Fietsvakantie Bourgondië

Bourgondië

Wijngaarden en uitzichten

Vanaf € 795,-
Boeken
Samenvatting
 • 15 dagen met de fietsbus
 • 28 tot 69 km per dag
 • Start Mâcon
 • Finish Mâcon
Hoogtepunten
 • Beroemde wijngaarden
 • Rustige weggetjes
 • 6 etappes in 15 dagen
 • Veel waterplezier
Kenmerken
 • Groep
 • Groepsreis
 • Kamperen
 • Fietsniveau 3

  Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

Bourgondië ontspannen en genieten van het goede leven

Ontspannen en genieten van het goede leven, heerlijk eten, fantastische wijn. U fietst over rustige, redelijk vlakke weggetjes. Goed bewegwijzerde, autovrije Voies Vertes (groene paden) leiden u over glooiende heuvels langs wijngaarden van de befaamde bourgogne wijnen. En dat alles op net 800 km van Utrecht.

Zorgeloze fietsvakantie 

Tijdens deze groepskampeervakantie fietst u zorgeloos van camping naar camping, terwijl de reisbegeleiding boodschappen doet, de bagage vervoert en de bekende gele Cycletours-luifel met tafels en banken opbouwt. De reisbegeleiders staan u onderweg bij met wat te drinken of te eten. Ze helpen waar mogelijk bij pech of pikken u op in noodgevallen. Bij aankomst op de camping staan er koffie, thee en bouillon voor u klaar. De reisbegeleiding verzorgt, soms met uw hulp, een driegangenmaaltijd. Tijdens de dagen waarop u niet naar een andere camping fietst, kan iedereen zijn eigen weg gaan.

 

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst camping bij Mâcon

  U wordt in de loop van de middag verwacht op de camping in Mâcon waar u de begeleiders en de overige deelnemers treft. De camping heeft een heerlijk zwembad en ligt aan de rivier de Saône vlak bij een watersportcentrum en jachthaven. een strandje met een meer. Ook de stad Mâcon is een bezoek waard.

 • Dag 2 Mâcon - Cluny, 44 of 60 km

  De eerste etappe start met een fietspad langs de Saône. Na 13 km verlaat u de grote rivier en worden de eerste klimmetjes onder de wielen geschoven. U fietst daarbij op kleine wegen door een licht glooiend landschap met dorpjes en de voor de streek kenmerkende wijngaarden. Na Igé waar u even kunt genieten van een terrasje volgt de Col de la Croix Montmain (501 m). Na de top, gelegen in een prachtige bosrijke omgeving is het enkel nog afdalen naar de camping bij Cluny. 

  60 km: Na 19 km, bij Quitaine maaky u een extra lus naar het noorden. Een eerste klimmetje levert mooie uitzichten op de lager gelegen vallei van de Saône op. Daarna blijft het op en neer gaan en fietst u door vele wijngaarden alvorens de kortere route op te zoeken bij Clessé. Via Igé en de Col de la Croix Montain bereikt ue de camping bij Cluny

 • Dag 3 Cluny, rondrit 28 of 45 km

  Korte route: u fietst via de Voie Verte, een fietspad aangelegd op een voormalige spoorweg naar Cormatin, een gezellig plaatsje met terrasjes en een middeleeuws kasteel met tuinen. Na een bezoek keert u terug via hetzelfde traject. 
  Lange route: Na het verlaten van de camping gaat de weg licht stijgen. Bij Cortambert start een eerste klim naar de Col de la Percée (468 m). De uitzichten op de weidse omgeving zijn een fraaie beloning. Er volgen nog 2 kortere klimmetjes alvorens u de Grotten van Blanot bereikt. Vervolgens staat de Col de la Pistole (464 m) op het programma. Opnieuw krijgt u prachtige uitzichten op de valleien en achterliggende heuvels. Een langere afdaling brengt u bij Cormatin, waar een bezoek aan het kasteel of een terrasje op je wacht. En via het vlakke fietspad (Voie Verte) fietst u terug naar Cluny. 

 • Dag 4 Cluny, rustdag of rondrit Berzé le Châtel 15 km

  Een fietspad waarbij u langzaam hoogte wint brengt u bij de Tunnel du Bois Clair, een 1.6 km lange oude spoorwegtunnel die nu enkel door fietsers gebruikt wordt. Vervolgens gaat het middels een 700 m pittig klimmetje naar het kasteel van Berzé le Châtel. Na een bezoek gaat u onmiddellijk weer klimmen, 1.7 km waarvan de eerste 700 m alweer pittig zijn. Vergeet niet achterom te kijken want er zijn prachtige zichten op het kasteel. Na de top is het enkel nog afdalen waarbij u geniet van de mooie uitzichten op de vallei en het stadje Cluny.

 • Dag 5 Cluny - Dompierre-les-Ormes, 36, 48 of 63 km

  Veel klimwerk op smalle fietsvriendelijke weggetjes door een bosrijke omgeving of tussen de weilanden met af en toe een klein dorpje kenmerkt deze etappe door het heuvellandschap van de zuidelijke Bourgogne.
  Kortste route: Na het verlaten van Cluny gaat u in 2 stapjes klimmen naar een hoogte van 500 m. Een tweede lange klim brengt u bij Butte de Suin, een top gelegen op bijna 600 m, letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de dag. Bij het kerkje daterende uit de 11de eeuw en het reusachtig Mariabeeld krijgt u een fenomenaal uitzicht op deze streek. Na de afdaling volgen nog wat kortere klimmetjes alvorens te arriveren bij Dompierre-les-Ormes en zijn camping. 
  Iets langere route: Bij Sivignon maakt u een noordelijk lusje en krijgt daarbij 2 extra korte klimmetjes voorgeschoteld alvorens naar Butte de Suin te klimmen. Als u bij de camping arriveert staan er meer dan 1000 hoogtemeters op de teller. 
  Langste route: De route loopt nog wat noordelijker en kent een opeenvolging van klimmetjes. Na St Bonnet de Joux, een groter dorp waar u even kunt bijkomen van de inspanningen gaat u op zoek naar Butte de Suin, ook bij dit traject het hoogste punt van de dag. Met meer dan 1250 hoogtemeters mag dit zeer zeker een zware etappe genoemd worden.

 • Dag 6 Dompierre-les-Ormes, rondrit 37 of 56 km

  Korte route: Pittige klimmetjes, prachtige stukjes bos, kleine weggetjes tussen de weilanden en tal van gehuchtjes zijn de ingrediënten van deze rondrit door het heuvellandschap ten oosten van Dompierre-les-Ormes. Het rondje is slechts 37 km maar kent ook 750 hoogtemeters. De inspanningen worden ruimschoots beloond met de vele prachtige uitzichten op valleien en achterliggende heuvels. 
  Lange route: Na 10 km verlaat u het traject van de korte rondrit en start de 6 km lange klim naar Tramayes. Even later bereikt u St Point. Hier bevindt zich het Château de Lamartine en een romaans kerkje met de graftombe van de bekende gelijknamige Franse dichter en staatsman. Maar ook een frisse duik in het meer behoren tot de mogelijkheden. Er start een tweede lange klim met fantastische uitzichten alvorens af te dalen naar Clermain waar u terug op de route komt van de kortere rondrit.

 • Dag 7 Dompierre-les-Ormes - Paray-le-Monial, 42 of 69 km

  Korte route: De derde etappe start met een 3 km lang maar niet zo steil klimmetje waarna een lange afdaling volgt. U fietst door een overwegend veeteeltgebied met kleine gehuchtjes soms enkel bestaande uit een grote boerderij. Halverwege is er het grotere Charolles waar u het museum gewijd aan de lokale kunst in de oude priorij kunt bezoeken, de oude binnenstad kunt bewonderen of gewoonweg even bijkomen op een terrasje. Het tweede gedeelte loopt door een gelijkaardig licht glooiend landschap. Als afsluiter doorkruist u Paray-le-Monial alvorens de nabijgelegen camping op te zoeken. 
  Lange route: Na Charolles gaat de route verder naar het noorden. Ook hier fietst u door een vergelijkbaar licht glooiend landschap met onderweg 2 kastelen (niet open voor bezoek) en tal van kleine pittoreske dorpjes met hun typische kerkjes. Via Paray-le-Monial bereikt u ten slotte de nabijgelegen camping.

 • Dag 8 Paray-le-Monial, rondrit Digoin 25, 40 of 64 km

  Korte route: De Voie Verte, een fietspad langs het Canal du Centre brengt u bij Digoin en zijn Pont du Canal. Het bevaarbare aquaduct overbrugt hier de Loire, een erg merkwaardig bouwwerk daterende uit de 19de eeuw. Het nabijgelegen museum ObservaLoire vertelt u meer over de Loire en zijn kanalen. In het stadje kunt u de Église Notre Dame bezoeken en tevens genieten van een terrasje. Terugkeren doet u via hetzelfde traject. 
  Iets langere route: Via een relatief vlakke route door de weilanden afgewisseld met stukjes bos of een klein dorpje bereikt u na 27 km Digoin, met zijn Église Notre Dame en Pont du Canal. Via de Voie Verte, een fietspad langs het Canal du Centre keert u terug naar de camping bij Paray-le-Monial. 
  Lange route: Een langere route met dezelfde ingrediënten laat u een stukje verder naar het noordwesten fietsen. Bij Rigny sur Arroux start een 10 km lange onregelmatige met niet echt steile klim, eerder vals plat. Daarna volgen nog een aantal kortere klimmetjes alvorens u Digoin bereikt. En het vlakke fietspad langs het Canal du Centre brengt u terug bij Paray-le-Monial.

 • Dag 9 Paray-le-Monial - La Clayette 42 of 63 km

  Korte tour: U doorkruist opnieuw het licht glooiende landschap van de zuidelijke Bourgogne. Na enkele korte hellingen start een 5.6 km lange maar niet zo steile klim. Bij de top zijn er fantastische uitzichten op de lappendeken van weilanden begrensd met haagjes. Hier graast de Charolais, het bekende runderras van de streek. Na de afdaling is er een gelijkaardige klim van 3.6 km en via tal van kleine gehuchtjes fietst u naar het Château de Drée, een kasteel daterende uit de 17e eeuw met fraaie tuinen. Ten slotte gaat het via het kasteel van La Clayette en de binnenstad naar de nabij gelegen camping. 
  Lange route: Na 10 km is er de keuze voor een zuidelijker traject. Deze route is niet alleen langer, maar kent bijna dubbel zoveel hoogtemeters. In Anzy le Duc is er de mooie romaanse kerk. Een 3 km lange klim brengt je in Semur en Brionnais waar u de kerk, het kasteel en de oude dorpskern kunt bezoeken. Vervolgens loopt de route door een mooi stukje bos en bij het verlaten ervan zijn er fantastische uitzichten op de weidse omgeving. Na een 6 km lange maar niet zo steile klim kunt u in St Christophe en Brionnais op een terrasje even bekomen van de inspanningen. Ook nadien blijft het op en neer gaan om uiteindelijk met bijna 1000 hoogtemeters op de teller door de hoofdstraat van La Clayette te fietsen.

 • Dag 10 La Clayette, rondrit Charlieu 48 km

  De rondrit kent een mooi begin met fantastisch uitzichten op de weidse omgeving. Er volgen enkele korte klimmetjes alvorens af te dalen naar het grotere Charlieu. In de stad kunt u de uit 9de eeuw daterende Benedictijner Abdij, de middeleeuwse kerk en 2 musea bezoeken of gewoonweg genieten van een terrasje. Terugkeren doet u over een licht heuvelachtig parcours op kleine wegen tussen de vele weilanden.

 • Dag 11 La Clayette - Matour 39, 41 of 57 km

  Korte route: Bij het verlaten van La Clayette zoekt u meteen de kleine en bij momenten erg smalle weggetjes op. Weilanden wisselen zich af met stukjes prachtig bos of een kleiner dorpje. Het traject kent een opeenvolging van korte klimmetjes doch geen van alle zijn echt steil te noemen. Na 25 km bereikt u het hoogste punt van de dag, net geen 600 m. En even later overschrijdt u de Col de la Croix d’Auterre (556 m). Het blijft nog wat op en neer gaan alvorens af te dalen naar Matour en zijn camping.     
  Iets langere route: Ook bij dit traject fietst u bij het verlaten van La Clayette meteen op kleine wegen met erg mooie uitzichten op de lager gelegen valleien en twee imposante spoorwegviaducten. Even voor Mussy sous Dun start de erg pittige en 5 km lange klim naar de Montagne de Dun (695 m). De Romaanse Kapel op de heuveltop (721 m) is een fantastisch uitzichtpunt. Een steile afdaling brengt u bij het kasteel van Chevannes (niet open voor bezoek). En even later in Châtenay komt u op de route van de kortere etappe. Na een top van net geen 600 m en de Col de la Croix d’Auterre (566 m) blijft het nog wat op en neer gaan alvorens af te dalen naar Matour en de camping. 
  Lange route: Indien u na de Montagne de Dun nog zin hebt in meer klimkilometers kunt u bij St Racho een lus naar het zuiden maken. Hierbij krijgt u vier korte maar bij momenten pittige klimmetjes te verwerken. Maar de uitzichten op het heuvellandschap zijn indrukwekkend te noemen. Na Chatenay komt u op de route van de kortere etappes. Na een top van net geen 600 m en de Col de la Croix d’Auterre (566 m) blijft het nog wat op en neer gaan alvorens af te dalen naar Matour. 

 • Dag 12 Matour, rondrit Mont St Cyr 26 km

  Na Matour bevindt u zich meteen op erg kleine wegen met mooie uitzichten. U ziet het kasteel van Audour en langs kleine gehuchtjes gaat u langzaam hoogte winnen. Bij Montmelard start de pittige 3 km lange klim naar de Mont St.-Cyr (771 m), het hoogste punt in de zuidelijke Bourgogne. Het uitkijkpunt biedt een spectaculair 360° panorama. Op een heldere dag kunt u zelfs de Alpen zien. Van bij de top is het enkel nog afdalen naar de camping.

 • Dag 13 Matour, rondrit Mont St Rigaud 42 of 49 km

  Korte route: Na de start krijgt u vrijwel meteen een eerste helling geserveerd. Na St Bonnet des Bruyères gaat de weg opnieuw stijgen en via de Col de Champ Juin (744 m) klimt u op een klein wegje in een bosrijke omgeving naar de top van de Mont St Rigaud (1012 m). Deze 10 km lange klim brengt u niet alleen bij het hoogste punt van deze reis. De uitkijktoren kent ook een fantastisch 360° panorama. Tijdens de afdaling krijg u Col de Patoux (915 m) en Col de Crie (622 m) cadeau. In Monsols kunt u genieten van een terrasje alvorens aan het laatste deel aan te beginnen. Er resten nog 2 klimmetjes, de eerste naar St Christophe is slechts 1.3 km maar meer dan pittig te noemen. En uiteindelijk brengt een mooie afdaling je terug in Matour. 
  Lange route: Na Mont St Rigaud daalt u via de Col de Patoux (915 m) en de Col de la Croix d’Ajoux (853 m) verder af naar Chénelette met nog meer prachtige uitzichten op de weidse omgeving. Vervolgens brengt een 3 km lange klim u bij de Col de Crie (622 m) waar u terug op de route van de kortere rondrit komt.

 • Dag 14 Matour - Mâcon, 50 of 56 km

  Korte route: Een kort klimmetje en een mooie afdaling zijn de eerste feiten van de dag. Vervolgens start de 10 km lange klim naar de Col du Grand Vent (615 m). U daalt af naar Serrières en ziet de eerste wijngaarden. De weg gaat weer stijgen en via een prachtig stukje bos bereikt u de Col de la Grange du Bois (523 m). Na de top zijn er fantastische uitzichten op de rotspunten van Vergisson en Solutré, die ontstaan zijn door een merkwaardig natuurfenomeen. Even later bevindt u zich bij de voet van de Roche de Solutré. Een fikse wandeling brengt u bij top en ook hier kunt u weer genieten van de uitzichten. Ten slotte fietst u via een goed bewegwijzerde fietsroute naar en door het drukke Mâcon, gelegen aan de brede rivier de Saône. 
  Lange route: U maakt na de Col du Grand Vent een ommetje via het 14de eeuwse kasteel van Pierreclos, gelegen te midden van de wijngaarden. Vervolgens gaat het naar Serrières waar u terug op het route van de kortere etappe komt. 

 • Dag 15 Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.

Wat u ook nog moet weten?

Reissom
Eigen vervoer € 795,- 
Met fietsbus  € 1.075,- 

Bijdrage SGR € 5,- p.p
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

Huurfiets hybride € 160,-

Reis- en/of annuleringsverzekering

Inbegrepen

 • Camping- en douchegelden
 • Verzorging onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

 • Vervoer Nederland - Macon per Royal Class fietsbus v.v.
 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14,- per persoon per dag

Fietsbus 
De reis met de fietsbus duurt 17 dagen. De fietsbus vertrekt op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag aan in Macon. Terug vertrekt u vanaf Macon op zaterdagavond en komt u op zondag aan in Nederland. De reistijd vanaf Maastricht naar Macon bedraagt ongeveer 8 uur, de bus zal rond 06.15 in Macon aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Heenreis

vrijdag

 • 18.00 V Amsterdam
 • 19.15 V Utrecht
 • 20.44 V Eindhoven
 • 22.15 V Maastricht

dinsdag

 • 06.15    Macon

Terugreis
zaterdag

 • 20.45 V Macon

zondag

 • 07.15 A Maastricht
 • 08.30 A Eindhoven
 • 10.00 A Utrecht
 • 11.00 A Amsterdam

Eigen vervoer
Komt u met eigen vervoer, dan wordt u zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping bij Macon. U treft daar de reisbegeleiders en de overige deelnemers.
De route vanaf Utrecht naar Macon is ongeveer 825 km.

De campings waar u gedurende de reis op verblijft zijn eenvoudig, maar voorzien in de basisbehoefte. De sanitairgebouwen zijn eenvoudig, maar goed onderhouden. Op de meeste campings is een zwembad aanwezig waar u een verfrissende duik kunt nemen na een fietstocht.

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en terwijl het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming (helm). Verder: een tasje voor onderweg, fietsverlichting (voor eventuele tunnels), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijdens het fietsen.

De huurfiets

Als u een huurfiets gereserveerd heeft, staat deze voor u klaar bij aankomst. Bij uw fiets krijgt u de beschikking over een slot. De fietsen zijn voorzien van één fietstas. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

 • Huurfiets Dames

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

 • Huurfiets heren

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaan er twee Cycletours begeleiders mee. Hij/zij zorgen voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleiders meestal in de loop van de dag op de route zien. Zij kunnen u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Eten en drinken

Er gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.
De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14,- per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen en GPS tracks ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).

Veel gestelde vragen

 • Hoeveel bagage mag ik meenemen?

  Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. 

 • Wat is een fietsbus?

  Naast de georganiseerde reizen biedt Cycletours al jaren een fietsbusprogramma voor diegenen die alleen vervoer inclusief fiets zoeken. Op deze website treft u de busschema’s, de prijzen en de data aan van de bussen naar meer dan 20 bestemmingen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Spanje en Zweden.
  Lees verder...

   

 • Wat is het verschil tussen met de fietsbus en eigen vervoer?

  Bij de meeste van onze groepsreizen kunt u kiezen of u met de fietsbus naar de start van de reis gaat of dat u met eigen vervoer gaat. Fietsvakaties die beginnen op een andere plek dan waar ze eindigen is de fietsbus inbegrepen.
  De fietsbus biedt het voordeel dat u met uw eigen fiets vanuit Nederland naar het begin van uw fietsvakantie wordt gebracht. De fietsbus stopt bij de startcamping of het starthotel. U vertekt een dag eerder uit Nederland dan de start van de reis. Dit is op vrijdag als uw reis op zaterdag begint en op maandag als uw reis op dinsdag begint. U reist zorgeloos, veilig en milieuvriendelijk.


  Met eigen vervoer betekent dat u kiest om geen gebruik te maken van de door ons aangeboden heen- en terugreis. U zorgt zelf dat u op de startplaats van de reis komt. De de reisleiding verwacht u dan vanaf circa 15.00 op de plaats van bestemming. Het parkeren van een auto is altijd voor eigen risico en eigen kosten.