18 mei 2021

Coronavirus nieuws

Beste Fietsvrienden,

Bij deze ontvangt u wederom een nieuwsbrief die anders is dan gebruikelijk.
Afgelopen week zijn op de persconferentie van de minister-president de eerste versoepelingen ten aanzien van het reizen aangekondigd. Op zich hoopgevend dus.
Echter, het is een proces van stapjes, van adviezen die per land of zelfs streek verschillen en het zogeheten "coronapaspoort" is een onderwerp dat Europees behandeld wordt.
Met andere woorden we zijn er nog niet! Nu zijn het afgelopen weekeinde behalve Portugal en een paar Griekse eilanden, IJsland en Rwanda van oranje naar geel gegaan. Op die twee laatste bestemmingen hebben wij toevallig geen reizen en zeker geen fietsbussen gepland staan.
Wij moeten echt een Europawijd advies hebben.
Als we bijvoorbeeld de bus naar Spanje willen laten rijden, moet er ook een positief advies zijn voor België en Frankrijk.
Als bijvoorbeeld een reis als de Groene weg naar de Middellandse Zee op het programma staat, gaat deze tocht door drie landen en moeten we niet bij elke grensoversteek in de problemen komen.
Kortom, de situatie is complex en we proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen:

 • We hebben het besluit genomen om alle fietsbussen en groepsreizen met vertrek t/m 4 juli te annuleren.
  Degenen die hiervoor geboekt hebben, hebben reeds van ons bericht ontvangen.
 • Voor juli en augustus en later zijn we voornemens een beperkt programma uit te voeren, zij het onder voorbehoud van de ontwikkelingen met betrekking tot het virus, het 'coronapaspoort' etc.
 • Op onze website kunt u zien welke bussen en reizen wij van plan zijn uit te gaan voeren....
 • Voor individuele reizen zijn de mogelijkheden veel uitgebreider. Deze vinden vaak in één regio plaats en zijn niet afhankelijk van groepsgrootte noch busvervoer.
 • Tegelijk zetten we op onze site al grote delen van ons programma 2022 om de unieke reizen van het voorjaar reeds beschikbaar te hebben en het overboeken te vergemakkelijken. Dat geldt tevens voor de fietsbussen.

Samenvattend kunnen we stellen dat er nog steeds licht is aan het einde van de tunnel en dat we deze zomer toch, zij het met de nodige beperkingen en enig geduld, waarschijnlijk weer op reis kunnen!

Met vriendelijke groet,

Frits Deben
Team Cycletours

29-3-2021

Beste Fietsvrienden,

We krijgen van velen van u vragen over de stand van zaken en onze visie op seizoen 2021, over boekingen, vouchers en reizen die al dan niet doorgaan.
Zoals u van de week van minister president Rutte heeft kunnen horen, zijn de reisbeperkingen verlengd tot half mei. De uitweg uit deze pandemie is, naast ons gedrag, de vaccinaties. Nu ligt de inentingscampagne op tempo, we behoren ondertussen tot de beteren in Europa.
Dat is natuurlijk geweldig, maar voor onze reizen moeten Frankrijk, Duitsland, Italië enz. ook een dusdanige vaccinatiegraad halen, dat de beperkingen daar opgeheven kunnen worden.
Nu wordt er overal hard aan gewerkt, maar voorlopig blijft de situatie nog complex.
Niettemin hopen we dat er vanaf begin juni toch weer gereisd kan worden.
Ondertussen:

 • De fietsbussen met vertrek t/m eind mei zijn geannuleerd.
 • Mensen met coronavouchers uit het vorige jaar krijgen van ons automatisch bericht tegen de vervaldatum en deze vouchers worden ingezet voor een nieuwe boeking, zoals velen van u reeds gedaan hebben, of de waarde ervan wordt gerestitueerd.
 • Degenen, die reeds een boeking gedaan hebben en waarvan de reis eventueel geannuleerd moet worden, kunnen kosteloos omboeken of aan hen volgt restitutie van het reeds betaalde bedrag.
 • Degenen die willen gaan boeken, kunnen dat met een gerust hart doen, want ook voor hen geldt bovenstaande regeling.
 • Als u reeds wilt boeken voor voorjaar 2022, is dat eveneens mogelijk. Stuur ons een e-mail. De eersten zijn al binnen.

Zoals gezegd. de situatie is complex en de huidige periode behoort bepaald niet tot het meest vreugdevolle jaar in onze lange historie, maar we houden vertrouwen in de toekomst en staan te popelen om u met veel plezier op de fiets op reis te sturen!

Met vriendelijke groet,

Frits Deben
Team Cycletours