Fietsvakantie Drielandentour in de Alpen

Drielandentour in Alpen

Klimmen in Italië, Zwitserland en Oostenrijk

Vanaf € 735,-
Boeken
Samenvatting
 • 6 dagen
 • 40 tot 160 km per dag
 • Start Livigno
 • Finish Livigno
Hoogtepunten
 • Luxe hotels met wellness
 • Keuze uit meerdere afstanden per dag
 • Passo dello Stelvio
 • Kaunertaler Gletscherstrasse
Kenmerken
 • Renners
 • Individuele reis
 • Hotel
 • Fietsniveau 5

  Afstand: 60 - 95 km gemiddeld per dag Hoogtemeters: 1000 - 1500 hm gemiddeld per dag. Makkelijk uit te breiden naar 8.

Drielandentour in de Alpen

Deze fietsvakantie in de Alpen gaat door drie landen. Een Nationaal Park, mooie toppen boven de 2000 meter, adembenemende uitzichten, mooie afdalingen en goede hotels vormen de basiselementen van deze bijzondere reis.

U doet Italië, Zwitserland en Oostenrijk aan. Bovendien heeft u elke dag de keuze uit drie routes, passend bij uw niveau. Bij de hotels zijn voorzieningen zowel voor de fiets, zoals wasplaats en garage, als voor de fietser zoals zwembad of sauna. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen en aangepast aan de fietser.

 

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Livigno

  U reist naar Livigno. Hier komt u in de loop van de middag aan. Na aankomst in het hotel krijgt u een briefing over de reis. Ook zal het hotel u verdere reisinformatie overhandigen, inclusief kaartmateriaal.

 • Dag 2 Livigno – Scuol, 94, 138 of 154 km

  Korte route, 94 km / 1440 hm
  De af te leggen afstand op deze eerste dag is behoorlijk lang. Echter, Livigno ligt al op ruim 1900 m en de dag eindigt op 1270 m. Een lange afdaling van 54 km staat ook op het menu. Maar ook twee beklimmingen, Forcola di Livigno en de Bernina pass, brengen u vandaag boven de 2000 m. Kortom, een mooie binnenkomer in dit prachtige gebied.
  Middellange route, 138 km / 2690 hm
  Deze route is hetzelfde als de korte route. U slaat echter 2x van de route af om twee passen mee te pakken. Eerst de Albulapass (2315m) en daarna de Flüelapass (2383m). Met name de laatste zal u goed in de benen voelen.
  Lange route, 157 km / 3290 hm
  Deze route is ongeveer hetzelfde als de middellange route. U gaat over dezelfde cols. Het verschil is dat u de Albulapass aan de andere (mooiere) kant afdaalt en de Flüelapass aan de “achterkant” weer op rijdt.

 • Dag 3 Scuol – Nauders, 70, 102 of 154 km

  Korte route, 70 km / 1500 hm
  Beginnend vandaag op 1270 m gaat u via de hoogste top, 1850 m, naar het einde op 1350 m. Door veel natuurgebieden en langs rivier de Inn fietst u naar Samnaun. Dit is een belastingvrij gebied, dus gunstig om wat inkopen te doen. Wij zijn ondertussen de grens overgestoken naar Oostenrijk, paspoort meenemen dus!
  Middellange route, 102 km / 2100 hm
  Een compleet andere route dan de korte. Het eerste stuk fietst u terug omhoog door het dal richting Zernez. Hier volgt de beklimming naar de Ofenpass (2149m). Na een lange afdaling naar Santa Maria volgt de beklimming over de Reschenpass (1507m). Een korte afdaling brengt u in Nauders.
  Lange route, 154 km / 3100 hm
  Deze pittige route begint hetzelfde als de korte route, door het dal van de Inn. Deze vallei volgt u helemaal tot Ladis. Hier begint de beklimming van de Kaunertaler Gletscherstrasse. Een fantastische beklimming in een prachtig natuurgebied. De beklimming is maar liefst 38 kilometer lang, waarin u 1966 hoogtemeter overbrugt. Na de top volgt u dezelfde weg terug door de vallei naar Nauders.

 • Dag 4 Nauders – St. Maria, 40, 77 of 98 km

  Korte route, 40 km / 880 hm
  Vandaag fietst u van Oostenrijk door Italië naar Zwitserland, drie landen op een dag. De bekendste top is de Reschenpass, maar als we na de pas de drukkere weg naar San Valentina achter ons laten en langs de ander kant van het meer rijden, komt u toch nog wat hoger bij Rifugio Alpino Melag, 1915 m. Wel een prachtige route door mooie landschappen met hier en daar een gehucht. Daarna daalt u af naar Mals en vervolgt u de route via Taufers, de Zwitserse grens. Het einddoel van vandaag, Santa Maria, bereikt u door de mooie vallei en stad Mustair.
  Middellange route, 77 km / 2332 hm
  Deze variant brengt u over één van de juwelen van de Alpen, de Stelvio. Na de Reschenpass daalt de route af naar Prato dello Stelvio (2758m). Hier beginnen de maar liefst 48 haarspeldbochten naar de top. Na de top daalt u af naar Santa Maria.
  Lange route, 98 km / 3000 hm
  Als de Stelvio voor u nog niet voldoende is voor vandaag, kunt u voor deze variant kiezen. De route is hetzelfde, alleen slaat u halverwege de Stelvio af voor de beklimming naar het dorpje Sulden. Na deze beklimming vervolgt u uw klim naar de top van de Stelvio.

 • Dag 5 St. Maria – Livigno, 40, 119 of 116 km

  Korte route, 40 km / 1090 hm
  De laatste dag alweer. Hoogtepunt van vandaag is de bekende Ofenpass, 2158 m, en de 3,5 km lange tunnel van Punt la Drossa naar Punto delle Gallo op de Zwitsers – Italiaanse grens. Door deze tunnel loopt een separaat fietspad. Door de speciale luchtstroming heeft u hier ook nog de wind in de rug. Uiteindelijk arriveert u weer op het eindpunt Livigno. Zoals op de andere dagen kunt u ook via een omweg naar Livigno rijden.
  Middellange route, 119 km / 3353 hm
  Deze route brengt u over “het kleine broertje” van de Stelvio, de Pass Umbrail (2501m). Na een lange (technische) afdaling gaat de route door de vallei van de Adda. U daalt helemaal door tot Tirano, waar u over de Forcola di Livigno (2315m), terugfietst naar Livigno.
  Lange route, 116 km / 3857 hm
  De lange route begint hetzelfde als de middellange route, over de Pass Umbrail. Echter slaat u af in Bormio naar de beklimming van de Passo di Gavia (2621m). Aangekomen op de top daalt u via dezelfde weg weer af naar Bormio. Hier klimt u over de Passo di Foscagno (2291m) en de Passo d’Eira (2208m) naar eindbestemming Livigno.

 • Dag 6 Vertrek naar Nederland

  In de loop van de middag vertrekt uw trein (indien geboekt) vanuit Zernez terug naar Nederland. U kunt deze dag gebruiken om de benen wat rust te gunnen op het terras, of eventueel nog een kleine ronde te maken. U kunt ook uw verblijf hier uiteraard ook verlengen. Als u per trein reist, wordt de reis 8 dagen.

Fietsen in de Alpen

Italië, Zwitserland en Oostenrijk

U ontvangt ter plaatse 3 verschillende routekaartjes per dag met de 3 afstanden. U kunt per mail ook de GPS-tracks van deze reis ontvangen.  

Wat u ook nog moet weten?

Iedere dag vanaf 22 juni t/m 30 september 2024

 • Met eigen vervoer € 735,- p.p.

Toeslag 1 pers. kamer € 295,-

Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Bij te boeken

Extra nacht Livigno:
2-persoonskamer HP € 140,– p.p.
1-persoonskamer HP € 190,– p.p.

Inbegrepen

 • 5x hotelovernachting op basis van een 2-persoonskamer met douche of bad en wc
 • 5x ontbijt en 4x diner (geen diner in Mustair)
 • Bagagevervoer (dag 2 t/m 5)
 • Routebeschrijving (Duitstalig) en kaartmateriaal
 • GPS-tracks
 • Service hulplijn
 • Parkeren bij hotel Livigno
 • Wasservice voor uw fietskleren

Bij te boeken

 • Fietshuur
 • Extra nacht Livigno
 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Lokale toeristenbelasting, ter plekke betalen (ca. € 10,- tot € 15,-)

Bijzonderheden

 • Deze reis wordt uitgevoerd door een lokale partner

Eigen vervoer

Indien u met eigen vervoer komt, dan wordt u op aankomstdag einde van de middag verwacht in uw hotel in Livigno. De afstand van Amsterdam naar Livigno bedraagt circa 1000 kilometer. De meest gangbare route met de auto naar Livigno gaat via Arnhem – Keulen – Frankfurt – Ulm – Bregenz – Chur naar Livigno.
Parkeren kan bij het hotel, gratis.

U verblijft in comfortabele 3/4 sterren familie hotels met uitzondering het hotel in Mustair. Dit is een 2-sterren hotel. De hotels zijn ingericht op fietsers. Wasserij, fietsen schoonspuiten, garage voor fietsen staan ter beschikking. Tevens beschikken sommige hotels over zwembad en sauna. Afhankelijk van beschikbaarheid en datum van boeken kunnen de hotels variëren.

 • Livigno

  In dit luxe spahotel Lac Salin zult u zowel de eerste als laatste nacht verblijven. De kamers, met een eigen balkon hebben een adembenemend uitzicht op de Alpen. Naast 2 restaurants kunt u ook heerlijk ontspannen in het binnenzwembad en sauna.

 • Scuol

  Met meer dan 100 jaar doet het traditionele Hotel Bellaval Scuol een eer aan de omgeving van het hotel. Vanuit uit uw in Zwitserse stijl ingerichte kamer kunt u genieten van de omgeving. Met onder andere een zwembad, een bubbelbad, een sauna en een stoombad kunt u heerlijk ontspannen voor de volgende etappe.

 • Nauders

  Het Alpen-Comfort-Hotel Central bevindt zich in het centrum van Nauders. Tijdens uw verblijft kunt u gratis gebruikmaken van de sparuimte, het binnenzwembad en WiFi. De spa van het Alpen-Comfort-Hotel is uitgerust met een sauna, een stoombad en een infraroodcabine voor optimale ontspanning.

 • Mustair

  Hotel Chavalatsch ligt op slechts 300 meter van de Benedictijner abdij Sankt Johann, die vermeld staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hotel beschikt over kamers met een eigen badkamer en gratis WiFi. Alle kamers beschikken over grote ramen met een panoramisch uitzicht op de Val Müstair en zijn uitgerust met een televisie met satellietzenders. Het restaurant heeft een zomerterras en serveert Zwitserse en internationale gerechten.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

Het arrangement
Uw verblijf is op basis van half pension (behalve in Mustair). Bij aankomst in Livigno ontvangt u van onze lokale agent de vouchers voor de hotels waar u deze reis zult verblijven. Deze vouchers dient u bij aankomst in het desbetreffende hotel af te geven. Het ontbijt wordt in het algemeen tussen 7.30 en 9.30 uur geserveerd. In plaats hiervan vindt u in het roadbook de nodige suggesties voor verschillende restaurants, trattoria’s en barretjes die door andere fietsers werden aanbevolen. Houd er wel rekening mee dat de winkels en supermarkten in de kleinere plaatsen tussen 12.30 en 15.30 uur gesloten zijn.

Routebeschrijving
De routebeschrijving bestaat uit een routeboekje waarin naast de kilometeraanduiding en de routebeschrijving (Duitstalig) ook kopie-kaartmateriaal is opgenomen. De routes zijn met zorg uitgezet; mochten er desondanks onjuistheden of veranderingen in voorkomen, dan stellen we het op prijs als u ons dit laat weten.

Technische assistentie
Indien er onderweg serieuze problemen zijn met uw huurfiets (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren) kunt u contact opnemen met onze lokale agent. Bewaar altijd de bonnen wanneer u onderweg een reparatie heeft laten verrichten. Bij vertrek kunt u de huurfiets weer inleveren bij de receptie.

Bagagevervoer
Uw bagage (maximaal 1 tas/koffer p.p. van max. 15 kg.) dient u ‘s ochtends vóór 9.30 uur bij de receptie van het hotel af te geven. In de regel treft u rond 17.30 uur uw bagage in het volgende hotel aan. Laat geen waardepapieren of contant geld in uw bagage achter.

Kleding
Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.