Fietsvakanties Duitsland

Fietsen in Duitsland

Velen denken bij fietsvakanties Duitsland al snel aan het glooiende landschap rondom de rivieren de Moezel en de Rijn, wereldberoemd om haar zoete witte wijnen als Gewürztraminer en “Moezeltjes”. Maar ook op gastronomisch gebied doen de Duitsers niet onder voor de veel bekendere internationale keukens. Wild en oergroenten vormen hier veelal de basis voor de stevige en overheerlijke gerechten.

Fietsen in Duitsland is dan ook een vakantiebesteding waarbij inspanning en ontspanning op gelijke voet gaan. De Eifel en Sauerland zijn perfecte gebieden om de benen los te trappen na een winter. Het voorjaar is hier aangenaam getemperatuurd en in een landschap met stevige beklimmingen zult u uzelf klaarstomen voor de zomer. Duitsland kent ook vele vlakkere gebieden waar doorheen het prettig fietsen is voor jong en oud. Relaxt fietsen langs de rivierbeddingen of steden bezoeken is zeker ook wat Duitsland is. De Oostzeekust en het eiland Rügen zijn hier goede voorbeelden van. Of bijvoorbeeld langs de Elbe. Deze bestemingen zijn ook zeer geschikt met de kinderen.
Het Zuiden van Duitsland is de poort naar de Alpen. In het zuidelijke Beierse grensgebied doemen in de verte de witte besneeuwde koppen op. Dit is ook het gebied van de Bodensee of ook wel Meer van Konstanz genoemd. Dit meer wordt grotendeels gevoed door de Rijn, de Alpenrijn wel te verstaan.

Vind uw reis...