Fietsvakantie in Zweden

Fietsen in Zweden

Zweden staat bekend als fietsland. Eindeloze landschappen, hemelse rust, prachtige licht, witte zandstranden, de lokale keuken, een rijke geschiedenis, vriendelijke mensen, betoverende landschappen en aangename temperaturen zijn de redenen om één van onze fietsvakanties in Zweden te gaan boeken. 

Fietsen in Zweden is een van de beste manieren om dit prachtige land te ontdekken. Bijna heel Zweden is voorzien van nationale, bewegwijzerde fietsroutes. U rijdt over veelal vrijliggende fietspaden die het zeer eenvoudig maken om uw weg te vinden. Zelfs zuid-Zweedse steden als Göteborg en Malmö zijn perfect te verkennen op de fiets dankzij de vele fietspaden. Wilt u het prachtige Zweden ontdekken vanaf de fiets? Wij hebben de twee mooiste fietsroutes van Zweden voor u geselecteerd. 

Vind uw reis →

Zweden: het land van de middernachtzon

De beste tijd om naar Zweden te reizen is zonder twijfel de zomer. Tussen mei en september is Zweden gewoonweg prachtig, de temperaturen zijn aangenaam en de lichtomstandigheden zijn het beste. Verheug u op milde zomerdagen op de fiets en gezellige nachten onder de middernachtzon. Hoe noordelijker je in Zweden bent, hoe later de zon ondergaat in de zomer! 

Fietsen in Zweden over nationale fietspaden

Zweden is een geweldig land voor een fietsvakantie. Net als in Nederland zijn de nationale fietsroutes goed gemarkeerd. Niet alleen op het platteland, ook in de steden is er voor fietsers een goede infrastructuur. Het afgelopen decennium zijn door het hele land fietsroutes aangelegd en bewijzerd. Voor deze routes is goed beschreven, waar cafés en restaurants onderweg te vinden zijn. In het uitgestrekte land geen overbodige luxe. Alle voorwaarden voor een geslaagde individuele fietsvakantie zijn aanwezig. Er zijn goede huurfietsen beschikbaar. Uw bagage wordt vervoerd en er zijn voldoende overnachtingsadressen te vinden. Fietsers zijn meer dan welkom in het gastvrije Zweden. 

Fietsen langs de Zweedse kust

Fietsen langs de westkust van Zweden

Staat ‘fietsen langs de Zweedse kust’ hoog op uw verlanglijstje? Houdt u van authentieke vissersplaatsjes? Kunt u genieten van de afwisseling tussen zandstranden en rotseilanden? Kies dan voor de fietsvakantie Kattegattleden. De Kattegattleden is het eerste nationale fietspad van Zweden. In 2018 werd deze fietsroute uitgeroepen tot dé Europese Fietsroute van het Jaar. En daar zijn wij het volledig mee eens. Deze prachtige kustroute is 370 kilometer lang en voert u helemaal door de regio Halland: van het zuidelijke Helsingborg tot het noordelijke Göteborg. Deze fietsreis in Zweden duurt 8 dagen, u fietst meer dan 40 km per dag en u overnacht in een hotel. 

Fietsen in Zuid-Zweden

Het zuiden van Zweden ontdekt u perfect via de 270 kilometer lange Sydkustleden, die loopt van Simrishamn aan de kust naar Göteborg. Deze route is gemakkelijk toegankelijk en u fietst door een aantal van de mooiste natuurgebieden van Zweden. Laat u verwonderen door meren, bossen en een ongerepte kustlijn. Tussen het fietsen door kunt u heerlijk zonnebaden op de mooiste zandstranden. Bezoek ook zeker de pittoreske dorpjes en geniet van een heerlijk diner bij een lokale herberg. Deze fietsvakantie duurt 8 dagen, u fietst meer dan 40 km per dag en u overnacht in een hotel.

Combineer beide routes tot één lange reis

Wist u dat onze beide fietsvakanties in Zweden te combineren zijn? De Kattegattleden route loopt namelijk langs de kust en is verbonden met Sydkustleden. Daardoor is het mogelijk om beide routes te combineren tot één lange reis.

Fietsreis Zweden met hotelovernachting 

Voor welke fietsvakantie in Zweden u ook kiest: u overnacht in een hotel. U verblijft altijd in een comfortabel 2-, 3- of 4-sterrenhotel. Alles om ervoor te zorgen dat u overdag goed uitgerust bent voor de volgende fietsroute. U kunt er ook voor kiezen om een extra nacht bij te boeken via onze website.