Fietsvakantie De Marais Poitevin en de Atlantische kust

De Marais Poitevin en de Atlantische kust

Pareltjes aan de Franse Kust

Vanaf € 1.049,-
Boeken
Samenvatting
 • 8 dagen
 • 55 km per dag
 • Start Niort
 • Finish Marennes
Hoogtepunten
 • La Rochelle en Rochefort
 • Île de Ré en Île d’Oléron
 • De stranden van de Atlantische kust
 • Marais Poitevin
Kenmerken
 • Indvidueel
 • Individuele reis
 • Hotel
 • Fietsniveau 2

  Afstand: 40 - 60 km gemiddeld per dag. Hoogtemeters: 100 - 500 hm gemiddeld per dag. Niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dagafstanden zijn soms wat langer, tot plm. 60 km per dag

De Marais Poitevin en de Atlantische kust

Fiets langs het mooiste deel van de Franse Atlantische kust en bezoek de historische havenstad La Rochelle en de eilanden Île d’Oléron en Île de Ré.

U fietst van Niort naar Marennes en volgt twee bekende fietsroutes: de Vélo Francette en de Vélodyssée. U ontdekt het waterrijke natuurgebied Marais Poitevin, het historische havenstadje La Rochelle en de levendige eilandjes Île d’Oléron en Île de Ré. De routes zijn bewegwijzerd en geschikt voor alle niveaus.

 

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Niort

  Niort is de toegangspoort tot het Marais Poitevin. Het is door de Romeinen gesticht aan de oevers van de rivier de Sèvre. Het historische centrum is echt een bezoek waard. U overnacht in een viersterrenhotel met zwembad in Niort.

 • Dag 2 Niort - Fontenay-de-Comte, 54 km

  U fietst door het Marais Poitevin en bezoekt u de dorpen Arçais, Damvix en Coulin, in het hart van de ruige moerassen. U kunt het Maison de la Meunerie (maalderij) bezoeken in Nieul sur l’Autize. Het is een van de laatste nog bestaande watermolens in de streek. U overnacht in Fontenay-de-Comte, waar u een 16e eeuws château kunt bezoeken. Uw driesterrenhotel beschikt over een zwembad.

 • Dag 3 Fonteney-le-Comte - La Rochelle 56 km

  Door de moerassen van de Vendée gaat het verder langs de rivier de Autize. U fietst een stukje langs smalle, lage huisjes, totdat u aankomt bij de kleine haven van Marans, het laatste dorp voor de zee. Vandaar is het niet ver meer naar La Rochelle, een levendige stad met een rijke historie. De oude haven is zeer de moeite waard, net als de twee beroemde torens die in de late middeleeuwen de haven bewaakten. De overdekte middeleeuwse markt en het oude stadhuis mag u ook niet missen. U overnacht in La Rochelle. U tweesterrenhotel ligt in het centrum.

 • Dag 4 Rondrit Île de Ré 25 of 90 km

  Ontdek Île de Ré en het 18e eeuwse dorp La Flotte vandaag. U fietst ook naar  Saint Martin, met  zijn fraaie vestingwerken. Langs de oesterbedden en de zoutmoerassen gaat u vervolgens richting het natuurreservaat Lilleau des Niges. Op de terugweg fietst u langs La Couarde en Bois Plage. U kunt de route eenvoudig inkorten als u dat wilt. U overnacht weer in uw hotel in La Rochelle.

 • Dag 5 La Rochelle - Rochefort 45 km

  U volgt de Vélodyssée langs de kust en fietst door de plaatsjes Chatelaillon en Fouras en het natuurreservaat Baie d’Yves. In Fouras kunt u, afhankelijk van de getijden en het seizoen, een ferry pakken naar Île d’Aix (optioneel). Op dit eiland trok Napoleon zich terug na zijn nederlaag in Waterloo en gaf hij zich over aan de Engelsen. U overnacht in een driesterrenhotel in Rochefort.

 • Dag 6 Rochefort - Marennes of La Tremblade 46 km

  U fietst naar Marennes en La Tremblade, typische havenplaatsjes van de Charente en bekend om hun oesterbedden. Een proeverij is mogelijk. U overnacht in een driesterrenhotel in Marennes.

 • Dag 7 Rondrit Île d’Oléron 50 of 65k m

  Pak de fietsbrug of de ferry (optioneel) naar Île d’Oléron. Het eiland en het Basin de Marennes vormen een heel afwisselende streek, met hun stranden, hun ruige schoonheid, de typische hutten en hun gastronomie. U overnacht opnieuw in uw hotel in Marennes.

 • Dag 8 Vertrek naar Nederland of verlenging

  Na het ontbijt eindigt de tour. U heeft de mogelijkheid een extra nacht te boeken in Bordeaux of La Rochelle.

Fietsen langs de Atlantische kust van Frankrijk

Fietsen langs de Atlantische kust van Frankrijk

Fiets langs het mooiste deel van de Franse Atlantische kust en bezoek de historische havenstad La Rochelle en de prachtige eilanden Île d’Oléron en Île de Ré. 

 

Wat u ook nog moet weten?

Per persoon, bij verblijf in 2-persoonskamer
Standaard paket (2- en 3- sterren)

Iedere dag vanaf 1 april t/m 31 oktober € 1049,-
Toeslag 1-persoonskamer € 559,-
Toeslag hoogseizoen (juli en augustus) € 70,-

Comfort paket (3- en 4- sterren)

Iedere dag vanaf 1 april t/m 31 oktober € 1269,-
Toeslag 1-persoonskamer € 715,-
Toeslag hoogseizoen (juli en augustus) € 70,-

Bij te boeken

Extra nacht in Niort of Marennes (incl. ontbijt) 

Niort ****
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer € 89,-
1-persoonskamer € 155,-

Marennes ***
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer € 97,-
1-persoonskamer € 168,-

Vervoer
Transfer per minibus van Marennes naar Niort inclusief fiets en bagage  € 250,-  (per rit)
Boot oversteek van La Rochelle naar Île de Ré (enkeltje met fiets) op dag 4 € 29,-

Fietshuur
Hybride € 170,-
E-fiets € 250,-

Verzekering tegen diefstal
Hybride fiets € 22,-
E-fiets € 44,-

Bijdrage SGR € 5,- p.p
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Inbegrepen

 • 7x hotelovernachtingen op basis van 2-persoonskamer met douche en wc 
 • 7x ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Toegang tot de app Respire Voyages met de dag tot dag routebeschrijvingen, kaartmateriaal en GPS tracks.
 • Service hulplijn

Bij te boeken

 • Transfer van Marennes naar Niort
 • Fietshuur
 • Extra nacht(en) Marennes of Niort
 • Diners 
 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en consumpties
 • Toeristenbelasting ter plaatse te betalen
 • Transfer terug van Marennes naar Niort

Bijzonderheden

 • Minimum deelname 2

Treinreis
Het is mogelijk om voor per trein naar Niort af te reizen

Vliegreis
KLM vliegt meerdere malen per week rechtstreeks van Amsterdam naar Bordeaux. Desgewenst kunnen we voor u deze vliegtickets reserveren. U moet dan wel zelf het vervoer van Bordeaux naar het startpunt Niort verzorgen. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. 

Eigen vervoer
U kunt uw auto parkeren in Niort gedurende de reis. Nadere details volgen in de reisbescheiden.

Transfer
Voor de terugreis kunt u een transfer boeken van Marennes naar Niort. De kosten hiervoor zijn € 230,- per rit

U verblijft tijdens de reis in 3- en 4- sterren (standaard) of 3- en 4- sterren hotels (comfort). Afhankelijk van beschikbaarheid en datum van boeken kunnen de hotels variëren. 

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Uw huurfiets wordt op de dag van aankomst bij het ontbijt aan u overhandigd in uw hotel. Tevens ontvangt u dan het informatiepakket. Fiets wordt geleverd met fietstas en reparatieset.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terrasstop uw fiets altijd op slot te zetten.

Indien u via Cycletours een huurfiets heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

Arrangement
Deze reis is op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van de hotels zijn genoeg restaurants te vinden.

Routebeschrijvingen
De Engelstalige routebeschrijving krijgt u in de vorm van de app Respire Voyages. Hier vindt u de dag tot dag routebeschrijvingen, kaartmateriaal en GPS tracks. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie en hulp onderweg
Wanneer er zich onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent.

Bagagevervoer
Het bagagetransport vindt plaats op de verplaatsingsdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Bagage dient voor 9.00 uur afgegeven te zijn bij de receptie van het hotel, voorzien van een bagagelabel. Voor het bagagevervoer geldt een maximum gewicht van 20 kg. Let op: bagage dient verpakt te worden in één koffer/tas. U doet er verstandig aan om geen waardevolle voorwerpen, geld of reisdocumenten in uw bagage te laten zitten.

Kleding
Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.