Fietsvakantie Franse en Italiaanse Alpen

Franse & Italiaanse Alpen

Fiets de cols uit Tour & Giro

Vanaf € 1.350,-
Boeken
Samenvatting
  • 10 dagen met de fietsbus 9 dagen met eigen vervoer
  • 90 tot 160 km per dag met 3000 hoogtmeters
  • Start Sisteron
  • Finish Sisteron
Hoogtepunten
  • Col du Galibier
  • Col d'Izoard
  • Col de la Bonette
  • Colle d'Agnello
Kenmerken
  • Renners
  • Groepsreis
  • Hotel
  • Fietsniveau 8

    100 - 160 km per dag. 2500 – 4500 hm per dag. Voor de beslist betere fietser die inspanning als een grote uitdaging ziet          

Fietsen in de Alpen

Hoe zuidelijker, hoe meer mediterraans de Franse Alpen worden. Tijdens deze fietsvakantie Frankrijk Italië Alpen hotel zult u versteld staan van het vele natuurschoon en de afwisselende landschappen. Dat neemt niet weg dat u ook nu de strijd aangaat met cols als de Col de la Bonette en de Col du Galibier.

U verblijft in hotels incl. ontbijt en diner en uw ploegleider zorgt voor verzorging onderweg, technische assistentie, bagagevervoer en etappe-informatie. Zorg dat u en uw racefiets in goede conditie zijn. Dit is een fietsreis voor de betere racefietsers die twee of meer cols op een dag geen probleem vinden.

 

Dagprogramma

  • Dag 1 Startpunt Sisteron

    U wordt op zaterdag in de loop van de dag verwacht in het hotel. U treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst in het hotel kunt u bijkomen van de reis, het leuke dorpje bezoeken of de benen vast warm draaien in de omgeving. Zo kunt u een rondrit naar de top van het “broertje van de Mont Ventoux”, de Montagne de Lure fietsen.
    Montagne de Lure (1745m):
    De berg wordt ook wel het “broertje van de Mont Ventoux” genoemd. Niet alleen omdat dit de eerste “fatsoenlijke” beklimming is in de buurt van de Ventoux. Het landschap op de top heeft iets weg van het maanlandschap op de Mont Ventoux. Vanaf de zuidkant is de beklimming 18 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,9%. Hij is erg geleidelijk van begin tot eind. De eerste kilometer heeft een paar kleine uitschieters van ruim 10%. U stijgt totaal 1066 meter.

  • Dag 2 Sisteron – Guillestre, 118 of 123 km

    Na het verlaten van Sisteron start een eerste kort en licht klimmetje (4.3 km). En meteen volgt de 25 km lange maar niet zo steile klim naar de Col de Sarraut (980 m). Na de afdaling loopt de route reeds in de vallei van de Durance. Tijdens de klim (2 delen 2.6 km en 4.3 km) naar de Col de Lebraut (1110 m) krijgt u fantastische uitzichten op het Lac de Serre – Ponçon en zijn indrukwekkende stuwdam. De derde klim van de dag naar het dorp Saint Apollinaire (1272 m, 9.7 km) is erg pittig. Daarna blijft het wat op en neer gaan om uiteindelijk af te dalen naar Embrun. Ook het laatste stuk langs de andere oever van de Durance kent nog een aantal korte klimmetjes alvorens te arriveren in het gezellige Guillestre.2250 hm

    1. Col de Sarraut (980 m): een relatief lange klim van totaal ruim 11 kilometer. Met een gemiddelde stijging van 2,3% en een maximum van iets meer dan 4% is hij bepaald niet steil. U stijgt totaal 271 meter.
    2. Col Lebraut (1110 m): de totale beklimming is 10 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,4%. De beklimming bestaat uit twee steilere delen met een korte afdaling halverwege. De maximale stijging op de steilere stukken is ruim 9%. U stijgt in totaal 496 meter.
    3. Côte de Saint-Apollinaire (1272 m): de beklimming is ruim 8 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,0%. Het lastigste stuk van de klim is halverwege met passages van ruim 8%. U stijgt totaal 418 m.
    • Lange route
      Na 18 km verlaat u het traject van de kortere etappe en gaat u op zoek naar de Col des Sagnes (1189 m). De klim is langer (27 km) en bij Les Tourniquets  (reeks haarspeldbochten) ook even erg pittig te noemen. Na de afdaling komt u terug op de route van de kortere etappe.  2450 hm
    1. Col des Sagnes (1189 m): ten opzichte van de Col de Sarraut is deze iets uitdagender. Dit is niet alleen omdat hij ruim 200 meter hoger is. De laatste 4 kilometers zijn pittig met passages van ruim 9% en hij is totaal ruim 17 kilometer lang. De gemiddelde stijging is 3,1%. U stijgt in totaal 627 m.
  • Dag 3 Guillestre – Lanslebourg, 160 km

    Een zware etappe die begint met de 25 km lange klim naar de Col d’Izoard (2360 m) via de klassieke zuidkant. In Briançon start dan onmiddellijk de klim naar de Col du Galibier (2642 m) via de Col du Lautaret (2058 m), liefst 36 km bergop! Na Valloire volgt nog de Col du Télégraphe (4.7 km / 1566 m) en in St. Michel de Maurienne gaat de weg terug stijgen tot Modane. Na het verlaten van Modane gaat de weg meteen stijgen naar Aussois (8.4 km / ca. 1500 m). 4300 hm

    1. Col d’Izoard (2360m): de Izoard is in de Tourgeschiedenis met name bekend van de duels die Fausto Coppi en Louison Bobet uitvochten. In 2017  is de finish op top van de Izoard in de 18e etappe van de Tour de France. Het zou goed kunnen dat hier de beslissing valt voor het eindklassement. Vanuit Guillestre is de klim erg pittig, een stuk lastiger dan vanuit Briançon. De beklimming van deze kant is 31 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,4%. Het begint met een lang stuk valt plat, maar ze zijn zeker niet “gratis”. Na het dorp Arvieux op zo’n 11 kilometer van de top wordt het een stuk steiler. De gemiddelde stijging is hier nauwelijks onder de 8%, met een maximum van tegen de 11%. U stijgt in totaal 1425 meter.
    2. Col du Galibier (2642m): nog zo’n beroemde col uit de Tour de France. Herinnert u zich de duels tussen Andy Schleck en Cadel Evans nog uit 2011? Schleck won de etappe, maar Evans trok in Parijs aan het langste eind. Daarnaast is het ook de scherprechter van de jaarlijkse toertocht “La Marmotte”, vernoemd naar het diertje dat je er regelmatig ziet rondlopen. Vanuit Briançon neemt u de beklimming van de (relatief) makkelijke kant. De beklimming is totaal 36,4 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,0%. Pas na de top van de Lautaret wordt het een stuk steiler met passages van ruim 7% en een maximum van bijna 12%. U stijgt totaal 1461 meter, een stuk minder dan de 2095 meter vanaf de noordkant.
  • Dag 4 Lanslebourg – Sestrière, 89 km
    Fietsvakanties

    In Lanslebourg start de klim naar de Col du Mont Cenis (10 km / 2083 m). Na de top blijft u 5,5 km op deze hoogte en krijgt hierbij mooie zichten op het Lac du Mont Cenis. Tijdens de afdaling fietst u Italië in. In Susa gaat u terug klimmen. U fietst via de drukkere SS24 naar Cesana Torinese. De laatste 13 km gaan over rustige wegen en u klimt verder naar Sestriere, een skidorp gelegen op een hoogte van 2000 m! 2470 hm

    1. Côte de Aussois (1519m): een goede warming-up van de dag. De totale beklimming is ruim 8 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,4%. In laatste kilometers zitten uitschieters van ruim 8%. U stijgt in totaal 473 meter.
    2. Col du Mont-Cenis (2081m): u beklimt deze col vanaf de noordkant. Deze is een stuk eenvoudiger dan vanaf de zuidkant. Vanaf Lanslebourg is de beklimming 10 kilometer met een gemiddelde stijging van 6,9%. Het middenstuk van de beklimming is het pittigst met passages van ruim 11%. U stijgt totaal 684 meter. In de afdaling van de beklimming passeert u het prachtige meer “Lac du Mont-Cenis”, voordat u de grens met Italië passeert.
    3. Sestrière (2035m): deze beklimming wordt heel regelmatig in het parcours opgenomen van de Giro d’Italia. In 2015 liet de Italiaan Fabio Aru zijn supertalent zien met een indrukwekkende overwinning met aankomst in het skidorp. De totale beklimming vanuit Oulx is ruim 21 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,2%. De eerste 10 kilometer zijn vrij eenvoudig. Na het dorp Cesana Torinese wordt het gelijk pittig met passages van ruim 9%. Na 3 kilometer stevig klimmen wordt het weer iets minder steil. U stijgt totaal 915 meter.
    • Lange route
      Na Susa kunt u voor de Colle delle Finestre (2176 m) kiezen. Weet hierbij dat de laatste 8 km over een grindweg gaan (die soms echt slecht en steil is). De zware 19 km lange klim kent bovendien een gemiddeld stijgingspercentage van 9,3% en een maximum van 14,2%. Na de afdaling is het nog 16 km klimmen naar Sestriere, een skidorp gelegen op een hoogte van 2000 m! 3300 hm
    1. Colle delle Finestre (2176 m): deze beklimming heeft in korte tijd zeer snel naam gemaakt onder wielerliefhebbers sinds de eerste keer dat de Giro d’Italia de col aandeed in 2005. Niet alleen is de col erg steil, maar ook zijn de laatste 8 kilometer onverhard. De totale beklimming is ruim 18 kilometer met een gemiddelde stijging van maar liefst 9,3%! Vooral de eerste kilometers vanaf Susa zijn pittig met passages van ruim 13%. U stijgt totaal 1692 meter.
    2. Sestrière (2035 m): voor de lange route fietst u de beklimming naar Sestrière vanaf de oostkant. U fietst alleen de laatste 16 kilometer van de in totaal maar liefst 55 kilometer lange beklimming vanaf Pinerolo. Vanaf Pourriéres begint het met 8 kilometer vals plat. Na het dorp Traverses wordt het een stuk steiler met een gemiddelde stijging van ongeveer 6% en passages boven de 9%. U stijgt totaal ongeveer 625 meter.
  • Dag 5 Sestrière – Sampeyre, 122 km

    U start de dag met een afdaling naar Cesana Torinese, waar de eerste klim op u wacht: Col de Montgenèvre (8.4 km, 1854 m). In Briançon verlaat u de drukkere wegen en klimt u naar de Col d’Izoard (19.2 km, 2360 m). Daarna wacht de Col Agnel (20.9 km, 2744 m). Deze bergpas is na de Stelvio en de Col de l’lseran  de hoogste col van Europa (de Bonette is geen col). Tenslotte daalt u via het Lago di Castello af naar het hotel bij Sampeyre. 3100 hm

    1. Col d’Izoard (2360 m): de Izoard is in de Tourgeschiedenis met name bekend van de duels die Fausto Coppi en Louison Bobet uitvochten. Dit jaar (2017) is de finish op top van de Izoard in de 18e etappe van de Tour de France. Het zou goed kunnen dat hier de beslissing valt voor het eindklassement. Vanuit Briançon is klim iets eenvoudiger dan vanaf de kant van Guillestre. De beklimming van deze kant is ruim 19 kilometer met een gemiddelde stijging van 6,0%. Het grote verschil met de beklimming vanaf Guillestre is dat deze een stuk gelijkmatiger stijgt. Op een stuk vals plat na 5 kilometer klimmen is het stijgingspercentage continu rond de 7%. De laatste 6 kilometers zijn iets steiler met een gemiddelde stijging van ongeveer 8%. U stijgt in totaal 1155 meter.
    2. Col Agnel (Colle dell’Agnello) (2744 m): sinds Mei 2016 een Col waar menig Nederlandse wielerliefhebbers niet graag aan herinnerd worden. Steven Kruiswijk leek voor het eerst sinds 1980 een grote ronde voor Nederland te gaan winnen. Nog nooit won een Nederlander de Giro d’Italia. Met ruim 3 minuten voorsprong in het klassement op de nummer 2, vloog hij in de afdaling uit de bocht tegen een grote sneeuwmuur. De beklimming is maar liefst 31 kilometer lang. Hiervan zijn vooral de laatste 9 kilometer pittig, met een gemiddelde stijging van 10% en passages van ruim 15%. De totale beklimming heeft een gemiddelde stijging van 5,7%. U stijgt totaal 1797 meter.
  • Dag 6 Sampeyre – Demonte, 85 km of 114 km

    U  gaat op een kleinere weg 15.5 km klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 8.5 % naar Colle di Sampeyre (2284 m). De afdaling kent gelukkig beter asfalt. En dan komt vrijwel meteen de tweede klim van de dag: Colle della Fauniera (2481 m). 21.6 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7.3 % met uitschieters tot boven de 15 % op een smalle weg met soms erg slecht asfalt. Op de top bevindt zich een monument ter ere van Marco Pantani. De afdaling naar Demonte gaat ook hier over beter asfalt, maar wees toch voorzichtig op de soms erg smalle weg! 2950 of 3690 hm

    1. Colle di Sampeyre (2284 m): een beklimming met een welkome adempauze in het midden. De eerste 5 kilometer stijgen komt het stijgingspercentage niet onder de 8%. Het middenstuk van ongeveer 4 kilometer is vals plat. De laatste 9 kilometer zijn weer stukken steiler met passages van ruim 12%. De totale beklimming is bijna 18 kilometer. U stijgt 1374 meter.
      Alternatieve route: Indien de Col de Sampeyre afgesloten is kunt u kiezen voor de langere route via Sanctuario de Valmala
  • Dag 7 Demonte – Jausiers, 120 km

    U verlaat Demonte op kleinere wegen en kent een relatieve vlakke aanloop. Via de 21 km lange klim naar de  Colle della Lombarda (21.2 km, 2350 m) bereikt u opnieuw Frankrijk. Na de afdaling start in Isola meteen de klim naar de Col de la Bonette. 40 km klimmen naar een hoogte van 2802 m. De Bonette is ook het hoogste punt van deze reis. Na de top volgt een de lange afdaling naar het plaatsje Jausiers. 3650 hm

    1. Col de la Lombarde (Colle di Lombarda) (2350m): pas één keer werd de Lombarde opgenomen in het parcours van de Tour de France. Om commerciële redenen finisht de tour vaak in het skigebied Isola 2000. Vorig jaar ging de Giro d’Italia er voor het eerst overheen. Hier besliste Vicenzo Nibali het klassement door bij de concurrenten weg te rijden. De totale beklimming is ruim 20 kilometer met een gemiddelde stijging van 7,3%. Vooral de eerste kilometer zijn steil, met passages van ruim 11%. U stijgt in totaal maar liefst 1480 meter. U rijdt op de top Italië binnen.
    2.  Col de la Bonette(2802m): de Bonette is de hoogste geasfalteerde doorgaande weg van Europa. Het is maar net hoe je meet. Feit blijft dat het een erg indrukwekkende col is. Natuurschoon staat centraal tijdens deze beklimming. De vergezichten zijn adembenemend! De Tour de France is nog maar 4 keer langs gekomen, waar de Spanjaard Bahamontes 2x als eerste boven was. De klim begint in Saint-Etienne-de-Tinée en is totaal ruim 25 kilometer lang. De gemiddelde stijging is 6,6% en de col is erg gelijkmatig. De laatste kilometer naar de “Cime” is nog even heel steil, met een maximum percentage van 16%. U stijgt in totaal 1659 meter.
  • Dag 8 Jausiers – Sisteron, 107 km

    Via een drukkere weg stroomafwaarts door de vallei van de Ubaye verlaat u Barcelonnette. Na de afslag naar Montclar wordt het rustiger en klimt u met mooie uitzichten op het Lac de Serre-Ponçon naar de Col Saint Jean (1333 m, 9.8 km). Na Selonnet loopt de route over een smallere weg. Col de Garcinets (1185 m, 6.2 km) en Col des Sagnes (1182 m, 3.2 km) zijn de laatste 2 klimmetjes van deze reis. En ten slotte brengt een lange afdaling u terug in Sisteron. 1235 hm.
    Na het diner vertrekken de deelnemers die met de bus reizen naar huis. De deelnemers met eigen vervoer overnachten in het hotel.

  • Dag 9 Aankomst in Nederland of vertrek naar Nederland

Fietsen in de Alpen

Veel hoogtemeters

Fietsen in de Alpen wordt gekenmerkt door lange beklimmingen met in de regel vrij gelijkmatige stijgingspercentages van rond de 7% en 8%. Het wegdek is van goede kwaliteit. In de dalen kan het druk zijn en moet er regelmatig over drukkere wegen worden gefietst.  

Dag 6: Colle di Sampeyre, 18 km - 1374 hm
Dag 5: top col Agnel 31 km - 1797 hm

Wat u ook nog moet weten?

Reissom 2024
Eigen vervoer € 1.350,-
Met fietsbus € 1.625,-

Toeslag éénpersoonskamer € 295,-

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Inbegrepen

  • 7 of 8 Overnachtingen in hotels op basis van 2/3-persoonskamer met (meestal) bad of douche/wc
  • Ontbijt en diner vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
  • Lunchpakket
  • Verzorging onderweg
  • Reisbegeleiding
  • Bagagevervoer
  • Technische assistentie en materiaalservice
  • Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

  • Vervoer Nederland – Frankrijk per Royal-Class fietsbus v.v. 
  • 1-persoonskamer
  • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

  • Boekingskosten

Fietsbus

De reis incl. fietsbus duurt 10 dagen. De fietsbus vertrekt op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Sisteron. Terug vertrekt u vanaf Sisteron op zaterdagavond (dag 8) en komt u op zondag aan in Nederland. De reistijd vanaf Maastricht naar Sisteron bedraagt ongeveer 17 uur, de bus zal rond 09:00 in Sisteron aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Heenreis

vrijdag

  • 11.45 V Amsterdam
  • 13.00 V Utrecht
  • 15.00 V Eindhoven
  • 16.30 V Maastricht

zaterdag

  • 06.00 A Avignon
  • 09.00 A Sisteron

Terugreis

zaterdag

  • 20.00 V Sisteron
  • 23.00  V Avignon

zondag

  • 10:30 A Maastricht
  • 12:00 A Eindhoven
  • 14.00 A Utrecht
  • 15.00 A Amsterdam

Eigen vervoer

Komt u met eigen vervoer, dan wordt u op zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping. U treft daar de reisbegeleiders en de overige deelnemers.
De route vanaf Utrecht naar Sisteron is Antwerpen – Brussel – Neufchateau – Metz – Langres – Beaune – Macon – Lyon – Grenoble – Sisteron.

De hotels waarin u verblijft zijn van 2 à 3 sterren niveau. Alle hotelkamers hebben een douche. De meeste hotels hebben een eetzaal en een afgesloten ruimte voor de fietsen. Daarnaast hebben sommige hotels een kleine bar en terras.

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming.Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijdens het fietsen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaat er één Cycletours begeleider mee. Hij/zij zorgt voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleider meestal in de loop van de dag op de route zien. Hij kan u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Eten en drinken

Het ontbijt vindt ’s ochtends in het hotel plaats. De meeste hotels hebben een buffet en waar nodig wordt het aangevuld door de Cycletours begeleider. Na het ontbijt is er ook de mogelijkheid om zelf een lunchpakket te maken. Onderweg zorgt de begeleider dat u niets te kort komt. Hij/zij staat onderweg met water, snacks en fruit. Het diner wordt in of in de buurt van het hotel gegeten. Het diner bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en is aangepast aan de inspanningen die verricht zijn.

De koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeken door te geven, zodat hier indien mogelijk rekening mee gehouden kan worden.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen en GPS tracks ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis.

Veel gestelde vragen

  • Hoeveel bagage mag ik meenemen?

    Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. 

  • Wat is een fietsbus?

    Naast de georganiseerde reizen biedt Cycletours al jaren een fietsbusprogramma voor diegenen die alleen vervoer inclusief fiets zoeken. Een fietsbus is een Royal Class touring car met een fietsaanhanger. In de fietsbus zijn 36 zitplaatsen. In de aanhanger is plaats voor 36 fietsen, 2 tandems en 2 fietskarren. Op deze website treft u de busschema’s, de prijzen en de data aan van de bussen naar meer dan 20 bestemmingen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Spanje en Zweden.
    Lees verder...

  • Wat is het verschil tussen met de fietsbus en eigen vervoer?

    Bij de meeste van onze groepsreizen kunt u kiezen of u met de fietsbus naar de start van de reis gaat of dat u met eigen vervoer gaat. Fietsvakanties die beginnen op een andere plek dan waar ze eindigen is de fietsbus inbegrepen.
    De fietsbus biedt het voordeel dat u met uw eigen fiets vanuit Nederland naar het begin van uw fietsvakantie wordt gebracht. De fietsbus stopt bij de startcamping of het starthotel. U vertrekt een dag eerder uit Nederland dan de start van de reis. Dit is op vrijdag als uw reis op zaterdag begint en op maandag als uw reis op dinsdag begint. U reist zorgeloos, veilig en milieuvriendelijk.

    Met eigen vervoer betekent dat u kiest om geen gebruik te maken van de door ons aangeboden heen- en terugreis. U zorgt zelf dat u op de startplaats van de reis komt. De reisleiding verwacht u dan vanaf circa 15.00 op de plaats van bestemming. Het parkeren van een auto is altijd voor eigen risico en eigen kosten.   

     

  • Is een 1-persoonskamer verplicht als ik alleen boek?

    Bij alle groepsreizen van cycletours kunt u als alleengaande kiezen of een tegen een toeslag een 1-persoonskamer boekt of dat u een 2-persoonskamer boekt op basis van indeling. Dit betekent dat u een 2-persoonskamer met aparte bedden deelt met iemand van hetzelfde geslacht. Het kan zijn dat als u binnen 4 weken voor vertrek boekt en er is geen plek op indeling meer beschikbaar is. U verplicht een 1-persoonskamer moet boeken. Uiteraard overleggen wij dat altijd eerst met u.
    Voor de meeste groepen zijn er 10 kamers beschikbaar, 4 x 1-persoonskamers en 6 x 2-persoonskamers. Wij raden zo vroeg mogelijk te boeken, omdat de kans dan het grootst is dat uw voorkeurskamer beschikbaar is.

  • Wat is de rol van de reisleider bij een groepshotelreis?

    Bij onze hotelreizen voor Renners gaat er één Cycletours-begeleider mee.
    Hij/zij zorgt:

    • voor etappe-informatie
    • communicatie met de hotels
    • verzorging onderweg
    • technische assistentie
    • bagagevervoer.