Fietsvakantie in Duitsland

Fietsen in Duitsland

Tijdens een fietsvakantie in Duitsland gaan inspanning en ontspanning op gelijke voet. Duitsland kenmerkt zich door het glooiende landschap, de prachtige natuurgebieden en de mooiste fietsroutes. Tijdens uw fietsvakantie in Duitsland voeren wij u langs de rivieren en door de afwisselende landschappen. Iedere dag wordt u verrast door de ongekende natuur. En dat zo dicht bij huis!

Vind uw reis...

Glooiende landschappen en ongekende gastronomie 

Velen denken bij een fietsvakantie in Duitsland al snel aan het glooiende landschap rondom de rivieren de Moezel en de Rijn, wereldberoemd om haar zoete witte wijnen als Gewürztraminer en “Moezeltjes”. Maar ook op gastronomisch gebied doen de Duitsers niet onder voor de bekende internationale keukens. Wild en oergroenten vormen hier veelal de basis voor stevige en overheerlijke gerechten. Laat dat nou net hetgeen zijn wat u nodig heeft na een lange fietstocht langs de Moezel, aan de voet van de Alpen of door de gezellige pittoreske dorpen en steden die Duitsland kent.

Van ontspannen fietsvakanties tot grote uitdagingen

Bent u op zoek naar een fietsvakantie in Duitsland, dichtbij de grens? Dan is Zwarte Woud en om de benen los te trappen. In het voorjaar is hier een aangename temperatuur. Duitsland kent prachtige gebieden met glooiende landschappen. Deze vlakke gebieden zijn prettig om te fietsen voor zowel jong en oud. Daarom zijn onze fietsvakanties in Duitsland geschikt voor alle leeftijden en alle fietsniveaus: families met kinderen, maar uiteraard ook voor alle andere fietser. Daarnaast bieden wij zowel reizen in groepsverband als individuele fietsreizen naar Duitsland. Afhankelijk van wat uw voorkeur heeft. Wij bieden altijd fietsvakanties in Duitsland met bagagevervoer, om het u natuurlijk wat gemakkelijker te maken.

Duitsland heeft het allemaal. Relaxt fietsen langs de rivierbeddingen of een bezoek brengen aan de gezellige steden en dorpen. De Oostzeekust en het eiland Rügen zijn hier goede voorbeelden van. Het is de ideale bestemming als u op zoek bent naar een fietsvakantie in Noord-Duitsland. Met name voor kinderen, omdat de fietsroutes hier vlak zijn. Wissel de fietstochten af met ontspanning langs het water of ontdek de overheerlijke gastronomie van Duitsland.

Toch op zoek naar meer uitdagingen? Kies dan voor een fietsvakantie in Zuid-Duitsland. Het zuiden van Duitsland is ook wel de poort naar de Alpen. In het zuidelijke Beierse grensgebied doemen in de verte de witte besneeuwde toppen op. Dit is ook het gebied van de Bodensee of ook wel Meer van Konstanz genoemd. Dit meer wordt grotendeels gevoed door de Rijn, de Alpenrijn wel te verstaan. Een fietsvakantie in Zuid-Duitsland is met name geschikt voor de sportievere fietser. De hoogtemeters bokven echter zeer beperkt, omdat de routes voornamelijk rivieren als de Main, Altmühl en Donau volgen.

Fiets-vaarvakanties in Duitsland

Nieuw in ons aanbod fietsreizen in Duitsland!

Sinds 2020 bieden wij ook fiets-vaarvakanties aan langs de Moezel en Saar. Fiets-vaarvakanties zijn toch wel de meest ontspannen fietsreizen in Duitsland die we aanbieden. Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent, vaart het schip naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt u alvast een lunchpakket en stapt u onbezorgd op de fiets door de afwisselende landschappen van Duitsland. In de middag als u aankomt staat er koffie en thee klaar aan boord. In de avond wordt een 3-gangen diner geserveerd. U overnacht eigenlijk op een varend hotel. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel of camping wennen. De salon van het schip is na één dag de huiskamer van de fietsreis, net als de luifel van de camping, maar dan anders. De reisgenoten bestaan uit een internationaal gezelschap van gelijkgestemde fietsers. Voor een fiets-vaarvakantie kunt u niet alleen kiezen uit de bestemming Duitsland, ook varen wij door Nederland, België en Frankrijk.