Fiets-vaarvakantie Brugge - Amsterdam

Brugge - Amsterdam

van België naar Nederland

Vanaf € 855,-
Boeken
Samenvatting
 • 8 dagen
 • 48 km per dag
 • Start Brugge Nabij station Brugge Centrum
 • Finish Amsterdam Nabij Amsterdam Centraal
Hoogtepunten
 • Vlaamse steden Brugge, Gent en Antwerpen
 • Vestingstadjes Willemstad en Woudrichem
 • Fietsen langs de Schelde, Linge en Vecht
 • Slot Loevestein
Kenmerken
 • Fietsvaarvakantie
 • Groep
 • Schip
 • Fietsniveau 1

  Afstand: 35 - 50 km gemiddeld per dag Hoogtemeters: 0 - 100 hm gemiddeld per dag

van Nederland naar België

Twee al lang gescheiden buurlanden, Nederland en België voor een keer verenigd in een fiets-vaar vakantie. Deze fietsreis combineert de Vlaamse middeleeuwse parels Brugge, Gent en Antwerpen met een fietstocht door een onbekender deel van zuid en midden Nederland. U doet o.a. Bergen op Zoom, Willemstad, Slot Loevestein en Gorinchem aan voor u op de laatste dag langs de Vecht en Amstel Amsterdam binnen rijdt. Tussendoor veel lieflijk typisch Vlaams en Nederlands boerenland.

Via de Vlaamse middeleeuwse steden Brugge, Gent, Dendermonde en Antwerpen naar het Groene Hart van Holland, met het verrassend leuke Bergen op Zoom, klassieke vestingstadjes Willemstad, Heusen, Woudrichem, Vianenen als pronkstuk het Slot Loevestein. U fietst de hele week langs kleine en grote riviertjes met de getijderivier de Schelde als leidraad in de eerste dagen en de Linge en Vecht later in de week.  Deze geweldige Nederlands/Vlaamse tour neemt u als fietsend door lieflijk boerenland mee terug in de geschiedenis, maar laat ook het moderne leven zien. Culinair zit het met deze reis wel goed want in Vlaanderen kunt u natuurlijk overal genieten van bijzonder bier, bonbons, wafels en uiteraard een bezoek aan het instituut frituur.

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Brugge, fietsen naar Aalterbrug, 21 km

  U gaat uiterlijk om 14 uur aan boord in Brugge. Na de introductie waarbij het programma voor de week wordt uitgelegd stapt u gelijk op de fiets voor een korte rit langs het kanaal van Gent naar Brugge naar Aalterbrug. Bij Moerbrugge bekijken we het monument voor de slachtoffers van de slag om de brug in dit dorp in de 2e wereldoorlog. Daarvoor rijden we al langs bunkers uit die tijd waarin nu vleermuizenkolonies huizen.
  In Aalterbrug stapt u weer aan boord voor de boottocht naar Gent waar we aanleggen in de buurt van het schitterende oude centrum van deze middeleeuwse stad. Uiteraard zal de gids u meenemen op een stadwandeling en is er de mogelijkheid te proeven van de vele culinaire geneugten die deze levendige studentenstad te bieden heeft.

 • Dag 2 Gent - Dendermonde, 47 km

  Deze zondagochtend is er nog ruim de tijd om het mooie Gent te bezoeken. Wilt u het oude Gravensteen bekijken of wordt het toch het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal. De rij oude handelshuizen aan de Leie is in ieder geval iets dat u gezien moet hebben. Neemt u ook de tijd voor een koffie met een wafel.
  Tegen het middaguur stappen we op de fiets voor een tocht door het Vlaamse land. We rijden langs de getijderivier de Schelde tot de oude stad Dendermonde. Bekijk hier zeker het indrukwekkende marktplein. In Dendermonde gaan we aan boord voor een boottocht over de in vele bochten meanderende Schelde. Onze ligplaats voor vanavond is in het dorpje St. Amands, heel fraai gelegen in een bocht in de Schelde. We liggen aan een beweegbaar ponton omdat het verschil tussen eb en vloed hier een aantal meters is. Indrukwekkend zo diep in het binnenland. In St. Amands vindt u op een prominente plaats met uitzicht op de Schelde de laatste rustplaats van de dichter Emile Verhaeren.

 • Dag 3 St. Amands - Antwerpen, 40 km

  Over de dijken langs de meanderende Schelde gaat het verder naar Ruppelmonde, de geboortestad van de beroemde 17e eeuwse cartograaf Mecator. De oude getijdenmolen is een uniek gebouw en een stop zeker waard. Even voor Ruppelmonde passeert nog het beeld van de Zwarte Madam, een beeld dat Schelde symboliseert, een bijzondere fotostop…..
  In Bazel is het tijd voor de lunchstop in de tuin bij het kasteel Wissenkerke. Daarna komt Antwerpen langzaam in zicht. De Sint Annatunnel  uit 1933 was de eerste tunnel die de beide oevers met elkaar verbond. Het is een tunnel voor voetgangers en fietsers. U kunt met de lift afdalen maar als u het aandurft kunt u ook het voorbeeld van de Antwerpenaren volgen en uw fiets op de antieke houtenroltrappen meenemen….
  We fietsen het centrum van  de Scheldestad, maken korte stop en rondwandeling en gaan daarna door naar de ligplaats in het Willemdok of Kattendijkdok iets ten noorden van de stad. Dit schitterend opgeknapte havengebied is ook het tehuis van het iconische Museum aan de Stroom (MAS). Geniet van de ontspannen sfeer hier of bezoek de binnenstad nog een keer. Een Bolleke drinken is een must in de stad van De Konick.

 • Dag 4 Kreekraksluizen - Willemstad, 56 km

  Als uw schip in de vroege ochtend Antwerpen uit vaart is het zeker de moeite om even aan dek te kijken naar het schitterende nieuwe Havenhuis. Na aankomst in de Kreekraksluizen stappen we weer op de fiets en rijden eerst via de Brabante Wal naar het gezellige marktplein van Bergen op Zoom voor een koffiestop. Hierna verder door het west-Brabantse land waar we in Steenbergen de middagpauze houden. Het einddoel vandaag is Willemstad, maar voor we daar komen kunt u nog in een van de vele oude forten, zoals Fort de Hel een stop maken. Ook de oude kleinschalige sluizencomplexen Blauwe Sluis en Steenbergse Vliet zijn een korte stop meer dan waard.
  De ligplaats van vanavond, Willemstad, is een in 1584 gebouwde vestingstad en werd door Prins Maurits vernoemd naar zijn vader Willem van Oranje. Het herbergt o.a. de eerste speciaal voor de hervormde dienst gebouwde, ronde, kerk in Nederland. Willemstad heeft ook indrukwekkende vestingwerken waarover het in de avond na het diner heerlijk wandelen is. Daarna kunt u op een van de vele terrassen van het uitzicht over het Hollands Diep genieten.

 • Dag 5 Werkendam - Gorinchem, 45 km

  Via het Hollands Diep en de Biesbosch varen we in de ochtend naar Werkendam aan de Nieuwe Merwede. We beginnen daar aan onze fietstocht door het Land van Heusden en Altena. Polders, weilanden, koeien, molens. Hoe Hollands wilt u het hebben. Hoogtepunt van de ochtend en tevens middagstop is het vestingstadje Heusden, aan de Maas. Later deze middag fietst u langs de Afgdamde Maas met zijn oude boerderijen met rieten daken die maar net boven de dijk uitsteken. Het eerste doel is het beroemde Slot Loevestein en via een heel klein voetveer steken we daarna over naar het pareltje Woudrichem. Hier wachten we op het grotere voetveer naar Gorinchem waar ons schip in de haven net buiten het centrum ligt. Ook in Gorinchem staat een stadswandeling op het programma.

 • Dag 6 Gorinchem - Vianen, 50 km

  Na weer een stevig fietsersontbijt gaat het via het interessante Fort Vuren verder naar de Linge. Hoog op de dijk fietsen we langs deze rivier in Oud-Hollands landschap. In Leerdam is het op donderdag weekmarkt maar kunt u ook o.a. de beroemde glasblazerij bezoeken. We nemen hier even de tijd dit leuke stadje te bekijken. Via Schoonrewoerd en nog meer typisch Hollands landschap komen we uiteindelijk in Vianen aan de Lek. Hier gaan we na een kort rondje om de kerk aan boord om door te varen naar Utrecht. We leggen aan in het Amsterdam-Rijn kanaal. Wie wil kan vanavond met de tram de stad in. Utrecht is echt een van de leukste steden in Nederland dus waarom niet!

 • Dag 7 Breukelen - Amsterdam, 40 km

  Deze laatste fietsdag begin met een ochtendcruise naar Breukelen. Daar gaat u van boord voor een van de betere fietsroutes van ons land, langs de Utrechtse Vecht. In de 17e en 18e eeuw lieten rijke Amsterdamse kooplieden hier hun buitenhuizen bouwen om de overvolle en stinkende hoofdstad in de zomer te kunnen ontvluchten. De dorpjes Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht en Vreeland liggen met hun fraaie herenhuizen, ophaalbruggen en sluisjes schitterend aan het water. Bij Nigtevegt is er nog de mogelijkheid een kleine ambachtelijke kaasboerderij te bezoeken. Daarna gaat het via Abcoude, de Polder Ronde Hoep en Ouderkerk naar het steeds dichterbij komende silhouet van Amsterdam. Door de stad naar het Oosterdok fietsen we langs de Amstel en zien monumenten als de Magere Brug, het Amstel Hotel en theater Carré  Op een vrijdagmiddag is het flink druk in de stad en de Amsterdammers hebben een broertje dood aan regels, zeker op de fiets. Oppassen dus. In de avond na het afscheidsdiner is er nog de mogelijkheid de stad in te gaan.

 • Dag 8 Amsterdam, ontschepen voor 10 uur

  Na het ontbijt eindigt uw fietstoer van Brugge naar Amsterdam. We hopen dat u genoten heeft van deze “Lekker weg in eigen Land” vakantie.

Begeleid en onbegeleid fietsen
Onze fietsvaar vakanties zijn in opzet reizen waarbij u met de groep onder leiding van een ervaren reisbegeleider de route fietst. Dit heeft allerlei aangename kanten zoals deskundige toeristische informatie onderweg, technische en andere ondersteuning en de interactie met uw internationale reisgezelschap.

U kunt er echter ook voor kiezen zelfstandig te fietsen. In Nederland en België rijden we grotendeels over het bekende knooppunten netwerk. Van iedere route hebben we een uitgebreid routeboekje en kunnen we GPS tracks leveren. Daarnaast kan de reisbegeleiding in overleg met u aangepaste of uitgebreide routes uitstippelen.

U kunt per dag bepalen of u met de groep wilt fietsen of individueel.

Brugge
Gent
Antwerpen
Antwerpen
Brugge
Brugge
Amsterdam

Reisdata

Begin
Eind
Accommodatie
Vanaf
Beschikbaarheid
Begin
14 mei 2022
Eind
21 mei 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
21 mei 2022
Eind
28 mei 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
28 mei 2022
Eind
04 jun 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Bijna vol
Boek
Begin
28 mei 2022
Eind
04 jun 2022
Accommodatie
Wending
Vanaf
€ 1.035,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
04 jun 2022
Eind
11 jun 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
11 jun 2022
Eind
18 jun 2022
Accommodatie
Liza Marleen
Vanaf
€ 1.115,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
11 jun 2022
Eind
18 jun 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
18 jun 2022
Eind
25 jun 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
02 jul 2022
Eind
09 jul 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 855,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
09 jul 2022
Eind
16 jul 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.145,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
16 jul 2022
Eind
23 jul 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 855,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
23 jul 2022
Eind
30 jul 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.145,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
06 aug 2022
Eind
13 aug 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.145,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
13 aug 2022
Eind
20 aug 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 945,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
27 aug 2022
Eind
03 sep 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
03 sep 2022
Eind
10 sep 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 1.040,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
10 sep 2022
Eind
17 sep 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.395,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
17 sep 2022
Eind
24 sep 2022
Accommodatie
Anna Antal
Vanaf
€ 1.040,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
24 sep 2022
Eind
01 okt 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.270,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
24 sep 2022
Eind
01 okt 2022
Accommodatie
Liza Marleen
Vanaf
€ 1.115,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
08 okt 2022
Eind
15 okt 2022
Accommodatie
Sailing Home
Vanaf
€ 1.145,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek
Begin
08 okt 2022
Eind
15 okt 2022
Accommodatie
Liza Marleen
Vanaf
€ 1.110,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek

Wat u ook nog moet weten?

Prijzen per persoon 2022

Anna Antal

3 en 17 september 2022
Hut met stapelbed € 1.040,-
Hut met 2 bedden € 1.225,-
Hut single gebruik € 1.325,-

21 mei, 4 en 18 juni, 13 augustus 2022
Hut met stapelbed € 950,-
Hut met 2 bedden € 1.120,-
Hut single gebruik € 1.205,-

2 en 16 juli 2022
Hut met stapelbed € 855,-
Hut met 2 bedden € 1.010,-
Hut single gebruik € 1.085,-

Liza Marleen

11 juni en 24 september 2022
Hut met 2 bedden € 1.215,-
Superior hut met 2 bedden € 1.435,-
Hut voor 3 personen € 1.115,-
Hut single gebruik € 1.745,-

8 oktober 2022
Hut met 2 bedden € 1.095,-
Superior hut met 2 bedden € 1.315,-
Hut voor 3 personen € 1.010,-
Hut single gebruik € 1.575,-

Sailing Home

10 september 2022
Hut met 2 bedden € 1.395,-
Hut single gebruik € 2.005,-

14 en 28 mei, 11 juni, 27 augustus, 24 september 2022
Hut met 2 bedden € 1.270,-
Hut single gebruik € 1.835,-

9 en 23 juli, 6 augustus, 8 oktober 2022
Hut met 2 bedden € 1.145,-
Hut single gebruik € 1.650,-

Toeslagen
Boekingskosten € 20,- per boeking
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Bijdrage SGR € 5,- p.p.

Bij te boeken
Huurfiets hybride € 95,-
Huurfiets E-bike € 180,-
Verzekering huurfiets € 20,- voor hybride en € 40,- voor E-bike
Reis- en/of annuleringsverzekering

Inbegrepen

 • 7 nachten in de geboekte hut categorie
 • Volpension (7x ontbijt, 6x zelf gemaakt lunchpakket en 7x 3-gangendiner)
 • Gratis koffie en thee aan boord
 • Gratis WiFi in de salon en aan dek
 • Beddengoed en handdoeken
 • Meefietsende begeleider
 • Routeboek, 1 per hut

Niet inbegrepen

 • Fietshuur (plus eventuele fietsverzekering)
 • Entreegelden voor musea
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

U boekt deze reis bij Cycletours Holland B.V.. De reis wordt door Cycletours Holland B.V. uitgevoerd en valt onder hun SGR garantie.

Op de dag van aankomst, zaterdag, kunt u tussen 13 en 14 uur inchecken aan boord. We vragen om uiterlijk 14 uur aan boord te zijn. U herkent uw schip aan de naam op de boeg en aan het spandoek met Cycletours erop. In uw reisbescheiden staat met welk schip uw reis wordt uitgevoerd. U kunt uw bagage al vanaf 12 uur aan boord brengen. Na de incheck vertellen de reisbegeleider, de kapitein en de kok iets over de fietstour, de regels aan boord en de maaltijden en andere zaken.

Uw schip lig aan de kade aan de Buiten Katelijnevest bij de Bargeweg ten zuiden van het centrum van Brugge.

De ligplaats bevindt zich op ongeveer een kilometer van het treinstation van Brugge. Het makkelijkst is als u per trein komt. Mocht u per auto willen komen dan kunt u uw bagage uitladen bij het schip. Informatie over parkeren in Brugge vindt u onder www.visitbruges.be.

De tour eindigt een week later, weer op zaterdag, na het ontbijt om 10 uur. U logeert die nacht van vrijdag op zaterdag nog aan boord. Indien gewenst kan de reisbegeleiding voor u vervoer regelen naar het treinstation, de luchthaven of parkeergarage.

U dient zelf voor uw vervoer naar Brugge te zorgen. Daarbij is de trein de handigste optie. De treinverbinding naar Brugge loopt via Antwerpen. U kunt kaartjes op het station in Nederland kopen of deze vooruit bestellen bij de NS International.

Uw accommodatie tijden een fiets-vaar vakantie is een van onze speciaal voor fietsreizen omgebouwde rijnaken. Hoewel niet groot hebben onze schepen door hun efficiënte indeling verrassend veel ruimte en mee comfort dan veel mensen denken.

Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent vaart het schip, uw varende hotel naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt een luchtpakket en stapt onbezorgd op de fiets. In de middag als u aankomt staat er koffie en thee klaar aan boord. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in en uitpakken en aan een nieuw hotel wennen. Uw hotel vaart als het ware met u mee. En mocht u een dag niet willen fietsen dan kunt u altijd aan boord blijven en genieten van een cruisen en het landschap vanaf het water bekijken.

Deze fietsvaarvakantie bieden we aan op de volgende schepen:

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot mee te nemen.

De huurfiets

Als u een huurfiets gereserveerd heeft, staat deze voor u klaar aan boord. Bij uw fiets krijgt u de beschikking over een slot en helm. De fietsen zijn voorzien van één fietstas. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

 • Huurfiets heren

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

 • Huurfiets Dames

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

 • Huurfiets e-bike

  E-bike met middenmotor incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 10 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

Begeleidingsteam
Aan boord van onze schepen treft u een driekoppige bemanning en deskundige, meertalige reisbegeleiding. De bemanning bestaat uit een schipper, een kok en een gastvrouw/heer. Samen doen ze alles om deze fietsvakantie tot een onvergetelijk ervaring te maken. Het team is speciaal opgeleid en geselecteerd om te zorgen voor een informele en veilige atmosfeer, gedegen informatie over de te fietsen route en de bezienswaardigheden onderweg, het bereiden en serveren van voedzame en afwisselende maaltijden.

De schipper is verantwoordelijk voor alles dat te maken heeft met het varen van het schip, de kok is verantwoordelijk voor de catering aan boord, de gastvrouw/heer assisteert zowel de schipper als de kok en is verantwoordelijk voor het beheer van de salon en de bar en is algemeen aanspreekpunt voor huishoudelijke zaken.

De reisbegeleider fietst iedere dag mee en is onderweg beschikbaar voor toeristische informatie, technische en waar nodig andere ondersteuning. Hij/zij geeft iedere avond een uitleg over de te fietsen route organiseert regelmatig stadswandelingen of andere activiteiten in de avond.

Maaltijden
De kok is gespecialiseerd in het bereiden van smakelijke en afwisselende maaltijden voor hongerige fietsers. Tijdens het uitgebreide ontbijt kunt u een lunchpakket voor onderweg samenstellen. Op tafel staan dan verschillende soorten brood, broodjes en beleg, yoghurt, ontbijtgranen, zuivel, sappen en repen. Het menu van het avondeten is iedere dag anders.

De maaltijden aan boord zijn inbegrepen in de prijs net als koffie en thee. Frisdranken en alcoholische dranken kunnen tegen een redelijke prijs aan boord gekocht worden. Na een dag fietsen staat er altijd koffie, thee en koekjes, cake of iets anders lekkers voor u klaar.

Als u speciale maaltijdwensen heeft vragen we u dit liefst bij boeking maar uiterlijk 14 dagen voor vertrek aan ons te melden. Als voor het gewenste dieet extra voorbereiding en/of extra ingrediënten nodig zijn kan het zijn dat we dit alleen in beperkte vorm kunnen leveren. We doen ons best aan uw wensen te voldoen maar vragen ook om begrip voor de beperkte logistieke mogelijkheden aan boord van een schip. 
Indien u Celiac, glutenvrij of veganistische maaltijden wilt dan zijn we genoodzaakt daarvoor € 50,- per week te rekenen. Dit dient u bij boeking door te geven. Als dit niet bij ons bekend is dan rekenen wij € 100,- (ter plekke betalen). 

Het reisgezelschap
Een van de leukste aspecten van onze fiets-vaar vakanties is het reisgezelschap. Aan boord treft u een internationaal gezelschap uit o.a. Australië, Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Ook gasten uit Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje gaan regelmatig met onze tours mee. Meedoen met een fietsreis van Cycletours is een geweldige kans om met gelijkgestemde fietsers van over de hele wereld onderweg te zijn. Onderweg en aan boord kunt u genieten van het gezelschap van een internationale groep en aan dek of in de salon samen ervaringen uitwisselen. Al dan niet onder het genot van een drankje. Verwacht geen luxe cruiseschip met een all-in formule. Onze deelnemers zijn sportief ingestelde mensen die er van houden in de buitenlucht een actieve vakantie te hebben. Een persoonlijke en ongedwongen sfeer is de norm tijdens onze fiets-vaar vakanties Er doen allerlei leeftijdsgroepen mee, we hebben alleenreizenden, vriendengroepen, stellen en ook families met kinderen (in de schoolvakanties). De meeste groepen hebben tussen de 12 en 20 deelnemers.

Begeleid en onbegeleid fietsen
Onze fietsvaar vakanties zijn in opzet reizen waarbij u met de groep onder leiding van een ervaren reisbegeleider de route fietst. Dit heeft allerlei aangename kanten zoals deskundige toeristische informatie onderweg, technische en andere ondersteuning en de interactie met uw internationale reisgezelschap.

U kunt er echter ook voor kiezen zelfstandig te fietsen. In Nederland en België rijden we grotendeels over het bekende knooppunten netwerk. Van iedere route hebben we een uitgebreid routeboekje en kunnen we GPS tracks leveren. Daarnaast kan de reisbegeleiding in overleg met u aangepaste of uitgebreide routes uitstippelen.

U kunt per dag bepalen of u met de groep wilt fietsen of individueel.