuur te snuiven? Kies dan voor een prachtige fietstocht door het glooiende landschap en het groene hart van Italië: Toscane. Of maak een prachtige tocht langs de Adriatische kust en kijk uit over de azuurblauwe zee.

Vind uw reis →

Fietsvakantie in Noord-Italië of Zuid-Italië

Aan de zuidkant van de Alpen en Dolomieten ligt de bakermat van het Westerse bestaan. De Romeinen vonden al redenen om het centrum van hun rijk in het latere Italië te bouwen. Overal in Italië heerst geschiedenis. Buiten dat zult u tijdens uw fietsvakantie in Italië ook uiteraard veel hedendaagse architectuur en cultuur tegenkomen. Het zwoele binnenland van Italië rondom Pisa en Lucca wordt gekenmerkt door heuvelachtig terrein waar wegen u door pittoreske dorpen en landerijen meenemen tijdens uw fietsvakantie in Italië. Daar waar het noorden van Italië met name geschikt is voor geoefende fietsers, kunnen recreatieve fietsers hun hart op halen in Zuid-Italië, ook wel de hak van Italië genoemd. Het klimaat is er ook in het voor- en naseizoen zeer aangenaam. Puglia en de eilanden Sicilië en Sardinië zijn zeer geschikte bestemmingen om het fietsseizoen mee te beginnen of te eindigen.

Individueel of in groepsverband?

Wilt u graag een fietsvakantie in Italië boeken, dan kan dat in de vorm van een individuele fietsvakantie of in groepsverband. Het voordeel van een individuele fietsvakantie in Italië is dat u veel vrijheid hebt om de dagen naar eigen wens in te vullen. Tijdens deze reis is er voldoende tijd voor ontspanning en bieden we regelmatig een rustdag aan. Wij zorgen voor voldoende, handige informatie en duidelijke routebeschrijvingen, zodat u goed voorbereid op pad kan gaan. Uiteraard wordt uw bagage iedere dag vervoerd en zijn de accommodaties voor u geregeld. 

Het voordeel van onze fietsreizen in Italië in groepsverband is dat u natuurlijk op pad gaat met een ervaren reisbegeleider. Onze begeleiders kennen de bestemmingen in Italië op hun duimpje. Zij kennen de mooiste heuvelachtige gebieden, de beste restaurantjes, onontdekte plekken en de meest prachtige vergezichten. Juist deze rustige en minder toeristische streken zijn vaak zeer geschikt voor fietsvakanties.

 

Piemonte

Ontdek het gastronomische hart van Italië

Of u nu als ervaren renner het hooggebergte van Italië gaat ontdekken of als recreatieve fietser de heuvelachtige gebieden van Toscane wil betreden: na afloop van een actieve fietsdag, bent u ongetwijfeld toe aan de overheerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken. Pasta’s, pizza’s en smaakvolle wijnen. Bent u een echte fijnproever, dan is de streek Piemonte de perfecte uitvalsbasis. Deze streek wordt ook wel het gastronomische hart van Italië genoemd. Het is het centrum van de truffel en in Bra is zelfs de term 'slow food' uitgevonden. Vergeet ook niet de beroemde Barolo wijn te proeven uit de bijzondere wijngaarden van Piemonte. Om u kennis te laten maken met de gastronomie van Italië, hebben we voor u een prachtige fietsvakantie in Piemonte en Turijn uitgezet. Vanuit het koninklijke Turijn, de hoofdstad van deze provincie met zijn Romaanse gebouwen en barokke paleizen gaat deze fietsvakantie in Italië onder andere langs  Saluzzo, Bra, Barolo Alba en Asti. Dit zijn allemaal goed bewaarde vestingstadjes uit de Middeleeuwen en Renaissance. 
Liever kamperen klik hier.

 

Ontdek onze fietsreizen in Italië

Kortom, de laars van Italië heeft alles. Afwisselende landschappen met hooggebergte, heuvelachtige gebieden en een kustlijn om te ontspannen en genieten van de Adriatische zee. In het land vol amore vindt u vele historische steden. Beroemde kunstenaars hebben daar hun sporen achtergelaten. Vergeet naast de natuur en cultuur ook niet te genieten van de Italiaanse keuken.