Fietsvakantie la Rioja en Burgos

La Rioja en Burgos

Wijn, bergen en kastelen in Spanje

Vanaf € 995,-
Boeken
Samenvatting
 • 7 etappes in 15 dagen
 • 65 km gem. per dag
 • Start Burgos
 • Finish Burgos
Hoogtepunten
 • Vallei van de Ebro en werelderfgoed Burgos
 • Middeleeuwse kastelen, kathedralen en kloosters
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
Kenmerken
 • Groep
 • Groepsreis
 • Kamperen
 • Fietsniveau 4

  50 - 85 km gem. en 500 - 1000 hm per dag. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

La Rioja en Burgos

La Rioja en Burgos liggen voor ons Noord-Europeanen goed verscholen achter de Pyreneeën. Rioja kent iedereen, maar dan vooral als wijngebied. En wie kent Burgos, ondanks zijn werelderfgoed? Er is zo veel te ontdekken! Mooie valleien, middeleeuwse kloosters, boeiende steden. Prachtige legenden.

Groene bossen, rode aarde, gele zon, blauwe lucht. Wat een kleurenpalet! De ene keer is het landschap ruig, de andere keer eerder lieflijk. Waar u ook bent: overal zijn de tapas en de wijn een feest.

Zorgeloze fietsvakantie

Tijdens deze groepskampeervakantie fietst u zorgeloos van camping naar camping, terwijl de reisbegeleiding boodschappen doet, uw bagage vervoert en de bekende gele Cycletours-luifel met tafels en banken opbouwt. De reisbegeleiders staan u onderweg bij met wat te drinken of te eten. Ze helpen u waar mogelijk bij pech of pikken u op in noodgevallen. Bij aankomst op de camping staan er koffie, thee en bouillon voor u klaar. U overnacht in uw eigen tent die u zelf opzet. De reisbegeleiding verzorgt, soms met uw hulp, een driegangenmaaltijd. Tijdens de dagen waarop u niet naar een andere camping fietst, kan iedereen zijn eigen weg gaan.

Dagprogramma

 • Dag 1 Startpunt Burgos

  U wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Burgos. U treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Om bij te komen van de reis kunt u alvast een verkennende wandeling door Burgos maken of een verfrissende duik in het zwembad nemen. 's Avonds schuift u aan voor het diner onder de luifel.

 • Dag 2 Burgos, bezoek stad

  Een bezoek aan Burgos is echt een belevenis. Het is een belangrijk centrum voor de pelgrims richting Santiago de Compostella. De middeleeuwse pracht van de stad is imponerend. Burgos was de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Castilla-Leon en bezit nog steeds veel meesterwerken van de Spaanse gotische architectuur. De kathedraal van Burgos is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Ook het standbeeld van El Cid en de Arco de Santa María (mooie toegangspoort in oude stadsmuur) zijn heel bijzonder. U kunt daarnaast een mooie wandeling maken langs de de oevers van de Duero en de Arlanza. Net als in de historische wijk vindt u hier heerlijke terrasjes.

 • Dag 3 Burgos - Busto de Bureba, 66 km

  Vandaag een heerlijke rit door de prachtige natuur ten noordoosten van Burgos. U fietst over smalle en rustige ‘camino rural’ langs kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Af en toe is er een klimmetje. U geniet van mooie uitzichten op de weidse omgeving. Na 48 km komt u in Briviesca, de enige grotere plaats in deze etappe. Daarna voeren kleine weggetjes u naar de camping bij een piepklein dorpje. U stijgt 755 meter

 • Dag 4 Busto de Bureba - Santo Domingo de la Calzada, 62 of 83 km

  U fietst terug naar Briviesca waar een 4 km lange klim start naar een hoogte van 850 m. Na de top blijft u ca. 5 km op deze hoogvlakte alvorens een mooie afdaling in te zetten naar Quintanilla San García. Na het pittoreske dorp loopt de route stroomafwaarts door de vallei van de Río Bañuelos naar het iets grotere Cerezo de Río Tirón. Onderweg ziet u af en toe een wegwijzer naar een overblijfsel van de oude route ‘Via Romana de Italia a Hispania’. Na Herramélluri gaat de weg wat stijgen en even later arriveert u in Santo Domingo de la Calzada, een belangrijke stopplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. U stijgt 40 meter Lange route: De eerste helft van de etappe loopt door het ‘Parque Natural Montes Obarenes - San Zadornil’. U start de dag met de klim naar de Portillo de Busto (1000 m, 5.4 km, gemiddeld stijgingspercentage 5%) en krijgt daarbij prachtige uitzichten op de lager gelegen gebieden. Na de korte afdaling start in de vallei van de rivier de Molinar een 2de klim naar een hoogte van 990 m. Met zijn 7.3 km iets langer maar een stuk minder steil (3% gemiddeld). Na de top echter volgen 2 stukjes grindweg (900 m en 2.4 km). Maar er is ook de fantastisch natuur met o.m. bos en de uitstekende rotsen... Ook nadien worden de kleine wegen opgezocht (camino rural) met de kleine dorpjes. Na 42 km bereikt u het grotere Miranda de Ebro waar u de oude stad (casco antiguo) kunt bezoeken of genieten van een terrasje. Nadien loopt de route via de vallei van de Ebro naar Haro. De Ebro is na de Taag de tweede langste rivier van het Iberisch schiereiland. U bevindt zich nu in de Rioja en ziet de eerste wijngaarden. Na een bezoekje aan de wijnhoofdstad van de Rioja fietst u langs rustige wegen naar de camping bij Santo Domingo de la Calzada. U stijgt 1100 meter.

 • Dag 5 Rondrit Grañón, 33 km, Haro, 54 km of Alto de Pradilla, 86 km

  Rondrit Grañón. Deze korte en prachtige rondrit op veelal kleine fietsvriendelijke wegen loopt door een merkwaardig heuvellandschap. Na 11 km start een 8 km lange onregelmatige en niet zo steile klim naar Grañon, een pittoresk dorpje. Bij de kerk bevindt zich een terrasje waar het aangenaam verpozen is. Daarna gaat de weg nog wat op en neer om ten slotte na Corporales af te dalen naar Santo Domingo de la Calzada. U stijgt 300 meter.
  Rondrit Haro. Via rustige wegen en lichtjes dalend bereikt u Haro, de wijnhoofdstad van de Rioja. U kunt er de levendige binnenstad bezoeken en genieten van een glaasje wijn op een terrasje. Vervolgens fietst u door een licht glooiend landschap met enkele dorpjes en mooie zichten op de verder gelegen pieken van de Sierra de la Demanda. Via Santo Domingo de la Calzada keert u terug naar de camping. U stijgt 400 meter.
  Rondrit Alto de Pradilla. Na 15 km verlaat deze langere rondrit het traject van de rondrit Grañón. Even verder gaat de weg lichtjes stijgen en dit voor bijna 34 km (450 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 1.2%). Na Belorado krijgt u het gevoel de bergen in te fietsen. Ten slotte start bij Fresneda de la Sierra Tirón de klim naar de Alto de Pradilla (1245 m). U overbrugt in 5 km de resterende 250 m, dus met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Na de top is voornamelijk afdalen naar Santo Domingo de la Calzada. U stijgt 800 meter.

 • Dag 6 Santo Domingo de la Calzada - Navarette, 55, 69 of 88 km

  Route 55 km: De dag start met 2 klimmetjes alvorens af te dalen naar Badarán. Je krijgt hierbij mooie uitzichten op de Sierra de la Demanda. Daarna gaat het stroomafwaarts in de vallei van de rivier Cárdenas. Na 23 km gaat de weg terug stijgen. De route loopt door een mooi wijnbouwgebied met kleine dorpjes. Na Huércanos dien je nogmaals te klimmen en krijgt daarbij mooie zichten op de omliggende bergen. Je bevindt je ondertussen in een bosrijke omgeving. Uiteindelijk brengt een langere afdaling je bij de camping bij Navarrete. Je stijgt 650 meter
  Route 69 km: Ook hier start de dag met hetzelfde klimmetje en de mooie uitzichten op de Sierra de la Demanda. Maar dan gaat het noordwaarts en zoek je het grensgebied op van de Rioja en het Baskenland. In San Vincente de la Sonsierra kun je de op een heuveltop gelegen vesting bezoeken met kasteel, klokkentoren en kerk. Nadien fiets je in de vallei van de Ebro. Af en toe is er een klimmetje maar de fantastische uitzichten zijn meer dan een beloning. Je stijgt 900 meter.
  Route 88 km: De langere variant maakt na Elciego een ommetje naar Laguardia, een op een heuveltop gelegen 12de eeuws goed bewaard gebleven toeristisch stadje met smalle straatjes, pleintjes en terrasjes. Je stijgt 1150 meter

 • Dag 7 Rondrit Logroño, 34 km

  Navarrate is een stopplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Rondslenteren door het middeleeuwse stadje is een genoegen. U kunt ook op de fiets naar Logroño, de hoofdstad van de provincie La Rioja. De stad telt 135.000 inwoners. Met zijn 2 klokkentorens domineert de kathedraal van Santa Maria de la Redonda het centrale plein Plaza del Mercado. De stad huisvest nog 3 fraaie kerken: Iglesia de San Bartolomé, Iglesia de Santiago El Real en Iglesia Imperial de Santa Maria de Palacio. De middeleeuwse bruggen over de rivier de Ebro, Puente de Piedra en Puente de Hierro, mag u niet missen. U stijgt 350 meter

 • Dag 8 Navarrete - Villoslada de Camaros, 58 of 84 km

  Vandaag gaat het bergop. Maar niet te steil! Bij Nalda komt u in de pittoreske vallei van de Iregua en volgt de rivier stroomopwaarts. De erg lange klim bestaat uit 3 delen. De eerste 23 km hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 1,5%. De vallei wordt even verlaten met een pittige klimmetje van 5 km naar El Rasillo de Cameros (4%) waarna de route langs het stuwmeer van Gonzalez Lacasa loopt. Na een korte afdaling start de 11 km lange slotklim naar de camping met een gemiddeld stijgingspercentage van 2%. U stijgt 1000 meter.

 • Dag 9 Rondrit Puerto de Montenegro, 86 km

  Gaat u lekker ontspannen op de camping of trekt u op de fiets de bergen in? Het dorpje Villoslada de Cameros (375 inwoners) is de poort naar het Parque natural de la Sierra de Cebollera. Dit bergachtige natuurpark kent toppen tot 2000 m. De rondrit start met een afdaling langs de río Iregua tot bij Villanueva de Cameros, waar de klim begint naar de Puerto de Peña Hincada (1412 m, 12,7 km, gemiddeld 4%). Het landschap is kaal en ruig. Na de afdaling komt u in de vallei van de río Najerilla en klimt u naar de Puerto de Montenegro (1592 m, 19,1 km, gemiddeld 4%). Het is eerste deel is door een prachtig kloof in de vallei van río Urbíon. Na het verlaten van de rivier wordt het echt pittig (de laatste 5 km zijn gemiddeld 7%) U stijgt 1600 meter.

 • Dag 10 Villoslada de Cameros - Navaleno, 67 km

  Bij Villoslada de Cameros start de enige lange klim van deze dag. U fietst stroomopwaarts langs de río Mayor naar Montenegro de Cameros (6.5 km met gemiddeld 2.5 %) waarna de klim pittiger wordt (11 km, gemiddeld 5%). Na het bereiken van de Puerto de Santa Inés (1755 m), wat van alle etappes ook het hoogste punt is, volgt een erg mooie afdaling op een goed wegdek. Bij Vinuesa komt u in de vallei van de Duero, de twee na langste rivier van het Iberisch schiereiland. U stijgt 1000 meter

 • Dag 11 Rondrit Navaleno, Parque Natural Cañon del Rio Lobos 34 of 62 km

  Een korte maar erg pittige rondrit brengt u bij de Lagunas de Neila. Na het verlaten van Quintanar de la Sierra fietst u stroomopwaarts langs de río Arlanza. Na 8 km klimmen bereikt u de Puerto El Collado (1404 m, gemiddeld 3,5%). Hier start de erg pittige klim naar de Lagunas de Neila: 5 km met een gemiddelde van 10%! Boven, op 1900 m hoogte, wachten de pittoreske Lagunas de Negra, Larga, Brava, Patos en Pardilla. De asfaltweg stopt voor de lagunes. U keert terug via dezelfde weg Je stijgt 800 meter. Op de langere rondrit doet u het wat rustiger aan. Over kleine wegen fietst u door een bosrijke omgeving (naaldbomen). Bij Vilviestre del Pinar start een redelijk eenvoudige klim naar een top van 1270 m. Daarna blijft het wat op en neer gaan om uiteindelijk af te dalen naar San Leonardo de Yagüe, een grotere plaats met terrasjes en restaurantjes. Na een tweede wat langere klim daalt u af naar Quintanar de la Sierra. In de verte ziet u de bergen van de Sierra de la Demanda. U stijgt 850 meter.

 • Dag 12 Navaleno - Quintanar de la Sierra via Abejar, 67 of 86 km

  Ook vandaag kunt u weer van heel veel mooie dingen genieten. Al snel na vertrek ziet u in de verte de merkwaardige rotsformaties van La Yecla. Na de grotere plaats Salas de los Infantes stijgt de weg licht en na de top bij het dorpje Carazo fietst u door een uitzonderlijk mooie kloof van het riviertje Mataviejas. In het daarna gelegen dorp Santo Domingo de Silos kunt u het Monasterio bezoeken en tevens genieten van een terrasje. De camping vindt u in het pittoreske Covarrubias, dat aan de río Arlanza ligt
  De lange etappe begint met een bosrijk gebied dat u over de Via Verde doorkruist. Gaandeweg wordt het landschap ruiger en kunt u in de verte de merkwaardige rotsformaties van La Yecla zien. In het daarna gelegen dorp Santo Domingo de Silos kunt het Monasterio bezoeken om vervolgens door een uitzonderlijk mooie kloof in de vallei van het riviertje Mataviejas verder te gaan tot aan Quintanar de la Sierra. U stijgt 1050 hm. 

 • Dag 13 Rondrit Quintanar de la Sierra, 34, 56 of 86 km

  Zo’n 7 km van de camping liggen de ruïnes van het Monasterio de San Pedro de Arlanza. Een mooie bestemming voor een korte rondrit. De weg slingert zich door de pittoreske vallei van de Arlanza, met een aantal korte klimmetjes. U pakt dezelfde weg terug naar de camping. U stijgt 200 meter. De langere rondritten voeren u opnieuw naar Santo Domingo de Silos en het Parque Natural La Yecla. Na het stadje gaat de weg stijgen en al snel komt u bij El Desfiladero de la Yecla. Een 600 m lang wandelpad met een serie bruggen voert u door de indrukwekkende kloof. Eenmaal weer op de fiets, gaat u door naar een hoogte van 1150 m. U keert terug naar de camping over erg kleine wegen, langs kleine dorpjes. Het blijft pittig op en neer gaan. De uitzichten op de grillige rotsformaties en de uitgestrekte valleien zijn fantastisch. U stijgt 950 meter. Op de langste variant fietst u na 42 km verder westwaarts. Via een licht dalende weg en langs kleine dorpjes bereikt u de grotere plaats Lerma, waar u kunt genieten van een welverdiend terrasje. Vervolgens fietst u via een vlakkere route door de vallei van de Arlanza terug naar Covarrubias. U stijgt 850 meter.

 • Dag 14 Quintanar de la Sierra - Burgos, 86 km

  Over onder andere de Via Verde Santander – Mediterráneo en de Camino del Cid, fietsroutes tussen Burgos en Valencia, fietst u terug naar de startplaats van deze mooie reis. Na 12 km ziet u in de verte de eerste merkwaardige rotsformaties van La Yecla. Na de grotere plaats Salas de los Infantes, gaat de route over de Camino del Cid met twee korte klimmen (gem. 4 en 5½ %) over kleine wegen naar Burgos. Het ene kleine dorpje volgt na het andere. Als u dat nog niet gedaan heeft bij de eerste rondrit hebt u nu een herkansing om het bijzondere klooster van San Pedro de Cardeña te bezoeken, tevens de oorspronkelijke begraafplaats van El Cid. De eerste 7 km zijn dezelfde als de rondrit El Cerro del Cargadero. U stijgt 650 hm. 

 • Dag 15 Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de Fietsbus (niet inbegrepen).

Fietsen in La Rioja en Burgos

Spanje

Glooiende heuvels, brede lege wegen. Het echte Spanje ondekt u op de fiets. Het grootste deel van de route voert over goed asfalt maar hier en daar komt u ook een goed onderhouden gravelstrook tegen. 

Fietsbussen

Vertrekdatum

Begin
Eind
Accommodatie
Vanaf
Beschikbaarheid
Begin
20 jul 2024
Eind
03 aug 2024
Accommodatie
Kamperen | Gegarandeerd vertrek
Vanaf
€ 995,-
Beschikbaarheid
Vol
Begin
03 aug 2024
Eind
17 aug 2024
Accommodatie
Kamperen | Gegarandeerd vertrek
Vanaf
€ 995,-
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Boek

Wat u ook nog moet weten?

Reissom 2024
Eigen vervoer € 995,-
Met fietsbus  € 1.345,-

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Bij te boeken

Huurfiets € 180,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

Inbegrepen

 • Camping- en douchegelden
 • Verzorging onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

 • Vervoer Nederland - Burgos per Royal Class fietsbus v.v.
 • Huurfiets
 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Boekingskosten
 • Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14,- per persoon per dag

Fietsbus
De reis incl. fietsbus duurt 17 dagen. De fietsbus vertrekt op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag aan in Burgos. Terug vertrekt u vanaf Burgos op zaterdagavond en komt u op zondag aan in Nederland. De reistijd vanaf Breda naar Burgos bedraagt ongeveer 16 uur, de bus zal rond 9 uur aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Heenreis
vrijdag

 • 10.15 V Amsterdam
 • 11.30 V Utrecht
 • 13.00 V Breda

zaterdag

 • 09.00   A Burgos

Terugreis
zaterdag

 • 20.00 V Burgos

zondag

 • 16.00 A Breda
 • 17.30 A Utrecht
 • 18.45 A Amsterdam

Eigen vervoer
Komt u met eigen vervoer, dan wordt u zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping bij Burgos. U treft daar de reisbegeleiders en de overige deelnemers.
De route vanaf Utrecht naar Burgos is ongeveer 1425 km.

De campings waar u gedurende de reis op verblijft zijn eenvoudig, maar voorzien in de basisbehoefte. De sanitairgebouwen zijn eenvoudig, maar goed onderhouden. Op de meeste campings is een zwembad aanwezig waar u een verfrissende duik kunt nemen na een fietstocht. U overnacht in uw eigen tent die u zelf opzet.

De eigen fiets
Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Fietshelm
Het is in Spanje verplicht om een fietshelm te draaien.

Reservemateriaal
Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kleding
Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en terwijl het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming (helm). Verder: een tasje voor onderweg, fietsverlichting (voor eventuele tunnels), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijdens het fietsen.

De huurfiets
Als u een huurfiets gereserveerd heeft, staat deze voor u klaar bij aankomst. Bij uw fiets krijgt u de beschikking over een slot. De fietsen zijn voorzien van één fietstas. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Indien u via Cycletours een huurfiets heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

 • Huurfiets dames

  Toerfiets met 24 versnellingen, handremmen, fietstas en een slot. 

 • Huurfiets heren

  Toerfiets met 24 versnellingen, handremmen, fietstas en een slot. 

Reisbegeleiding
Bij deze reis gaan er twee Cycletours begeleiders mee. Hij/zij zorgen voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Technische assistentie en hulp onderweg
Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleiders meestal in de loop van de dag op de route zien. Zij kunnen u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Eten en drinken
Er gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.
De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14,- per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Bagagevervoer
Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s.

Routebeschrijving
U ontvangt de routebeschrijvingen en GPS tracks ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis.

Zwemkleding
In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).