Welke fiets is geschikt?

Welke fiets is geschikt?

Hier vindt u al uw antwoorden op uw vragen over de (huur)fiets. Welke fiets raden wij aan voor? Wat zijn de voorwaarden van fietshuur? Welke e-bike is geschikt? Kan je bij alle reizen je eigen fiets meenemen? Hoe worden de fietsen vervoerd in de fietsbus? Etc. etc. etc.

Voor de meeste van onze reizen raden wij een fiets aan met minimaal 21 versnellingen. Fietsen met 3, 7 of 9 versnellingen zijn beslist niet geschikt. De reizen kunnen in het algemeen gefietst worden op een hybridefiets, de zwaardere reizen vanaf niveau 5 op een racefiets. Niet alleen het aantal versnellingen is belangrijk maar vooral ook de variatie in de diverse tandwielen. Voor steilere hellingen heeft u beslist een 39 tandwiel voor en 28 tandjes achter nodig. Voor onze reizen vanaf niveau 6 raden wij een racefiets aan met een bergverzet. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een fiets met een compac of 3-tandwielen (triple) voor, bijvoorbeeld 52/42/30. De meeste hybride fietsen beschikken over deze tandwielen en zelfs nog lichter.

 • Kan ik m'n e-bike meenemen?

  Bij al onze fietsvakanties tot en met fietsniveau 4 is het mogelijk je eigen e-bike mee te nemen als u reist met eigen vervoer of fietsbus. Het is niet mogelijk een e-bike met het vliegtuig mee te nemen. Als u kiest om te vliegen kunt u ter plaatse een e-bike huren (behalve in Nieuw Zeeland).

  Het is wel nodig dat je e-bike voldoet aan de volgende eisen:

  • Accu: een accu van minimaal 500 watt (actieradius ong 100 km). Het is wel belangrijk dat je weet hoe je om dient te gaan met je accu. In een heuvelachtige omgeving is het anders fietsen dan op vlakke wegen/paden.
  • Versnellingen: de e-bike dient voorzien te zijn van derailleurversnellingen of Rohlofnaaff.
  • Motor: de e-bike dient over een middenmotor te beschikken.
  • Remmen: de e-bike dient velg of schijfremmen te hebben.

  Als je een nieuwe e-bike hebt aangeschaft, dien je er minimaal een maand op gefietst hebben.
  Onze begeleiders hebben geen specifieke kennis van e-bikes.