Fietsvakantie Zuidereiland

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Fietsen over het Zuidereiland

Vanaf € 4.749,-
Lees verder...
Samenvatting
 • 18 etappes in 29 dagen
 • 55 km gem. per dag
 • Start Christchurch
 • Finish Christchurch
Hoogtepunten
 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Kamperen tussen fjorden en gletsjers
 • Bagagevervoer en volgwagen zijn geregeld
 • Fietsreis voor zowel natuurliefhebber als avonturier
Kenmerken
 • Groepsreis
 • Groep
 • Kamperen
 • Fietsniveau 4

  50 - 85 km gem. en 500 - 1000 hm per dag. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

Fietsen over het Zuidereiland

Tijdens deze fietsreis maakt u kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe routes van The New Zealand Cycle Trail. Het vervoer tussen de ”trails” doen we per luxe Intercity bussen. Het is een begeleide groepsreis met een reisleider en een kok.

Dit houdt echter niet in dat u elke route als gezamenlijke groep dient te fietsen. Met name wanneer er hoogteverschillen in de etappe zitten is het zelfs aan te raden om uw eigen tempo te fietsen. U krijgt route informatie en hebt een GPS track ter beschikking waarmee u zelf de weg kunt vinden en de dag kunt indelen. De reisbegeleider rijdt op de fiets achter de groep aan en kan onderweg assistentie verlenen. De kok is aan het eind van de middag op de camping met de bagage. Tijdens de rustdagen kan iedereen zijn eigen weg gaan. U kunt zelf of met (een deel van) de groep activiteiten ondernemen. De reisbegeleider kan toeristische informatie geven over de invulling van de dag. Het streven is om gezamenlijk te ontbijten. Aan het eind van het ontbijt wordt op fietsdagen de route besproken, zodat u weet wat u kunt verwachten en welke bezienswaardigheden er onderweg of op de plaats van aankomst zijn. De reisbegeleiding verzorgt de inkopen voor het eten en leidt de bereiding van de groepsmaaltijden, waarbij hij/zij assistentie van de deelnemers krijgt.

Zorgeloze fietsvakantie

Tijdens deze groepskampeervakantie fiets u zorgeloos van camping naar camping, terwijl de reisbegeleiding boodschappen doet, de bagage vervoert en de bekende gele Cycletours-luifel met tafels en banken opbouwt. De reisbegeleiders staan u onderweg bij met wat te drinken of te eten. Ze helpen waar mogelijk bij pech of pikken u op in noodgevallen. Bij aankomst op de camping staan er koffie, thee en bouillon klaar. De reisbegeleiding verzorgt, soms met uw hulp, een driegangenmaaltijd. Tijdens de dagen waarop u niet naar een andere camping fietst, kan iedereen zijn eigen weg gaan.

Deze groepsreis is te boeken bij onze partner Sawadee (mail: info@sawadee.nl of bel 020-4202220)

Lees verder...

Dagprogramma

 • Dag 1 Vlucht Amsterdam - Christchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • Dag 2 Vlucht Amsterdam - Christchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • Dag 3 Aankomst Christchurch

  U komt in de middag in Christchurch aan. Hier wordt u door de reisbegeleiding opgevangen en naar de eerste camping gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • Dag 4 Christchurch, korte rondrit 10 km

  Christchurch is de oudste en op één na grootste stad van Nieuw Zeeland en is gelegen aan de oostkust, aan de monding van de rivier de Avon. Veel gebouwen zijn in gotische stijl gebouwd. Door haar vele parken en musea doet de stad erg Europees aan. Het plein Cathedral Square is zeker een bezoek waard, maar ook een bezoek aan de botanische tuin of aan het Antarctica Museum behoort tot de mogelijkheden. We gaan in de loop van de dag een stukje "infietsen" rond de camping.

 • Dag 5 Christchurch - Tekapo

  De transfer per Intercity bus vindt plaats in de ochtend. Het vertrek zal rond 9 uur zijn en u komt na zo'n drie uur aan in Tekapo. De hele middag is dan beschikbaar om de omgeving te verkennen. Neem hier de tijd om te genieten van het schitterende blauwe meer, omringd door bossen en bezoek het piepklein kerkje, de 'Church of the good Shepherd'.

 • Dag 6 Tekapo - Twizel, Alp2Ocean Trail, 54 km

  Vandaag begint u aan de eerste echte fietsdag. We fietsen over de Alps2Ocean trail naar Twizel, dit is grotendeels licht dalend. Langs het groenblauwe kanaal fietst naar het turquoise gekleurde Lake Pukaki. Van de drie parallel aan elkaar gelegen meren, Tekapo, Ohau en Pukaki, is dit meer met zijn 178,7 vierkante kilometer oppervlakte de grootste. De Southern Alps en de 3754 meter hoge Mt Cook/ Aoraki (De berg die wolken pakt) zijn nu echt in zicht! Aoraki is met haar 3754 meter niet alleen de hoogste berg in Nieuw Zeeland, maar van heel Australasia. Het laatste gedeelte naar de camping in Twizel rijdt u over de verkeersluwe trail door het schitterende berglandschap.

 • Dag 7 Twizel - Lake Ohao - Omarama Alp2Ocean Trail, 83 km

  Over de uitlopers van de Alps fietst u van Twizel eerst licht dalend naar Lake Ohau. Dit is een meer dat wordt gebruikt in het enorme Hydro-Power-Development-Scheme, dat een groot deel van Nieuw Zeeland voorziet van stroom. Hierna wordt de trail iets uitdagender omdat er een flinke klim in voorkomt en het wegdek wat meer dan het eerste deel uit ruw gravel bestaat. Niet echt ingewikkeld, en ook een mooie eerste uitdaging. Na de klim wordt het makkelijker en voor u het weet is Omarama al in zicht.

 • Dag 8 Omarama - Cromwell, fietsen naar Clyde, 25 km

  De busrit van Omarama naar Cromwell duurt anderhalf uur. In de middag fietst u dan nog een kleine 25 km naar Clyde, startpunt van de Otago Rail Trail, een fietsroute die grotendeels over het tracé van niet meer gebruikte spoorlijnen loopt. Dit is de oudste en bekendste van de Nieuw-Zeelandse biketrails.

 • Dag 9 Clyde - Oteruhua, Otago Rail Trail, 65 km

  Na een vlak en makkelijk begin klimt u na Omakau nog ongeveer 25 km geleidelijk tot u na in totaal 65 heerlijke kilometers in Oteruhea aankomt. Onderweg niets dan rustige fietspaden, oude spoorbruggen, tunnels, klein dorpjes en ruige natuur. Vergeet in Oteruhea niet de 100 jaar oude en in originele staat zijnde dorpswinkel Gillchrists General Store te bezoeken.

 • Dag 10 Oterohua - Middlemarch, Otago Rail Trail, 86 km

  Weer een dag ontspannen fietsen door het landschap van Cental Otago. Direct aan het begin kunt u al een kijkje nemen in de goudmijn van Golden Progress. In Wedderburn kunt u in de lokale pub stoppen voor en een koffie. Later rijdt u door de beroemde Taieri Gorge tot u in de middag in Middlemarch aan komt.

 • Dag 11 Middlemarch - Mosgiel, 65 km, bus naar Lawrence.

  De dag begint met een mooie fietstocht van 65 kilometer over een glooiende en rustige weg naar het plaatsje Mosgiel bij Dunedin. Hiet stap je in de middag op de Intercity bus voor een ritje van een uur naar Lawrence aan het begin van de Clutha Gold Trail

 • Dag 12 Lawrence - Roxburgh, Clutha Gold Trail, 63 km

  De Clutha Gold Trail volgt de loop van de Clutha rivier die in vroeger dagen een heuse Goudkoorts heeft meegemaakt. Nu is het meeste goud wel gemijnd en is er een fraaie fietsroute aangelegd langs deze rivier. Over een vrijwel vlak parcours peddelt u 63 kilometer makkelijk weg. Langs de route zijn verschillene plaatsjes waar u wat kunt eten of drinken en er is ook gelegenheid om te zwemmen. Neem dus uw zwemspullen mee als het goed weer is.

 • Dag 13 Roxburgh - Queenstown

  In de ochtend vertrekt u per Intercity bus naar Queenstown. De middag is ter vrije besteding in deze zelfbenoemde Adrenaline Capital of the World.

 • Dag 14 Queenstown, vrije dag, of Queenstown Trail

  Als u vandaag niet wilt fietsen, zijn er voldoende mogelijkheden om deze vrije dag te besteden: een bezoek brengen aan het Kiwi and Birdlife Park, met de Skyline Gondola naar de Ben Lomond Peak of een lange dagtocht naar Milford Sound en/of Doubtfull Sound. Als u wel wilt fietsen, kunt u het netwerk van de Queenstown Trail verkennen. U kunt kiezen uit verschillende afstanden en kunt de rit tussendoor regelmatig afkorten. De bekende Shotover Bridge, de Kawarau Bridge (bungy jump!) en het stadje Arrowtown liggen aan deze fietsroute. Een andere mogelijkheid is de stoomboot naar de overkant van het meer nemen en een stukje van de Around the Mountains Trail doen. Echte klimgeiten kiezen voor een serieuze beklimming, de Crown Range Road naar Cardrona vanuit Arrow Junction!

 • Dag 15 Queenstown, vrije dag

  Tweede vrije dag in Queenstown.

 • Dag 16 Queenstown - Fox Glacier

  Een schitterende busrit brengt u van Queenstown naar het aan de Westkust gelegen Fox Glacier. Hier hebt u de middag de tijd om de omgeving te verkennen

 • Dag 17 Fox Glacier vrije dag of fietsen naar Franz Jozef Glacier 50 km

  Bij helder weer kunt u de dag starten met een bezoek aan Lake Matheson, waar u bij windstil weer de weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman ziet. Fox naar Franz Jozef is een etappe met twee flinke heuvels: u klimt tweemaal over de morenen van de gletsjers. Het dorpje Franz Josef heeft een prachtig Visitor Center waar de Rangers ook regelmatig lezingen houden met soms fantastische diavoorstellingen erbij. Als u niet gaat fietsen heeft u de tijd om een georganiseerde tour te doen om de Fox en wellicht ook Franz Josef gletsjer te bekijken: dit kan vanaf de grond of vanuit de lucht per helikopter.

 • Dag 18 Fox Glacier - Ross, fietsen naar Hans Bay, WCW Trail 55 km.

  Een busrit van 3 uur brengt u naar Ross. Ross is een dorpje in "the middle of nowhere". Een overblijfsel uit vroeger tijden, toen er nog goud gepand werd uit de rivieren in dit gebied. Het Historic Empire Hotel is een relikwie uit deze tijd en een must om te zien. Na aankomst fietsen we over de West Coast Wilderness Trail langs de kust naar Hokitika. Het stadje is bekend vanwege zijn jade-fabrieken. Van dit kostbare groene gesteente worden hier typische Nieuw-Zeelandse sieraden gemaakt. Op het strand van Hokitika worden vaak de wonderlijkste kunstwerken van drijfhout gebouwd. Na een kort bezoek fietsen we het binnenland i tot onze camping bij Hans Bay.

 • Dag 19 Hokitika - Greymouth, WCW Trail, 75 km

  Een relatief vlakke aanloop brengt je naar in het afgelegen gehucht Cowboys Paradise, een leuke lunchplek. Daarna krijg je wat meer hoogteverschil en fietsen we verder tot de Kawhaka Settlement. En verder gaat het, door de Nieuw-Zeelandse wildernis daalt de West Coast Wilderness Trail door regenwoud en langs meren en rivieren tot u aankomt in Greymouth aan de kust. Onderweg passeert u het oude gouddelvers stadje Kumara en kunt u in het attractiepark Shantytown meer informatie vinden over de geschiedenis van deze roerige regio.

 • Dag 20 Greymouth - Kohatu, fietsen naar Tapawera, 10 km

  De ochtend kunt u nog in Greymouth besteden en vroeg in de middag vertrekt de Intercity bus naar Nelson bij het Abel Tasman National Park. Onderweg stappen we in het dorpje Kohatu uit. Vanaf hierts u nog 25 kilometer naar de kleine campingvan Tapawera in de vallei van de Motueka river. U bent hier echt in een afgelegen, agrarisch, typisch "Kiwi" gebied. Onderweg maakt de bus nog een stop in Punakaiki bij de z.g.n. Pancake Rocks. 

 • Dag 21 Tapawera - Kaiteriteri, 60 km

  Gestaag licht dalend fietst u door boerenland en langs bijna verlaten dorpjes naar de kust. om uit eindelijk aan te komen in het prettige toeristenplaatsje Kaiteriteri aan het begin van het Abel Tasman National Park.

 • Dag 22 Kaiteriteri, vrije dag in Abel Tasman Park

  Als u wilt fietsen, is de rit van  Kaiteriteri naar Motueka en terug een erg fraaie, of u probeert uw skills op het locale mountainbike park. U hebt ook nog de tijd, als het goed weer is, om van het strand te genieten.  Als u het Abel Tasman Park anders wilt verkennen, kan dat ook. U kunt een watertaxi nemen en u af laten zetten in het park om daarna terug te wandelen. Na een gedegen instructie per kano de kust verkennen, is een andere optie. Een prachtige manier om ten volste van dit beroemde park te genieten. Een- of meerdaagse wandelingen langs de kust zijn ook mogelijk. 

 • Dag 23 Kaiteriteri, vrije dag in Abel Tasman Park

  Nog een vrije dag in het Abel Tasman National Park

 • Dag 24 Kaiteriteri - Nelson, Tasman Great Taste Trail, 81 km

  De volgende NZ Cycle trail dient zich aan: Tasman Great Taste Trail. Door vlak kustlandschap en langs wijngaarden fiets je ontspannen van Kaiteriteri naar Motueka en verder via Mapua Ferry en Rabbit Island naar het levendige Nelson. Onderweg regelmatig fraaie uitzichten over de baai tussen Kaiteriteri en Nelson.

 • Dag 25 Nelson - Picton

  Rond 10 uur vertrekt de Intercity bus voor de 2 uur durende rit naar Picton. Picton is de ideale uitvalsbasis om de Queen Charlotte Sound te ontdekken. Dit is een van de Marlborough Sounds en is bekend vanwege de inspanningen die gedaan worden voor het behoud van de bijzondere natuur en het terugbrengen van de oorspronkelijke fauna. Kilometervreters kunnen deze rit ook op de fiets over de weg doen! Een mooie maar zware rit van 100 kilometer en ongeveer 1600 hoogtemeters.

 • Dag 26 Picton - Camp Bay - Picton, Queen Charlotte Trail, 67 km

  Na de transfer per ferry (niet inclusief) naar Camp Bay begint u in de loop van de ochtend aan de schitterende tocht over de kustweg langs de Kenepuru Sound. Na Linkwater rijdt u over het gloednieuwe onverharde fietspad Link Pathway langs baaien met fraaie namen als Momorangi, Ngakuta en Whenuanui naar Picton. Een waardige afsluiting van deze fietsvakantie in Nieuw-Zeeland

 • Dag 27 Picton - Kaikoura - Christchurch

  Na een vroeg vertrek komt u in de ochtend rond 09.30 uur met Intercity bus aan in Kaikoura. Kaikoura is de plek om walvissen of dolfijnen te spotten. Omdat we pas laat in de middag verder reizen, heeft u hier nog de tijd voor een excursie. De aankomst in Christchurch is vroeg in de avond.

 • Dag 28 Christchurch - Amsterdam

  We nemen afscheid van dit prachtige land en u zult niet meer verbaasd zijn dat Nieuw-Zeeland vanwege haar uitzonderlijke natuurlijke schoonheid “God's own country” wordt genoemd. 

 • Dag 29 Aankomst Amsterdam

  Vandaag landt u weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsreis door Nieuw-Zeeland.