10 juli 2023

Mooi Cycletours-reisverhaal op Radio 5

Mooi Cycletours-reisverhaal op Radio 5

Joke en haar vriend Kees gingen in 2003 voor het eerst samen op vakantie. Op fietsvakantie! En nu, 20 jaar later, doen zij een oproep op NPO Radio 5.

20 zomers geleden... Joke en haar kersverse vriend Kees gingen voor het eerst samen op vakantie. Kees wilde per se op fietsvakantie in Italië, terwijl Joke liever met de auto van hotel naar hotel wilde reizen. Toch boekten ze een fietsvakantie naar het Italiaanse Umbrië via Cycletours.

Joke en Kees ontmoetten hun reisgezelschap op station Amsterdam Amstel. Ook dan ziet Joke er nog steeds tegenop: "Mijn eerste indruk was niet goed. Ik dacht: als ik daar drie weken mee door Umbrië moet fietsen..." Maar dat verandert al snel als ze eenmaal onderweg zijn. Er wordt niet alleen gefietst, maar ook gedanst en heerlijk gegeten. Het werd voor Joke zelfs de fijnste vakantie ooit: "Ik heb echt de vakantie van mijn leven gehad. De groep was heel gemêleerd, met mannen en vrouwen van begin dertig tot in de vijftig. Een bont gezelschap, maar iedereen kon het heel erg goed met elkaar vinden!"

Joke en Kees zijn nu, 20 jaar later, benieuwd hoe het met iedereen is en wil het reisgezelschap bij hen uitnodigen. Maar... waar is iedereen gebleven? Ze deden via NPO Radio 5 een oproep. Luister het radiofragment terug. Spoiler: ze hebben al een hoop reizigers gevonden en zelfs ontmoet! Ben of herken jij een van deze reizigers? Laat van je horen!