Fietsvakantie Slovenië - Triglav

Slovenië - Triglav

Bergen, grotten en de hoofdstad

Vanaf € 1.095,-
Boeken
Samenvatting
 • 15 dagen 17 met de fietsbus
 • 65 km gem. per dag
 • Start Bled
 • Finish Bled
Hoogtepunten
 • Ruige rivieren, spiegel gladde meren
 • Luisterrijk Ljubljana
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Slovenië
 • Groene bossen, verstilde dorpen
Kenmerken
 • Groepsreis
 • Groep
 • Kamperen
 • Fietsniveau 4

  50 - 85 km gem. en 500 - 1000 hm per dag. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

15-daagse fietsvakantie Slovenië

Je zou kunnen zeggen: vier voor de prijs van één. Slovenië biedt de schoonheid en het plezier van zijn buurlanden Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Vriendelijke dorpjes liggen ongerept in de groene heuvels, prachtige kastelen spiegelen zich in de meren, bruisende rivieren stromen door ruige kloven. Het is een genot om hier te fietsen. Cultuurliefhebbers doen zich tegoed aan de rijke historie en fraaie steden. Slovenië is een fietsfeest!

Zorgeloze fietsvakantie

Tijdens deze groepskampeervakantie fietst u zorgeloos van camping naar camping, terwijl de reisbegeleiding boodschappen doet, de bagage vervoert en de bekende gele Cycletours-luifel met tafels en banken opbouwt. De reisbegeleiders staan u onderweg bij met wat te drinken of te eten. Ze helpen u waar mogelijk bij pech of pikken u op in noodgevallen. Bij aankomst op de camping staan er koffie, thee en bouillon klaar. U overnacht in uw eigen tent die u zelf opzet. De reisbegeleiding verzorgt, soms met uw hulp, een driegangenmaaltijd. Tijdens de dagen waarop u niet naar een andere camping fietst, kan iedereen zijn eigen weg gaan.

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Lesce (Bled)

  U wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Lesce (bij Bled). U treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Bled ligt aan de oevers van het gelijknamige meer tussen de groene heuvels en bergen. Voordat u 's avonds aanschuift voor het diner, kunt u  een mooie wandeling maken, het stadje verkennen, een verfrissende duik nemen of een stuk gaan fietsen (daarvoor hebben we een korte rondrit van 20 km gemaakt).

 • Dag 2 Lesce - Ljubljana, 54 km

  U start de eerste etappe met een opeenvolging van korte klimmetjes in een bosrijke omgeving. Na 17 km bereikt u het hoogste punt van de dag. Daarna hoeft u minder te klimmen. Bij Kranj word het iets drukker en fietst u door tal van dorpen. U bereikt de camping in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, over redelijk rustige wegen. U stijgt 751 meter en daalt 886 meter.

 • Dag 3 Ljubljana, bezoek stad.

  Vandaag kunt u met de bus naar de hoofdstad. Ljubljana is een bruisende en veelzijdig stad. De oude stad, aan de voet van de markante burchtheuvel, bevat fraaie gebouwen uit vele perioden, van de Renaissance tot aan de moderne tijd. De bekendste bouwwerken zijn de drie bruggen en het kasteel Ljubljanski Grad. In de stadsdelen om het stadscentrum heen staan veel gebouwen uit de communistische tijd. Langs de rivier zijn er veel restaurants, terrasjes en leuke winkels.

 • Dag 4 Ljubljana - Postojna, 69 km

  U verlaat Ljubljana via kleine en rustige wegen en fietst door een groen heuvellandschap naar Vrhnika. Hier start een lichte klim (5 km) op een drukkere weg. Daarna opnieuw de vertrouwde rustige wegen. Vooral het laatste deel van de route, na Laze, is erg mooi. De klimmetjes zijn vandaag niet zo steil. U stijgt 1058 meter en daalt 792 meter.

 • Dag 5 Postojna, vrije dag of rondrit 39 km

  De rondrit brengt u door de heuvels (karstgebergte) rond Postojna. U fietst over lichtglooiende wegen door prachtige bossen. Op de terugweg kunt u nog genieten van een terrasje in Postojna. De route gaat deels over gravelwegen. U stijgt (en daalt) 549 meter.
  U kunt deze vrije dag ook bebruiken om de beroemde grotten te bezoeken. Postojnska Jama, zo heet het bijzondere karstgrottenstelsel bij Postojna. Met een lengte van 21 km is het de langste grot van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. De grotten werden gevormd door de rivier de Pivka. Ruim 5 km van de grotten zijn toegankelijk voor het publiek. Door een gedeelte van de grotten rijdt een treintje. Vanaf de grot kunt u eventueel nog een stukje verder fietsen om het kasteel van Postojna te bezoeken, dat fraai tegen de karstgrotten is aangebouwd.

 • Dag 6 Postojna - Nova Gorica, 71 km

  Via rustige wegen fietst u naar Bukovje. Daar start een 6 km lange klim. Een stukje verderop fiets t u over een gravelweg door een prachtig bos. Als u weer op een asfaltweg fietst, krijgt u een lange afdaling naar Ajdovščina. U kunt daarna genieten van een schitterend landschap met wijngaarden en kersenbomen. U stijgt 1026 meter en daalt 1515 meter.

 • Dag 7 Nova Gorica - Kobarid, 60 km

  U verlaat al snel de drukkere wegen bij Nova Gorica en bereikt na een pittige klim (4,4 km) Ravnica. Ook bij Grgar is het lang klimmen (5,6 km en 5,3 km). Eenmaal in Čepovan fietst u over een groene hoogvlakte. In de verte zijn schitterende bergtoppen te zien. Een van de hoogtepunten van de reis! Na Most na Soci rijdt u door slaperige dorpjes langs de smaragdgroene rivier de Soča. U stijgt 1251 meter en daalt 1097 meter

 • Dag 8 Kobarid, rondrit Italië, 61 of 78 km of vrije dag

  Vandaag een pittige rondrit naar Italië. Bij Idrsko start een 5 km lange en zeer steile klim naar Livek. Even verderop begint Italië. Na gedane arbeid smaakt het ijs in San Pietro al Natisone natuurlijk prima. Na 29 km start de lange klim (19.4 km) terug naar Slovenië. Deze is niet zo steil en loopt na de grens nog een stukje door tot een top van circa 1150 m. De uitzichten op de soms besneeuwde bergtoppen zijn de beloning. De lange variant volgt deels dezelfde route, maar voegt daar nog wat extra klimwerk aan toe. Op heldere dagen is de Adriatische Zee te zien. Een vrije dag in Kobarid kan ook nuttig besteed worden. Bezoek het goede museum over de veldslagen in de 1e Wereldoorlog of loop de speciale wandelroute. Ook een wandeling naar de omringende watervallen is zeer de moeite waard. Een andere optie is naar Tolmin terug te fietsen om de beroemde Tolmin Gorge te aanschouwen

 • Dag 9 Kobarid - Bovec, 22 km

  Een korte etappe door de zeer mooie vallei van de Soča. Neem vooral de tijd om een duik te nemen in het heldere water van deze fraaie rivier. U stijgt 491 meter en daalt 263 meter.

 • Dag 10 Bovec, rustdag

  Bovec is de ideale startplaats voor rafting, canyoning en kajakken. U kunt ook met een gondel naar Kanin (2200 m). Hier zijn een aantal mooie, uitgezette bergwandelingen mogelijk

 • Dag 11 Bovec - Kranjska Gora, 46 of 49 km.

  U kunt vandaag op twee verschillende manieren naar de volgende camping. Beide etappes zijn pittig. In de eenvoudigste variant klimt u naar Prelaz Predel / Passo del Predil (1156 m, 7 km), tevens de grens met Italië. Daarna daalt u af naar Tarvisio, waar u kunt genieten van een terrasje. Via een fietsroute (fietspaden of verkeersarme wegen) bereikt u vervolgens Kranjska Gora.
  De alternatieve route gaat via de Vršič-pas (1611 m, 14 km) naar Kranjska Gora. Na 19 km begint een stevige klim. Het wordt na 4 km echt pittig (nog 9 km, met een gemiddeld stijgingpercentage van 10%). Deze route gaat door het magnifieke Triglavski Narodni Park, een absolute aanrader. Op de top van de pas en in de afdaling zijn er schitterende uitzichten op het spectaculaire berglandschap

 • Dag 12 Kranjska Gora, rustdag

  Na de koninginnenrit gisteren mag u nu uitrusten in Kranjska Gora. Bezoek het beroemde wintersportplaatsje met de vele terrasjes en restaurants of doe gewoon lekker niks op de camping of aan het nabij gelegen beekje.

 • Dag 13 Kranjska Gora - Lesce, 44 km

  Vanaf Kranjska Gora vervolg u de reis over de fietsroute D-2, voornamelijk een fietspad. Na 15 km, in Mojstrana, verlaat u de fietsroute en begint aan een pittig klimmetje (3 km). U fietst vervolgens door fraaie bossen en langs het meer van Bled naar de camping in Lesce. U stijgt 514 meter en daalt 916 meter.

 • Dag 14 Lesce, rondrit Bohinjsko Jezero, 80 km

  Natuurlijk kunt u heerlijk uitrusten bij het meer en op de camping, maar u kunt ook op de fiets stappen voor een laatste tocht. Vanaf Blejsko Jezero (het meer van Bled) volgt u stroomopwaarts de rivier Sava Bohinjka tot aan Bohinjsko Jezero (het meer van Bohinj). U fietst door een mooie vallei. Op de terugweg is het af en toe lang klimmen. Een lange en bochtige afdaling (12 km) brengt u uiteindelijk weer terug bij de camping.

 • Dag 15 Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de fietsbus (niet inbegrepen).

Fietsen rond de Triglav

Slovenië

Rustige bergwegen en achteraf weggetjes, meestal geasfalteerd maar hier en daar betaat de ondergrond ook uit goed onderhouden gravel. Dit is een redelijk uitdagende fietsreis door heuvelachtig landschap met als letterlijke hoogtepunt de bergetappe over de Vršič-pas of de Prelaz Predel op dag 11. 

Fietsvakanties Slovenië

Wat u ook nog moet weten?

Reissom
Eigen vervoer € 1.095,- 
Met fietsbus  € 1.455,-

Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Bij te boeken

Huurfiets € 180,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

Inbegrepen

 • Camping- en douchegelden
 • Verzorging onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Routebeschrijving en GPS tracks

Bij te boeken

 • Vervoer Nederland - Bled per Royal Class fietsbus v.v.
 • Huurfiets
 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Boekingskosten
 • Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 15,- per persoon per dag

Fietsbus
De reis incl. fietsbus duurt 17 dagen. De fietsbus vertrekt op maandag vanuit Nederland en komt op dinsdag aan in Bled. Terug vertrekt u vanaf Bled op dinsdagavond en komt u op woensdag aan in Nederland. De reistijd vanaf Arnhem naar Bled bedraagt ongeveer 16 uur, de bus zal rond 09.00 in Bled aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding u opwachten en zal er een ontbijt voor u klaarstaan.

Heenreis
maandag

 • 14.00 V Amsterdam
 • 15.15 V Utrecht
 • 16.45 V Arnhem

dinsdag

 • 09.00  A Bled

Terugreis
dinsdag

 • 21.00 V Bled

woensdag

 • 12.30 A Arnhem
 • 14.00 A Utrecht
 • 15.00 A Amsterdam

Eigen vervoer
Komt u met eigen vervoer, dan wordt u dinsdag in de loop van de dag verwacht op de camping bij Bled. U treft daar de reisbegeleiders en de overige deelnemers.
De route vanaf Utrecht naar Bled is ongeveer 1150 km.

De campings waar u gedurende de reis op verblijft zijn eenvoudig, maar voorzien in de basisbehoefte. De sanitairgebouwen zijn eenvoudig, maar goed onderhouden. Op de meeste campings is een zwembad aanwezig waar u een verfrissende duik kunt nemen na een fietstocht. U overnacht in uw eigen tent die u zelf opzet.

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en terwijl het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming (helm). Verder: een tasje voor onderweg, fietsverlichting (voor eventuele tunnels), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijdens het fietsen.

De huurfiets

Als u een huurfiets gereserveerd heeft, staat deze voor u klaar bij aankomst. Bij uw fiets krijgt u de beschikking over een slot. De fietsen zijn voorzien van één fietstas. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

Indien u via Cycletours een huurfiets heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

 • Huurfiets dames

  Toerfiets met 24 versnellingen, handremmen, fietstas en een slot. 

 • Huurfiets heren

  Toerfiets met 24 versnellingen, handremmen, fietstas en een slot. 

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaan er twee Cycletours begeleiders mee. Hij/zij zorgen voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleiders meestal in de loop van de dag op de route zien. Zij kunnen u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Eten en drinken

Er gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.
De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14,- per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen en GPS tracks ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).