Fietsvakantie Zuidereiland

Nieuw Zeeland

Fietsen over het Zuidereiland

Vanaf € 3.565,-
Boeken
Samenvatting
 • 15 etappes in 25 dagen
 • 55 km gem. per dag
 • Start Christchurch Luchthaven Christchurch
 • Finish Christchurch Luchthaven Christchurch
Hoogtepunten
 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Kamperen tussen fjorden en gletsjers
 • Bagagevervoer en volgwagen zijn geregeld
 • Fietsen over de New Zealand Cycle Trails
Kenmerken
 • Groepsreis
 • Groep
 • Kamperen
 • Fietsniveau 4

  50 - 85 km gem. en 500 - 1000 hm per dag. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

Fietsen over het Zuidereiland

Tijdens deze fietsreis maakt u kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe routes van The New Zealand Cycle Trail. Het vervoer tussen de ”trails” doen we per luxe Intercity bussen. Het is een begeleide groepsreis met een reisleider en een kok.

Zorgeloze fietsvakantie

Tijdens deze groepskampeervakantie fiets u zorgeloos van camping naar camping, terwijl de reisbegeleiding boodschappen doet, de bagage vervoert en iedere dag voor u een welverdiende en heerlijke maaltijd verzorgt. Ideaal bij eventuele pech met de fiets en voor het begeleiden van de tussenliggende trajecten per Intercity bus. Bij aankomst op de camping staan er koffie, thee en bouillon klaar. De reisbegeleiding verzorgt, soms met uw hulp, een driegangenmaaltijd. Tijdens de dagen waarop u niet naar een andere camping fietst, kan iedereen zijn eigen weg gaan. Het meest ideale uitgangspunt voor een heerlijke en zorgeloze fietsvakantie!

Dagprogramma

 • Dag 1 Vlucht Amsterdam - Christchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • Dag 2 Vlucht Amsterdam - Christchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • Dag 3 Aankomst Christchurch

  U komt in de middag in Christchurch aan. Hier wordt u door de reisbegeleiding opgevangen en naar de eerste camping gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • Dag 4 Christchurch, korte rondrit 10 km

  Christchurch is de oudste en op één na grootste stad van Nieuw Zeeland en is gelegen aan de oostkust, aan de monding van de rivier de Avon. Veel gebouwen zijn in gotische stijl gebouwd. Door haar vele parken en musea doet de stad erg Europees aan. Het plein Cathedral Square is zeker een bezoek waard, maar ook een bezoek aan de botanische tuin of aan het Antarctica Museum behoort tot de mogelijkheden. We gaan in de loop van de dag een stukje "infietsen" rond de camping.

 • Dag 5 Christchurch - Tekapo

  De transfer per Intercity bus vindt plaats in de ochtend. Het vertrek zal rond 9 uur zijn en u komt na zo'n drie uur aan in Tekapo. De hele middag is dan beschikbaar om de omgeving te verkennen. Neem hier de tijd om te genieten van het schitterende blauwe meer, omringd door bossen en bezoek het piepklein kerkje, de 'Church of the Good Shepherd'.

 • Dag 6 Tekapo - Twizel, Alp2Ocean Trail, 54 km

  Vandaag begint u aan de eerste echte fietsdag. We fietsen over de Alps2Ocean trail naar Twizel en verder langs het groenblauwe kanaal naar het turquoise gekleurde Lake Pukaki. De Southern Alps en Mt Cook/ Aoraki (De berg die wolken pakt) zijn nu echt in zicht! Aoraki is met haar 3754 meter niet alleen de hoogste berg in Nieuw Zeeland, maar van heel Australasia. Het laatste gedeelte naar de camping in Twizel rijdt u over de verkeersluwe trail door het schitterende berglandschap.

 • Dag 7 Twizel - Lake Ohao - Omarama Alp2Ocean Trail, 83 km

  Over de uitlopers van de Alps fietst u van Twizel eerst licht dalend naar Lake Ohau. Dit is een meer dat wordt gebruikt in het enorme Hydro-Power-Development-Scheme, dat een groot deel van Nieuw Zeeland voorziet van stroom. Hierna wordt de trail iets uitdagender omdat er een flinke klim in voorkomt en het wegdek wat meer dan het eerste deel uit ruw gravel bestaat. Niet echt ingewikkeld, en ook een mooie eerste uitdaging. Na de klim wordt het makkelijker en voor u het weet is Omarama al in zicht.

 • Dag 8 Omarama - Cromwell, fietsen naar Clyde, 25/42 km

  De transfer van Omarama naar Cromwell duurt anderhalf uur. Na aankomst in Cromwell fietst u over de openbare weg nog een kleine 25 km naar Clyde, Sinds 2022 is het ook mogelijk de nieuwe Lake Dunstan Trail, een vrij uitdagende en heel mooie onverharde fietsroute van 42 kilometer, te volgen naar Clyde.
  Clyde is het startpunt van de Otago Rail Trail, een fietsroute die grotendeels over het tracé van niet meer gebruikte spoorlijnen loopt. Dit is de oudste en bekendste van de Nieuw-Zeelandse biketrails.

 • Dag 9 Clyde - Oturehua, Otago Rail Trail, 65 km

  Na een vlak en makkelijk begin klimt u na Omakau nog ongeveer 25 km geleidelijk tot u na in totaal 65 heerlijke kilometers in Oturehea aankomt. Onderweg niets dan rustige fietspaden, oude spoorbruggen, tunnels, klein dorpjes en ruige natuur. Vergeet in Oturehua niet de 100 jaar oude en in originele staat zijnde dorpswinkel Gillchrists General Store te bezoeken.

 • Dag 10 Oturehua - Middlemarch, Otago Rail Trail, 86 km

  Weer een dag ontspannen fietsen door het landschap van Cental Otago. Direct aan het begin kunt u al een kijkje nemen in de goudmijn van Golden Progress. In Wedderburn kunt u in de lokale pub stoppen voor een koffie. Later rijdt u door de beroemde Taieri Gorge tot u in de middag in Middlemarch aankomt.

 • Dag 11 Middlemarch - Mosgiel, 65 km, bus naar Lawrence.

  De dag begint met een mooie fietstocht van 65 kilometer over een glooiende en rustige weg naar het plaatsje Mosgiel bij Dunedin. Hiet stap je in de middag op de Intercity bus voor een ritje van een uur naar Lawrence aan het begin van de Clutha Gold Trail

 • Dag 12 Lawrence - Roxburgh, Clutha Gold Trail, 63 km

  De Clutha Gold Trail volgt de loop van de Clutha rivier die in vroeger dagen een heuse Goudkoorts heeft meegemaakt. Nu is het meeste goud wel gemijnd en is er een fraaie fietsroute aangelegd langs deze rivier. Over een vrijwel vlak parcours peddelt u 63 kilometer makkelijk weg. Langs de route zijn verschillene plaatsjes waar u wat kunt eten of drinken en er is ook gelegenheid om te zwemmen. Neem dus uw zwemspullen mee als het goed weer is.

 • Dag 13 Roxburgh - Queenstown

  In de ochtend vertrekt u per Intercity bus naar Queenstown. De middag is ter vrije besteding in deze zelfbenoemde Adrenaline Capital of the World.

 • Dag 14 Queenstown, vrije dag

  Als u vandaag niet wilt fietsen, zijn er voldoende mogelijkheden om deze vrije dag te besteden: een bezoek brengen aan het Kiwi and Birdlife Park, met de Skyline Gondola naar de Ben Lomond Peak of een lange dagtocht naar Milford Sound en/of Doubtfull Sound. Deze laatste tour is, zeker bij goed weer, zeer aan te raden en de hoge prijs en lange dag meer dan waard. De tour kan ter plaatse geboekt worden.

 • Dag 15 Queenstown, vrije dag, of Queenstown Trail

  Als u deze dag wel wilt fietsen kunt u het netwerk van de Queenstown Trail verkennen. Er zijn verschillende afstanden en u kunt de rit tussendoor regelmatig afkorten. De bekende Shotover Bridge, de Kawarau Bridge (bungy jump!) en het stadje Arrowtown liggen aan deze fietsroute. Een andere mogelijkheid is de stoomboot naar de overkant van het meer nemen en een stukje van de Around the Mountains Trail doen. Echte klimgeiten kiezen voor een serieuze beklimming, de Crown Range Road!

 • Dag 16 Queenstown - Fox Glacier

  Een schitterende busrit brengt u van Queenstown naar het aan de Westkust gelegen Fox Glacier. Hier hebt u de namiddag de tijd om de omgeving te verkennen

 • Dag 17 Fox Glacier vrije dag of fietsen naar Franz Jozef Glacier 50 km

  U kunt de dag starten met een bezoek aan Lake Matheson, waar u bij windstil weer de weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman ziet. Van Fox naar Franz Jozef fietsend klimt u tweemaal over de morenen van de gletsjers. Het dorpje Franz Josef heeft een prachtig Visitor Center waar de Rangers ook regelmatig lezingen houden met soms fantastische diavoorstellingen erbij. Als u niet gaat fietsen kunt u de gletsjers gaan bekijken: dit kan vanaf de grond of vanuit de lucht per helikopter.

 • Dag 18 Fox Glacier - Ross, fietsen naar Hans Bay, WCW Trail 55 km.

  Een busrit van 3 uur brengt u naar Ross, een goudzoekers dorpje in "the middle of nowhere". Het Historic Empire Hotel is een relikwie uit deze tijd en een must om te zien. Na aankomst fietsen we over de West Coast Wilderness Trail langs de kust naar Hokitika bekend vanwege de jade (greenstone) die hier gevonden wordt. Op het strand van Hokitika worden vaak de wonderlijkste kunstwerken van drijfhout gebouwd. Na een kort bezoek fietsen we het binnenland in tot onze eenvoudige camping bij Hans Bay.

 • Dag 19 Hans Bay - Greymouth, WCW Trail, 75 km

  Een relatief vlakke aanloop brengt u naar het afgelegen gehucht Cowboys Paradise. Daarna krijgt u wat meer hoogteverschil voor de keizen en fietsen we verder tot de Kawhaka Settlement. En verder gaat het, door de Nieuw-Zeelandse wildernis daalt de West Coast Wilderness Trail door regenwoud en langs meren en rivieren tot u aankomt in Greymouth aan de kust. Onderweg passeert u het nog oude gouddelvers stadje Kumara.  

 • Dag 20 Greymouth - Kohatu, fietsen naar Motupiku, 5 km

  De ochtend kunt u nog in Greymouth besteden en vroeg in de middag vertrekt de Intercity bus. Onderweg maakt de bus nog een stop in Punakaiki bij de z.g.n. Pancake Rocks. In de middag stappen we in het dorpje Kohatu uit. Vanaf hier is het nog maar 2 kilometer naar de kleine camping van Motupiku in de vallei van de Motupiku river. U bent hier echt in een afgelegen, agrarisch, typisch "Kiwi" gebied. 

 • Dag 21 Motupiku - Kaiteriteri, 65 km

  Gestaag licht dalend fietst u door boerenland en langs bijna verlaten dorpjes naar de kust, om uit eindelijk aan te komen in het prettige toeristenplaatsje Kaiteriteri aan het begin van het Abel Tasman National Park.

 • Dag 22 Kaiteriteri, vrije dag in Abel Tasman Park

  Als u wilt fietsen, is de rit van  Kaiteriteri naar Motueka en terug een erg fraaie, of u probeert uw skills op het locale mountainbike park. Als u het Abel Tasman Park anders wilt verkennen, kan dat ook. U kunt een watertaxi nemen en u af laten zetten in het park om daarna terug te wandelen. Na een gedegen instructie per kano de kust verkennen, is een andere optie. Een prachtige manier om ten volste van dit beroemde park te genieten. Een- of meerdaagse wandelingen langs de kust zijn ook mogelijk. 

 • Dag 23 Kaiteriteri, vrije dag in Abel Tasman Park

  Nog een vrije dag in het Abel Tasman National Park

 • Dag 24 Kaiteriteri - Nelson, Tasman Great Taste Trail, 81 km

  De volgende NZ Cycle Trail dient zich aan: Tasman Great Taste Trail. Door vlak kustlandschap en langs wijngaarden fiets je ontspannen van Kaiteriteri naar Motueka en verder via Mapua Ferry en Rabbit Island naar het levendige Nelson. Onderweg regelmatig fraaie uitzichten over de baai tussen Kaiteriteri en Nelson.

 • Dag 25 Nelson - Havelock, fietsen naar Picton, 35 km

  Rond 10 uur vertrekt de Intercity bus voor de rit naar Havelock. Hier komt u rond 11 uur aan waarna u over de pictoreske Queen Charlotte Drive en deels de Link Pathway langs de schitterende kust van Queen Charlotte Sound fietst. Dit is een van de Marlborough Sounds en is bekend vanwege de inspanningen die gedaan worden voor het behoud van de bijzondere natuur en het terugbrengen van de oorspronkelijke fauna. Kilometervreters kunnen Nelson naar Havelock ook op de fiets over de weg doen! Een mooie maar zware rit van 80 kilometer extra kilometers en ongeveer 900 hoogtemeters extra.

 • Dag 26 Picton vrije dag, cruise of fietstocht

  U kunt deze dag rustig aan het strand bij Picton doorbrengen of een van de vele cruises door de Marlborough Sounds boeken. Een tocht per zeekayak behoort ook tot de mogelijkheden, en voor wie deze dag ook nog wil fietsen is de kustweg naar Whatamango Bay en eventueel verder naar Rahotia Saddle en Port Underwood een leuke optie.

 • Dag 27 Picton - Christchurch

  Na een vroeg vertrek komt u in de middag met de Intercity bus in Christchurch aan. 

 • Dag 28 Christchurch - Amsterdam

  We nemen afscheid van dit prachtige land en u zult niet meer verbaasd zijn dat Nieuw-Zeeland vanwege haar uitzonderlijke natuurlijke schoonheid “God's own country” wordt genoemd. 

 • Dag 29 Aankomst Amsterdam

  Vandaag landt u weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsreis door Nieuw-Zeeland.

Fietsen in Nieuw Zeeland

Deze fietsreis over het Zuidereiland is voor actieve deelnemers met een goede conditie. De fietstochten
zijn sportief. Je fietst in een pittig heuvellandschap of zelfs berglandschap voornamelijk over de fietsroutes van de New Zealand Cycle Trail. Deze autoluwe routes vermijden waar mogelijk al te steile of lange beklimmingen waardoor de te overwinnen hoogtemeters in verhouding meevallen. De dagafstanden variëren van 25 tot 90 km, deels over onverharde gravelwegen, oude spoorbanen en geasfalteerde binnenwegen. Op 15 van de 25 reisdagen in Nieuw-Zeeland maak je een fietstocht. De afstanden, het landschap, de ondergrond en de duur van de reis zorgen er voor dat deze fietsvakantie een goede fysieke voorbereiding vergt opdat het een succesvolle en aangename ervaring wordt.

Wat u ook nog moet weten?

Reissom
Eigen vervoer € 3.565,- (incl. huurfiets)   

Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Bij te boeken

 • Vliegticket Amsterdam - Christchurch v.v. incl. 30 kg ruimbagage vanaf € 2.275,-

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in door Cycletours geleverde tenten
 • Camping- en douchegelden
 • MTB huurfiets 
 • Verzorging onderweg
 • Nederlandstalige reisbegeleiding: kok/cateraar en chef d'equipe
 • Mobiele keuken en keukenuitrusting
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Transfer van en naar vliegveld 
 • Routekaartjes en GPS tracks

Bij te boeken

 • Vliegticket Amsterdam - Christchurch v.v.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 25,- per persoon per dag.
 • NZeTA en IVL ca. 30,- p.p.

Bijzonderheden

 • Minimum deelname 8 personen
 • Het is niet mogelijk bij deze reis uw eigen fiets mee te nemen of een E-bike te huren. 

Vervoer naar Christchurch

Bij deze reis wordt er gevlogen op Christchurch. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vliegtickets op Christchurch aanbieden. 
Cycletours biedt de vluchten aan met Emirates. 
De standaard vluchten zijn:

Heen
2 februari 2025: Amsterdam Schiphol - Dubai 22:00 - 07:45 (3 februari 2025)
(vliegtijd: 6 uur en 45 minuten)

3 februari 2025: Dubai - Christchurch  10:15 - 14:00 (4 februari 2025)
(vliegtijd: 17 uur) Inclusief stop van1 uur en 45 minuten in Sydney.
 

Terug
1 maart 2025Christchurch -  Dubai 18:20 - 05:15 (2 maart 2025)
(vliegtijd: 17 uur en 50 minuten) Inclusief stop van 2 uur en 5 minuten in Sydney.

2 maart 2025 Dubai - Amsterdam Schiphol 08:20 - 12:40
(vliegtijd:7 uur en 30 minuten)

U kunt er voor kiezen om zelf uw vliegreis te regelen. In het geval u uw verblijf in Nieuw-Zeeland wilt verlengen, kunnen wij een afwijkende vlucht voor u boeken.

U overnacht op deze reis op campings in tenten die door Cycletours worden geleverd. Desgewenst kun u ook uw eigen tent meenemen. De campings zijn in Nieuw Zeeland meestal van erg goede kwaliteit. De campings zijn ruim opgezet en ze hebben in veel gevallen een centraal keukengebouw waar gekookt, en bij slecht weer ook binnen of onder een afdak gegeten kan worden.

Op de meeste campings zijn ook z.g.n. cabins aanwezig als u op bepaalde nachten, bijvoorbeeld bij slecht weer, liever niet in de tent slaapt. Ter plaatse kunt u per nacht, in overleg met de begeleiding en als er op die plaats cabins beschikbaar zijn bepalen of u dat wilt. De extra kosten hiervoor worden ter plekke betaald.

Huurfiets

Bij deze reis is een MTB hardtail huurfiets inbegrepen. De fiets is voorzien van bidonhouder, slot, en beperkt reservemateriaal. De MTB heeft geen bagagedrager voor een fietstas.
Gereedschap en een beperkte hoeveelheid aan reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen zijn er tijdens de reis fietsenmakers te vinden. 

Neem zelf het volgende mee:
Een fietshelm 
Een stuurtas, frametas of kleine rugzak voor de kleinere spullen onderweg (fototoestel, fruit, e.d.).
Bidon

Het dragen van een fietshelm is in Nieuw-Zeeland altijd en overal verplicht voor iedereen.

Wij raden u aan de reisverzekering (werelddekking!) uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en terwijl het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming (helm). Verder: een rugzakje of stuurtasje voor onderweg, fietsverlichting (voor eventuele tunnels), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Groepsreis

Dit is een groepsreis, maar dat houdt niet in dat u elke route als gezamenlijke groep dient te fietsen. Met name wanneer er hoogteverschillen in de etappe zitten is het zelfs aan te raden om uw eigen tempo te fietsen. U krijgt route informatie en hebt een GPS track ter beschikking waarmee u zelf de weg kunt vinden en de dag kunt indelen. De reisleiding is aan het eind van de middag op de camping met de bagage. Tijdens de rustdagen kan iedereen zijn eigen weg gaan. U kunt zelf of met (een deel van) de groep activiteiten ondernemen. De reisbegeleider kan toeristische informatie geven over de invulling van de dag. Het streven is om gezamenlijk te ontbijten. Aan het eind van het ontbijt wordt op fietsdagen de route besproken, zodat u weet wat u kunt verwachten en welke bezienswaardigheden er onderweg of op de plaats van aankomst zijn. De reisbegeleiding verzorgt de inkopen voor het eten en leidt de bereiding van de groepsmaaltijden, waarbij hij/zij assistentie van de deelnemers krijgt.

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaan er twee Cycletours begeleiders mee. Een reisbegeleider en een kok/cateraar. Hij/zij zorgen voor etappe-informatie, de boodschappen, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer. 

Technische assistentie en hulp onderweg

De reisbegeleider en de kok rijden tijdens fietsdagen in de bestelbus die ook voor het bagagevervoer gebruikt wordt. Tijdens transferdagen vervoert de begeleiding de bagage, fietsen en kookuitrusting naar de volgende bestemming. De reisbegeleiding verzorgt de inkopen voor het eten en leidt de bereiding van de groepsmaaltijden, waarbij hij/zij assistentie van de deelnemers krijgt.

Eten en drinken

Er gaat een complete kookuitrusting inclusief borden en bestek mee. Er wordt meestal in de gezamelijke keuken die op bijna iedere camping aanwezig is gekookt.  De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Gedurende de reis helpt u gemiddeld twee à drie keer de Cycletours kok met het voorbereiden van de maaltijden (ontbijt en diner). Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.
De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 25,- per persoon per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan of zelf te koken. U dient dan wel uw eigen kookgerei mee te nemen.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. De transfers tussen de fietstrajecten worden gedaan met Intercity lijnbus waarbij de fietsen in het bestelbusje vervoerd worden. 

Routebeschrijving

U ontvangt de routeinformatie en GPS tracks ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. 

Reisdocumenten
Klik hier voor de meest recente informatie omtrent reizen naar Nieuw Zeeland.

Vanaf 1 oktober 2019 dienen alle toeristen die Nieuw-Zeeland bezoeken over een elektronisch visum (NZeTA) te beschikken.

Nederlandse en Belgische reizigers zijn verplicht voor vertrek een NZeTA aan te vragen. Het visum is 90 dagen geldig binnen een termijn van 2 jaar en kost NZD $ 12,-, omgerekend ongeveer € 7,-.U dient zelf een NZeTA aan te vragen, dat kunt u doen via deze link (klik onder aan de pagina op Request an NZeTA). Het visum dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te worden aangevraagd.  

Daarnaast moeten alle internationale toeristen toerismebelasting betalen. Een zogenaamde International Visitor Conservation and Tourism levy (IVL). Je betaalt de IVL op het moment dat je het NZeTA aanvraagt. De IVL kosten bedragen NZD $ 35,-, omgerekend ongeveer € 20,- 

Voor de aanvraag heeft u het volgende nodig: 

 • een geldig paspoort dat je gebruikt om naar Nieuw-Zeeland te reizen 
 • een creditcard (Visa of Mastercard) om te betalen  
 • een e-mailadres