Martijn boekte zijn 25e Cycletours-reis!

Een prachtige mijlpaal

Martijn Baetsen boekte dit jaar zijn 25e reis bij Cycletours. En dat wilden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Daarom zetten we Martijn graag even in het zonnetje. We vroegen hem naar zijn allereerste fietsvakantie, zijn favoriete bestemmingen en zijn reiservaringen. Ook deelt ‘ie een leuke anekdote. Lees je mee?

Martijn, waar gaat je 25e reis heen? 

“Deze zomer ga ik naar de Vercors en Drôme in Frankrijk. Het land waar ik zo van hou. Ik ben een echte francofiel en houd van de charme, het eten, het drinken en de cultuur. En dat combineer ik graag met het klimmen in de Franse bergen. Na twee jaar geen Cycletours-vakanties te hebben gedaan, kijk ik er nog meer naar uit dan normaal!”

Waar ging je eerste Cycletours-reis heen? 

“Toen ik Cycletours in 1994 leerde kennen, bestond internet nog niet. Een reis uitzoeken deed je toen nog ouderwets via een brochure. Als puber in Zuid Limburg probeerde ik wielrenners altijd bij te houden met mijn stadsfiets. Dat vonden ze nooit leuk, maar ik kreeg er een goede conditie van! Daardoor was mijn eerste reis die ik boekte naar Toscane (fietsniveau 4) niet te zwaar voor mij. Die eerste fietsvakantie heb ik erg genoten. Het jaar daarna volgde de tweede reis met Cycletours, toen was ik definitief besmet.”

Met wie maak je je reizen meestal? 

“Tijdens mijn groepsreizen heb ik een aantal vrienden gemaakt,” zegt Martijn. “Je zit tijdens de fietstochten toch vaak in hetzelfde schuitje, wat direct een band schept. Met sommigen ga ik nog steeds regelmatig samen op reis. En tussen de reizen door plannen we elk jaar minimaal één uitstapje in Nederland. Zo zijn we bijvoorbeeld een paar weken terug samen door Utrecht gefietst en hebben we twee bierbrouwerijen bezocht.

 

Welke reis vond je het aller-allermooist? 

“Oef ik kan bijna niet kiezen, maar de reizen in de Alpen hebben de meeste indruk op me gemaakt. De vergezichten, het natuurschoon, de cols: het is gewoon prachtig. Ook de reis op Corsica vond ik erg mooi. Zelfs zo mooi dat ik die reis twee keer heb gedaan: één keer met de klok mee en één keer tegen de klok in.” 

Wat vind je het allerleukste aan de fietsvakanties van Cycletours?

“De vrijheid: alles mag, niets moet - behalve op de eindbestemming van de dag komen,” vertelt Martijn. “Het campingleven, het groepsgebeuren, de culturele noot van een reis, de sportieve uitdaging. En na de inspanning op een terras genieten van een lekker glas lokaal bier en natuurlijk lekker onder de luifel genieten van een heerlijke voedzame maaltijd van een Cycletours-kok!