Fietsvakantie Epirus

Epirus

Ontdek het echte Griekenland

Vanaf € 825,-
Samenvatting
 • 10 dagen met het vliegtuig
 • 70 km per dag 1300 hm per dag
 • Start Vatos, Corfu Luchthaven Corfu
 • Finish Vatos, Corfu Luchthaven Corfu
Hoogtepunten
 • Majestueus hooggebergte van de Zagoria
 • Vikoskloof: duizelingwekkend diep
 • Nederlandstalige contactpersoon
 • GPS-tracks en/of gedetailleerde routebeschrijving
Kenmerken
 • Renners
 • Individuele reis
 • Hotel
 • Fietsniveau 5

  Afstand: 60 - 95 km gemiddeld per dag Hoogtemeters: 1000 - 1500 hm gemiddeld per dag. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. 

Fietsvakantie Epirus

Donkergroene oerbossen, duizelingwekkende kloven, verstilde dorpen die harmonisch in het mooie berglandschap passen, eeuwenoude boogbruggen, een prachtige stad aan een meer en het grootste antieke amfitheater van Griekenland: van dit alles geniet u tijdens de fietsvakantie in de Epirus.

Het vasteland van Griekenland tegenover het beroemde eiland Korfoe, waar u deze fietsvakantie begint en eindigt. De Epirus is een nauwelijks ontdekt paradijs met prachtige hotels gebouwd in de stijl van de beschermde dorpsgezichten. Een indrukwekkende vakantie door een goddelijk berglandschap waar u nog echt te gast bent.

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst op Korfoe

  U vliegt naar Korfoe. U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht. Vatos is een klein dorp, omringd door prachtige natuur en op loopafstand van het strand van Myrtiotissa of Glyfada. U verblijft in Villa Myrto, een rustig gelegen complex met appartementen en studio’s en een zwembad (alleen open in het seizoen vanaf plm begin mei). Als u ’s ochtends aankomt kunt u al een inrijrondje fietsen of een strand bezoeken.

 • Dag 2 Vatos, dagtocht Agii Deka, 54 km

  U begint uw reis met twee overnachtingen op het groene Korfoe dat zich erg leent voor fietstochten vanwege zijn wirwar aan weggetjes door een heuvelachtig landschap vol olijfbomen en cipressen. U kunt een dag infietsen waarbij u de flanken van de Agii Deka beklimt en in het gelijknamige dorpje de koffie nuttigt. 

 • Dag 3 Vatos – Lia, 62 km

  Warm gefietst en geacclimatiseerd, vaart u op de derde dag naar Igoumenitsa op het vasteland, waar u meteen de zwaarste rit krijgt voorgeschoteld. Die brengt u wel meteen in een betoverend berglandschap, ver weg van alle drukte. U overnacht in Lia, een bergdorpje dichtbij de Albanese grens, bekend dankzij het boek en de film Eleni (1985) over de Griekse burgeroorlog. 1250 hoogtemeters

 • Dag 4 Lia – Zitsa, 56 km

  De volgende etappe is minder zwaar, maar niet minder mooi. De passage van het groene Kalamosdal is een hoogtepunt. Etappeplaats Zitsa is een wijndorp. Zitsa-wijnen worden tot ver buiten Griekenland gedronken. U kunt sommige wijngoederen bezoeken. 1168 hoogtemeters.

 • Dag 5 Zitsa – Aristi, 38 of 83 km

  Korte route
  Vandaag kunt u kiezen voor een relatief korte route direct naar Aristi.

  Lange route
  De lange route voert door een stil gebied langs de Albanese grens. Deze etappe brengt u in het hart van de Epirus: de Zagoria in het natuurpark Vikos-Aoös. De beschermde dorpjes hebben kasseienstraatjes, natuurstenen huizen en pleinen met een terras onder een reuzenplataan. U verblijft in Aristi dat tot een van de mooiste dorpen van de streek behoort. 1511 hoogtemeters.

 • Dag 6 Aristi – Koukouli, 52 km

  Van Aristi fietst u naar Koukouli in het hart van de Zagoria. Onderweg komt u door Monodendri waar u naar het Paraskevi-klooster wandelt (600 m) voor een subliem uitzicht in de Vikoskloof. Koukouli is nog zo’n karakteristiek Zagoria-dorp met een knus terras onder een gigantische plataan. 1087 hoogtemeters

 • Dag 7 Koukouli – Ioannina, 77 km

  Vandaag verlaat u via een prachtige etappe de Zagoria. Tot aan Miliotades is het groene landschap vrijwel onbewoond. Daarna moet u over een brede weg die, sinds de aanleg van een nieuwe autoweg, nu vrijwel autovrij is. Met prachtige uitzichten daalt u af naar het levendige Ioannina. Zo’n stad is even wennen na de stilte van de Zagoria, maar deze charmante stad heeft veel te bieden. Het ligt aan een groot meer. U logeert in het autoarme deel van de oude stad, vol herinneringen aan de tijd van de sultans. 1226 hoogtemeters.

 • Dag 8 Ioannina – Paramithia, 77 km

  In de ochtend fietst u door Dodoni, met het grootste antieke amfi-theater van Griekenland. Het is gebouwd aan de voet van de Tomaros-bergen en heeft een perfecte natuurlijke akoestiek. Het vervolg van deze prachtige etappe gaat door een groen en stil gebied naar Paramithia. Onderweg is Tyria de enige plaats van enige betekenis; u kunt er heerlijk koffiedrinken of lunchen onder een giga plataan. 1347 hoogtemeters

 • Dag 9 Paramithia – Vatos, 48 km

  Langs de mooie Kalamosrivier en door de vogelrijke delta van deze rivier, fietst u terug naar Igoumenitsa en vaart u weer naar Korfoe. 500 hoogtemeters.

 • Dag 10 Vertrek of verlenging

  Als u pas later op de dag vertrekt, kunt u nog een bezoek brengen aan de mooie, oude hoofdstad van Korfoe (Unescowereld Erfgoed). U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.

Fietsen in de Epirus

Griekenland

De Epirus is dunbevolkt en er is relatief veel minder toerisme dan op eilanden als Kreta of Kos. Het voordeel is dat u het echte Griekenland leert kennen. Het nadeel is dat u moet zorgen genoeg drinken en eten mee te nemen onderweg. U zult weinig terrasjes tegenkomen.

Wat u ook nog moet weten?

Helaas hebben wij momenteel geen aanbod aan data en prijzen voor 2023

Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

Extra nacht in Pelekas (incl ontbijt)
Per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer € ,-

Transfer eigen fiets luchthaven v.v. € ,-
Vliegreis Schiphol – Korfoe v.v. incl. 15 kg ruimbagage p.p. retour vanaf € ,-

Fietshuur

Racefiets € ,-

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen in hotels op basis van 2-persoonskamer
 • 9x ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijvingen en ingetekende kaart
 • Nederlandstalige contactpersoon
 • Transfer van en naar lucthaven
 • GPS-tracks beschikbaar

Niet inbegrepen

 • Toeslag fietsvervoer in vliegtuig op aanvraag
 • Transfer eigen fiets
 • Extra dag huurfiets
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Boottickets & evt. entrees

Bij te boeken

 • Vliegreis Schiphol – Korfoe v.v.
 • Fietshuur
 • Extra nacht(en) in elke etappeplaats mogelijk
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Minimum deelname 2

Vliegreis

U kunt bij dit arrangement een vlucht vanaf Schiphol reserveren inclusief 15 kg ruimbagage p.p.. Indien u liever van een andere luchthaven vertrekt (regionale of buitenlandse luchthaven), dan verzoeken wij u dat aan ons door te geven zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen uitzoeken. Aan het meenemen van uw eigen fiets in het vliegtuig zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee gevlogen wordt. Bij boeking wordt u hierover geïnformeerd.

Transfers

Bij deze reis wordt u van het vliegveld van Korfoe opgehaald en naar uw accommodatie in Pelekas gebracht. Deze transfer duurt ongeveer een kwartier. In de regel vinden de transfers plaats per taxi of busje, waarbij we ervan uitgaan dat er 4 gasten, inclusief hun bagage, in 1 taxi gaan. Ook zorgen wij ervoor dat u op tijd naar het vliegveld wordt gebracht voor uw retourvlucht.

U verblijft tijdens deze reis in middenklasse-hotels (2- of 3-sterren). Alle hotelkamers hebben een eigen wc en bad/douche.

De fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek uit Nederland, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot, plaksetje, reservebinnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.
Het is in de regel mogelijk om uw eigen fiets in het vliegtuig mee te nemen. Dit moet bij boeking van de vlucht worden aangevraagd. De prijs die u hiervoor betaalt, verschilt per maatschappij. Daarnaast rekenen we op Korfoe een toeslag voor het ophalen en wegbrengen van uw fiets van/naar de lokale luchthaven. Het verpakkingsmateriaal kunt u veilig en droog in de werkplaats achterlaten zodat het samen met uw bagage mee vervoert wordt. Zo kunt u er voor de terugreis weer over beschikken.

Tip: monteer een beschermingsbeugel over uw achterderailleur.

De huurfiets

U kunt voor deze reis een goede fiets huren. Model en type volgt. De huurfietsen worden geleverd met ‘gewone’ pedalen. Indien u gebruik wilt maken van bijvoorbeeld een SPD pedaal, dan dient u deze zelf mee te nemen. U krijgt bij de fiets beschikking over een reserveband, plaksetje, fietspomp en slot. Wij gaan ervan uit dat u onderweg zelf een lekke band kunt plakken. Voor grotere problemen kunt u altijd een beroep doen op de lokale verhuurder en onze Nederlandse agent ter plaatse.

Indien u via Cycletours een huurfiets heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

 • Huurfiets Korfoe Race

  Koga Kimera Road Al Tiagra racefiets met 30 versnellingen, zodat u iedere heuvel kan bedwingen. Voor 50/39/30 en achter 11 t/m 28.

Het arrangement

Bij uw reis is het ontbijt inbegrepen. Lunches en overige consumpties zijn niet inbegrepen. Op de routebeschrijvingen staat aangegeven waar u onderweg winkels, cafeetjes en restaurants kunt vinden. U kunt natuurlijk ook voor onderweg lunchinkopen doen, zodat u zelf uw picknickplaats bepaalt.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijving ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. De routes zijn voorzien van een hoogteprofiel en er is aangegeven waar u onderweg iets kan eten of drinken. U ontvangt tevens een ingetekende kaart en het is ook mogelijk de routes per mail als GPS-tracks te ontvangen.

Technische assistentie

Indien er zich onderweg serieuze problemen met uw huurfiets voordoen (we gaan er vanuit dat u lekke banden e.d. zelf kunt repareren), dan kunt u contact opnemen met onze lokale agent. Bewaar altijd de bonnen wanneer u onderweg een reparatie heeft laten verrichten. Bij vertrek kunt u de huurfiets weer inleveren bij de receptie.

Bagagevervoer

Op de etappedagen dient u uw bagage uiterlijk om 10.00 uur bij de receptie van uw accommodatie af te geven. Uiterlijk om 16.00 uur kunt u op uw volgende adres weer over uw spullen beschikken.
Zorg dat elk stuk bagage gelabeld is. U ontvangt hiervoor Cycletourslabels. Vooral uw naam op het label is belangrijk; hotels of bestemmingen hoeven er niet op te staan.

Kleding

Het dragen van een goede fietshelm kan ernstig letsel voorkomen in geval van een valpartij. Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Afhankelijk van uw fiets is een fietsbroek met zeem aan te bevelen. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel.
In de Epirus moet u zich kunnen beschermen tegen een koude avond of een regendag, maar vooral tegen zon en warmte (zonnebril, petje, sunblocker). We bevelen hoofdbescherming (helm) aan, maar verplicht is het niet in Griekenland. Vergeet uw fototoestel niet: Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de brochure en de website.