Fietsvakantie La Rochelle - Bordeaux

Van La Rochelle naar Bordeaux

De Vélodyssée langs de Atlantische kust

Vanaf € 1.219,-
Boeken
Samenvatting
 • 8 dagen
 • 45 km per dag
 • Start La Rochelle
 • Finish Bordeaux
Hoogtepunten
 • Bordeaux en La Rochelle
 • Île de Ré en Île d’Oléron
 • De stranden van de Atlantische kust
 • Blaye
Kenmerken
 • Indvidueel
 • Individuele reis
 • Hotel
 • Fietsniveau 2

  Afstand: 40 - 60 km gemiddeld per dag. Hoogtemeters: 100 - 500 hm gemiddeld per dag. Niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dagafstanden zijn soms wat langer, tot plm. 60 km per dag

Van La Rochelle naar Bordeaux

Fiets langs het mooiste deel van de Franse Atlantische kust en bezoek de historische havenstad La Rochelle en het eeuwenoude wijncentrum Bordeaux.

Deze reis begint in La Rochelle een schilderachtige kuststad in het westen van Frankrijk, bekend om zijn historische architectuur, levendige maritieme sfeer en pittoreske haven.  U volgt grotendeels de  Vélodyssée, een bewegwijzerde route die deel uitmaakt van de Eurovelo 1. Onderweg kunt u ook de levendige eilandjes Île d’Oléron en Île de Ré bezoeken. De reis eindigt in Bordeaux beroemd om zijn wijngaarden, prachtige ligging en bruisende cultuur.

 

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst La Rochelle

  U heeft alle tijd om de oude haven en de torens van La Rochelle te bekijken. In dit levendige toeristenstadje kunt u heerlijk ronddwalen, om vervolgens neer te strijken op een van de vele terrasjes. U verblijft in een hotel in het centrum van La Rochelle.

 • Dag 2 La Rochelle - Rochefort, 28 of 53 km

  U volgt de Vélodyssée tot aan Châtelaillon-Plage en de Pointe de Boucheleurs. Bewonder de statige zomerhuizen uit het begin van de 20ste eeuw. U fietst langs het casino en het strand. U ziet ook de ‘carrelets’, zo typerend voor de streek. Het zijn grote visnetten die boven het water zijn gespannen, met een houten huisje erboven. U fietst verder richting Fouras. Hier kunt u een ferry nemen naar l’île d’Aix, het eiland waar Napoleon verbleef na zijn nederlaag bij Waterloo. Houd rekening met de getijden als u dit van plan bent (optioneel). U overnacht in Rochefort.

 • Dag 3 Rochefort - Marennes, 39 of 45 km

  Via de Vélodysée komt u in Tonnay-Charente. U kunt ook hier een ferry pakken, afhankelijk van de getijden en het seizoen. U fietst langs de kanalen naar moerassen rond Brouage, een fraai stadje met oude vestingwerken. U overnacht in Marennes.

 • Dag 4 Marennes - Royan, 48 km

  Dwars door de dennenbossen van de ‘côte sauvage’ vandaag. Het ruikt er altijd heerlijk. U bereikt Palmyre, waar u de dierentuin kunt bezoeken. Via Saint Palais, de stranden van Vaux sur Mer en Pontillac fietst u naar Royan, een modern stadje met een aantal fraaie villa’s uit de Belle Epoque, een overdekte markt en een levendig uitgaanscentrum langs de zee. U overnacht in Royan.

 • Dag 5 Royan - Mortagne-sur-Gironde, 35 km

  De kust wordt ruiger. Tussen de kliffen verschuilen zich kleine natuurlijke haventjes, zoals die van Talmont sur Gironde, een bloemrijk artiestendorp, en Meschers, bekend om zijn troglodiet grotten. Diner, overnachting en ontbijt in een charmante chambre d’hôte.

 • Dag 6 Mortgagne-sur-Gironde - Blaye, 60 km

  De streek is beroemd om zijn cognac en zijn pineau de Charentes. U passeert ook de wijngaarden van twee AOP’s: de Côte de Blaye en de Côte de Bourg.  Het licht heuvelachtige landschap en de meanderende weggetjes zijn pittoresk. Eenmaal in Blaye kunt u de beroemde citadel bewonderen. Hij is in de 17e eeuw gebouwd door Vauban. Ook vandaag diner, overnachting en ontbijt in een chambre d’hôte.

 • Dag 7 Blaye - Bordeaux, 50 km

  Langs de Corniche Fleurie (de bloemenkust) fietst u naar Bourg-sur-Gironde.  Het ligt tegen de rotswand aan en is omgeven door muren. Heel fotogeniek. U komt aan in Bordeaux bekend van de wijn.  U kunt hier inchecken in het hotel en de overige tijd naar eigen zin invullen.

 • Dag 8 Vertrek naar Nederland of verlenging

  Na het ontbijt eindigt de tour. U heeft de mogelijkheid een extra nacht te boeken in Bordeaux of La Rochelle.

Fietsen langs de Atlantische kust van Frankrijk

Fietsen langs de Atlantische kust van Frankrijk

Fiets langs het mooiste deel van de Franse Atlantische kust en bezoek de historische havenstad La Rochelle en het eeuwenoude wijncentrum Bordeaux. U volgt grotendeels de  Vélodyssée, een bewegwijzerde route die deel uitmaakt van de Eurovelo 1.

 

Wat u ook nog moet weten?

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer
Standaard hotels (2- en 3- sterren)

Iedere dag vanaf 1 april t/m 31 oktober € 1.219,-
Toeslag 1-persoonskamer € 630,-
Toeslag hoogseizoen (juli en augustus) € 70,-

Comfort hotels (3- en 4- sterren)

Iedere dag vanaf 1 april t/m 31 oktober € 1.389,-
Toeslag 1-persoonskamer € 695,-
Toeslag hoogseizoen (juli en augustus) € 70,-

 Bij te boeken

Extra nacht  La Rochelle of Bordeaux (incl. ontbijt) 
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer prijs op aanvraag
Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag

Vervoer
Vliegreis  Eindhoven - Bordeaux - Eindhoven incl. 1 stuk ruimbagage vanaf € 195,-  (excl. ticketfee van € 20,- p.p.) 
Transfer per minibus vanaf Bordeaux naar La Rochelle inclusief fiets en bagage  € 450,- 
Diners op dag 1, 2 en 3 € 115,- p.p.

Fietshuur
Hybride € 195,-
E-fiets € 280,-

Bijdrage SGR € 5,- p.p
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Inbegrepen

 • 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc 
 • 7x ontbijt
 • Diner in Mortagne-sur-Gironde
 • Bagagevervoer
 • Toegang tot de app Respire Voyages met de dag tot dag routebeschrijvingen, kaartmateriaal en GPS tracks.
 • Service hulplijn

Bij te boeken

 • Vliegreis Eindhoven – Bordeaux v.v. 
 • Transfer van Bordeaux naar La Rochelle
 • Fietshuur
 • Extra nacht(en) La Rochelle of Bordeaux
 • Diners op dag 1, 2 en 3
 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Toeristenbelasting ter plaatse te betalen
 • Transfer terug van Bordeaux naar La Rochelle

Bijzonderheden

 • Minimum deelname 2

Vliegreis
Transavia vliegt meerdere malen per week rechtstreeks van Eindhoven naar Bordeaux. Desgewenst kunnen we voor u deze vliegtickets reserveren. U moet dan wel zelf het vervoer van Bordeaux naar het startpunt La Rochelle verzorgen. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. 

Eigen vervoer
U kunt uw auto parkeren in la Rochelle gedurende de reis. Nadere details volgen in de reisbescheiden.

Transfer
Voor de terugreis kunt u een transfer boeken van Bordeaux naar La Rochelle. De kosten hiervoor zijn op aanvraag. Er zijn rechtstreekse treinen tussen deze plaatsen. De reistijd is ongeveer 3 uur. 
U kunt ook per trein van La Rochelle-Bordeaux. 

U verblijft tijdens de reis in 2- en 3- sterren (standaard) of 3- en 4- sterren hotels (comfort). Afhankelijk van beschikbaarheid en datum van boeken kunnen de hotels variëren. 

De fiets
Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets
Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst bij het ontbijt aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan het informatiepakket. Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terrasstop uw fiets altijd op slot te zetten.

Indien u via Cycletours een huurfiets heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

Arrangement
Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden.

Routebeschrijvingen
De Engelstalige routebeschrijving krijgt u in de vorm van de app Respire Voyages. Hier vindt u de dag tot dag routebeschrijvingen, kaartmateriaal en GPS tracks. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg
Wanneer er zich onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer
Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van een bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Let op: bagage dient verpakt te worden in één koffer/tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Kleding
Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.