Fietsvakantie in Denemarken

Fietsen in Denemarken

Denemarken kennen wij allemaal als het land van Lego, maar er is natuurlijk meer dan dat. Fietsen in Denemarken wordt de laatste jaren steeds populairder en dit is ook niet gek. In Denemarken kunt u genieten van mooie bezienswaardigheden en aangename landschappen. Bent u op zoek naar een fietsvakantie in Denemarken? Dan zorgen wij van Cycletours dat u daar binnenkort fluitend op de fiets zit.

Vind uw reis →

Fietsreizen in Denemarken: een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde fietsroutes

Denemarken ligt in het Noorden van Europa. Het overgrote deel van het land wordt naast de 405 kleine eilanden gevormd door het schiereiland Jutland. Jutland is tamelijk vlak met licht glooiende wegen. Dat type landschap maakt het fietsen in Denemarken voor iedereen tot een relaxte bezigheid. De Denen fietsen zelf ook graag en dat heeft ervoor gezorgd dat er een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde fietsroutes is ontstaan. De infrastructuur is met de aanleg van 12.000 kilometer fietspaden dusdanig fietsvriendelijk dat het heerlijk is om te fietsen in Denemarken. Deze fietspaden voeren u van gezellige dorpjes en steden langs eindeloze kuststroken die soms vlak zijn en soms om wat meer uitdaging vragen. Desondanks is het voor de rustige en ontspannen fietsers goed fietsen in Denemarken. Dwars door de weidse landschappen en over de lichte heuvels leiden de fietspaden u naar plaatsen met schitterende vergezichten. Wilt u genieten van mooie nieuwe panorama fietsroutes in Denemarken? Dan is een fietsvakantie in Denemarken bij Cycletours de perfecte keuze.

Fietsen naar hét dorp dat leeft van Lego, Billund

Fietsen langs de kust en over verlaten wegen, dat is ultiem genieten van uw fietsvakantie in Denemarken. In het binnenland zult u de gastvriendelijkheid van de lokale bevolking ervaren. Naast fietsen zijn er in Denemarken nog vele andere activiteiten mogelijk voor een multi-actieve vakantie. Eén van de meest toeristische activiteiten vindt u in Billund. Hét dorp dat leeft van de Lego. Wilt u naast de sportiviteit op de fiets ook wat meekrijgen van de toeristische attracties in Denemarken, dan moet u zeker eens een bezoekje brengen aan deze plaats in de Deense regio Zuid-Denemarken. U vindt daar het allereerste Legolandpark ter wereld. U zult uw ogen uitkijken naar de miljoenen lego steentjes gebouwd in de mooiste creaties.

Proef heerlijke gerechten uit de Deense keuken

Na het fietsen door de wijde omgeving zult u genieten van de Deense keuken. U verwacht het misschien niet, maar wie van lekker eten houdt, is in Denemarken volledig op zijn plek. Smørrebød (roggebrood) wordt veel gegeten bij het ontbijt en bij de lunch. Het zal u daarnaast niet verbazen dat vis een belangrijke rol speelt bij de bereiding van typisch Deense gerechten. Een echte Deense specialiteit is dan ook een sneetje smørrebød belegd met vleeswaren, kaas of vis in combinatie met een blaadje sla. Naast vis is Denemarken het land waar verreweg het meeste varkensvlees wordt geserveerd. U komt dit ongetwijfeld in verschillende varianten tegen. Kortom: een fietsvakantie in Denemarken is onbeperkt genieten van de rustige omgeving en ongerepte natuur, heerlijke gerechten en verschillende activiteiten.

Ontdek Denemarken vanuit uw zadel

Een fietsvakantie in Denemarken met bagagevervoer behoort tot de mogelijkheden. Dit zorgt voor een zorgeloze en ontspannen fietsvakantie. U hoeft zich nergens druk over te maken en alleen maar te genieten van de mooie landschappen om u heen. Kiest u voor een fietsvakantie door het romantische hart Funen, ook wel ‘de Tuin van Denemarken’ genoemd? Of toch voor Zuid-Jutland met een mix van natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes? Fietsreizen in Denemarken betekent in alle gevallen ultiem genieten. Na een fietsvakantie in Denemarken bent u weer helemaal opgeladen. Hier gaat u zeker geen spijt van krijgen. Veel fietsplezier!