24 april 2020

Coronavirus nieuws

Coronavirus nieuws

Cycletours houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) dagelijks in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Het reisadvies is afhankelijk per land en per regio en wijzigt continu. Kijk voor de laatste update en uitleg over de reisadviezen en kleurcodes op de website van Nederland wereldwijd

Op dit moment nemen veel landen ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus. Dit heeft ook gevolgen voor de geboekte reizen. Wij zijn nu hard aan het werk om in kaart te brengen wat de consequenties zijn en nemen contact op met de reizigers die dit betreft of hebben dit reeds gedaan.

Vertrekt u t/m 18 juni?
We zijn nu eerst onze reizigers aan het benaderen die tot 19 juni 2020 vertrekken, met het dringende advies hun reis uit te stellen naar een latere datum. Ook voor de mensen met vertrekken later in het seizoen zullen we, indien nodig, in overleg treden om te kijken wat het beste is om te doen. We houden daarbij in de gaten tot welke datum bepaalde beperkingen gelden.

Ons eerste voorstel zal zijn om de reis om te boeken naar een latere datum. Bij het omboeken naar een later tijdstip proberen we via onze lokale vertegenwoordigers en de vervoerders, zoals luchtvaartmaatschappijen, de kosten zo laag mogelijk te houden. Indien u uw eigen heen- en terugreis geregeld heeft, raden wij u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met de vervoerder. Als omboeken niet lukt kunt u aanspraak maken op een Corona-voucher van ANVR/SGR, die u binnen een jaar na uitgifte als (aan)betaling kunt gebruiken voor een nieuwe boeking van de geannuleerde reis i.v.m. het coronavirus.
Deze vouchers vallen onder de SGR-dekking.

Vertrekt u vanaf 19 juni 2020?
Heeft u een reis bij Cycletours geboekt en vertrekt u vanaf 19 juni 2020. Zolang er geen negatief reisadvies geldt voor de vakantiebestemming en wij de reis kunnen uitvoeren gaat de reis gewoon door. Wij volgen hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het advies van onze lokale vertegenwoordigers. In het geval er nu van een negatief reisadvies sprake is, hanteren wij het principe “even afwachten”. Mocht het duidelijk zijn dat het negatief reisadvies nog van kracht is op uw vertrekdatum en wij genoodzaakt zijn de reis te annuleren, dan bieden we u de gelegenheid om de reis om te boeken. Dan gelden weer de regels voor het Corona voucher, zie boven.

Wilt u uw reis met vertrek vanaf 19 juni nu al annuleren of omboeken? Dat kan altijd, maar dan zijn we genoodzaakt de normale annuleringsvoorwaarden aan te houden. Mocht de situatie voor reizen die vanaf 19 juni vertrekken veranderen, dan nemen wij uiteraard contact met u op. 

Fietsbussen t/m 21 juni 2020 geannuleerd

Op dit moment hebben veel landen ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus genomen. Dit heeft ook gevolgen voor de door u geboekte fietsbus.
De huidige maatregelen heeft ons doen besluiten alle fietsbussen met vertrek in april en mei te annuleren. Wij beseffen dat velen van u zich al maanden op uw fietsvakantie verheugden en voorbereidden, maar op dit moment is het niet verstandig en in veel landen ook niet toegestaan om op fietsvakantie te zijn. Het is ook niet reëel om dit besluit langer uit te stellen om dat veel fietsers al binnen 3 weken vanuit Nederland zouden vertrekken.

Door dit besluit zijn er voor u 3 opties:

  • U boekt kosteloos om naar een latere vertrekdatum in 2020. Dit kan naar iedere fietsbus. Het hogere tarief is voor uw rekening. In het geval van een lager tarief ontvangt u geld terug.
  • U boekt kosteloos om naar een vertrekdatum t/m 20 juni 2021. Dit kan naar iedere fietsbus. Het hogere tarief is voor uw rekening. In het geval van een lager tarief ontvangt u geld terug.
  • Het aanbod en prijzen is exact hetzelfde als de geannuleerde fietsbussen in 2020.
  • U ontvangt van Cycletours een Corona-voucher ter waarde van het reeds (aan)betaalde bedrag. Dit voucher is een jaar geldig na dagtekening en kunt u mee iedere fietsbus boeken t/m 31 december 2021.

Cycletours neemt met alle reizigers op deze fietsbussen contact op.

Wilt u uw fietsbus met vertrek na 20 juni nu al annuleren of omboeken? Dat kan altijd, maar dan zijn we genoodzaakt de normale annuleringsvoorwaarden aan te houden. Mocht de situatie voor fietsbussen die na 20 juni vertrekken veranderen, dan nemen wij uiteraard contact met u op. 

Wij zitten in een ongekende situatie die we in ons 40-jarig bestaan als reisorganisatie nog nooit hebben meegemaakt. We vragen uw begrip voor deze situatie en willen er samen met u voor zorgen, dat u uiteindelijk toch een veilige en mooie reis kunt maken.