Fietsvakantie Gravelen in de Meuse

Gravelen in de Meuse

Fietsen in Noord-Frankrijk

Vanaf € 529,-
Boeken
Samenvatting
 • 5 dagen Met eigen vervoer of trein
 • 50 - 85 km per dag
 • Start Ailly sur Meuse
 • Finish Ailly sur Meuse
Hoogtepunten
 • Gravelen langs de Maas
 • Cultuur en natuur
 • Uitdagende routes
 • Ook met E-bike
Kenmerken
 • Individueel
 • Renners
 • Chambres d’Hôtes
 • Fietsniveau 4

  50 - 85 km gem. en 500 - 1000 hm per dag. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

Fietsen in de vallei van de Maas

Welkom in het betoverende Meuse-gebied in de prachtige regio Lorraine. Als u een liefhebber bent van gravelbiken dan staat u een mooi avontuur te wachten in dit schilderachtige stukje Frankrijk.

Zowel voor de geoefende gravelbiker als voor hen die voor het eerst op een gravelbike stappen is deze bestemming een mix van avontuur, schoonheid en cultuur. Laat u verrassen door de magie van de Meuse

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Ailly sur Meuse

  Lucie en Gerrit verwelkomen u in hun Chambres d’Hôtes L’Orchidée Sauvage. Zij zorgen dat u alle informatie krijgt voor de graveltochten. In deze ruime en gezellige voormalige boerderij kunt u heerlijk ontspannen! Uw kamer is klaar en het diner wordt rond 19.00 uur geserveerd in de eetkamer of op de veranda. Op een paar honderd meter van de accommodatie stroomt de Maas. Goed voor een avondwandeling langs de prachtige oevers met de vele vogels.

 • Dag 2 Ailly sur Meuse, gravelrit 52 of 86 km

  De eerste rondrit van deze graveltour voert u door de vallei van de Meuse langs kleine dorpjes. U fietst over langgerekte heuvels en onontdekte gravelpaden, en door schilderachtige plaatsjes als Pont sur Meuse en Brasseitte. De route leidt u gedeeltelijk door 'Le Vent des Fôrets', een wandel- en fietswalhalla voorzien van meer dan 100 bijzondere kunstobjecten. U fietst verder door een ander prachtig natuurgebied 'Côte de Meuse', bekend om zijn fruitbomen zoals de mirabellier met zijn heerlijke goudgele mirabellen.

 • Dag 3 Ailly sur Meuse, gravelrit 49 of 77 km

  Op dag 2 gaat u de zuidelijke kant van de Meuse ontdekken. De route brengt u onder anderen langs Commercy, bekend van zijn heerlijke madeleines. Deze kleine cakejes zijn zeker de moeite waard om te proeven. U fietst vandaag door mooie bossen en uitgestrekte weides, bij warm weer kunt u verkoeling zoeken bij het recreatiemeer 'Étang des Moines'. 

 • Dag 4 Ailly sur Meuse, gravelrit 68 of 83 km

  Vandaag wordt het genieten van de 'Côte de Meuse', een gebied met volop fruitboomgaarden. Het plaatsje Boncourt sur Meuse is bekend om zijn truffels, die hier van nature in de bossen te vinden zijn. De Maastruffel staat op elke menukaart in deze omgeving en is het uitproberen waard. U fietst door de dorpen Beaumont, Argonne met zijn bloemenpracht en Montsec, een dorp omringd door gravelpaden. Als kers op de taart beklimt u de 'Butte de Montsec', een indrukwekkend Amerikaans oorlogsmonument met boven een fraai uitzicht over de 'Côte de Meuse'. Een dag waarop u volop kunt genieten van de gevarieerde omgeving met haar mooie gravelpaden.

 • Dag 5 Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt deze korte gravel-fietsvakantie. 

Fietsen in de vallei van de Maas

Gravelbiken in de schilderachtige Maasvallei van de Lorriane, oftewel de Meuse, is een unieke ervaring voor avontuurlijke gravelbikers. Hier waar de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog diep geworteld is, verkent u historische paden en ontdekt u de littekens van het verleden. Maar het is ook een tocht door adembenemende natuur met weelderige bossen, kabbelende rivieren en serene landschappen die de drukte van alledag voor even doen vergeten. De gravelpaden brengen je naar onontdekte plekken waar geschiedenis, natuur en avontuur harmonieus samenkomen.

Meuse butte montsec
Maas
Champ de Bateille
St. Mihiel

Wat u ook nog moet weten?

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer 2024

 • Iedere dag 1 januari t/m 31 december 2024 € 529,-
  • Toeslag 1-persoonskamer € 250,-

Bij te boeken

Extra nacht in L’Orchidée Sauvage incl. ontbijt en diner 
Bij verblijf in een 2-persoonskamer € 119,- p.p.
Bij verblijf in een 1-persoonskamer € 169,- p.p.

Fietshuur

 • E-bike € 35,- per dag

Bijdrage SGR € 5,- p.p
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 3x lunchpakket
 • 4x een 4-gangendiner
 • Een uitvoerige routebeschrijving en overzichtskaarten (Nederlandstalig)
 • GPS-tracks

Niet inbegrepen:

 • Boekingskosten
 • Toeistenbelasting
 • Reis- en of annuleringsverzekeringen

Bijzonderheden:

 • Bij deze reis is het alleen mogelijk om een E-bike te huren, geen gravelbike.
 • Deze reis wordt uitgevoerd door een lokale partner

Eigen vervoer

U reist op eigen gelegenheid naar Ailly sur Meuse (op ongeveer 470 km van Utrecht). U kunt uw auto parkeren bij de chambre d'hôtes.

Trein

U kunt ook kiezen om met de trein te komen. Afhankelijk van uw woonplaats en reisdatum reist u naar Metz of Meuse TGV. U kunt vanaf de stations worden opgehaald en weer teruggebracht aan het einde van de reis, prijs op aanvraag.

U verblijft tijdens deze korte gravelbike-vakantie in een karakteristieke chambre d’hôtes waar de Nederlandse eigenaren u hartelijk zullen verwelkomen. 

 • L’Orchidée Sauvage

  In het hart van het groene heuvellandschap van de Meuse, gelegen aan de rustieke rivier de Maas, vindt u L’Orchidée Sauvage. Deze voormalige boerderij uit 1922 is omgebouwd tot een Chambres d’hôtes met 5 sfeervolle kamers. Het kleinschalige karakter en de huiselijke gezelligheid maken L’Orchidée Sauvage de plek in de Meuse waar u kunt ontspannen en genieten.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huur e-bike wordt op de dag van aankomst, aan het einde van de middag, aan u overhandigd. Tevens ontvangt u dan instructie. De fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw huur e-bike in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huur e-bike door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terrasstop uw fiets altijd op slot te zetten.

Indien u via Cycletours een huur e-bike heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

U verblijft gedurende deze 5-daagse reis in een comfortabele chambre d’hôtes. Er is een afgesloten ruimte voor de fietsen en het is mogelijk om de fietskleding te wassen.

Er zijn GPS-tracks beschikbaar of u kunt fietsen via een app op uw telefoon. De fietsroutes zijn niveau 4: fietstochten in glooiend tot heuvelachtig terrein, u fietst zo veel mogelijk over gravelpaden. U heeft iedere dag de keuze uit 2 afstanden en bij pech kunt u worden opgehaald.

Ailly sur Meuse ligt direct aan de rivier de Maas en heeft een prachtig weids uitzicht over de Maasvallei en de omringende heuvels. Even buiten Ailly loopt u zo langs de meanderende Maas waar u allerlei prachtige vogels kunt horen en zien. Als u de heuvel in Ailly op loopt, heeft u een prachtig uitzicht en kunt u genieten van de bloemenpracht met onder andere wilde orchideen. Op nog geen 10 minuten lopen vindt u het Fort du Champs des Romains en diverse loopgraven. Prachtige omgeving om naast het fietsen ook even te wandelen en u waant zich terug de tijd.