Op fietsvakantie in eigen land?

De 3 mooiste fietsroutes om Nederland te ontdekken

Wilt u deze lente of zomer in Nederland op vakantie? Kies voor een fietsvakantie in eigen land! Want ook al is Nederland maar een klein land: er zijn nog zó veel prachtige plekjes om te ontdekken. Wilt u op fietsvakantie in eigen land en volledig ontzorgd worden? Ga dan mee met Cycletours! Het bijzondere van onze fietsvakanties is dat u slaapt op een luxe schip. Een varend hotel! Daar wordt u in de watten gelegd door een privékok en kunt u heerlijk slapen in een comfortabele hut met voldoende privacy. Overdag ontdekt u prachtige natuurgebieden, oud Hollandse stadjes en gezellige dorpjes. En uw bagage? Die kunt u uiteraard veilig achterlaten in uw kajuit. Wilt u op geheel verzorgde fietsvakantie in eigen land? In dit artikel lichten we de 3 mooiste routes uit. 

Bekijk alle fietsvakanties in Nederland

1 | Noord-Holland inclusief Texel

Amsterdam, Volendam, Enkhuizen, Texel, Den Helder, Alkmaar… Hollandser dan dit wordt het niet. U fietst door het typische Hollandse polderlandschap, met oude molens aan de horizon en om de haverklap een gezellige havenstad. U fietst over de dijken, door de duinen en af en toe steekt u het water over met een veerpont. Highlights van deze reis zijn: het Zuiderzeemuseum, dé kaasstad Alkmaar, de traditionele klederdracht in Volendam en de Zaanse Schans. U fietst gemiddeld 48 kilometer per dag en ‘s nachts slaapt u op het luxe schip ‘Liza Marleen’ of ‘Zwaan’. Het schip is niet alleen uw verblijfplaats, maar ze brengt u ook naar historische stadscentra en zelfs naar Texel. Fietsen in Nederland was nog nooit zó veelzijdig! 

 • Reisduur: 8 dagen
 • Afstanden: gemiddeld 48 km per dag
 • Fietsniveau: 1
 • Verblijf: schip  
 • Startpunt: Amsterdam
 • Eindpunt: Amsterdam

2 | Rijn en IJssel

Deze fietsvakantie in eigen land voert u door Utrecht, Gelderland, Overijssel en een stukje Noord-Holland. U volgt twee van de grootste rivieren van Nederland: de Rijn en de IJssel. Onderweg komt u oude Hanzesteden tegen, gezellige vissersdorpjes en fietst u door bossen, heide en langs meren. Dat maakt dit misschien wel de meest afwisselende fietsvakantie in eigen land! U start in Amsterdam en fietst (én vaart) onder andere naar Wageningen, Arnhem, Zutphen, Deventer, Zwolle, Kampen, Harderwijk, Spakenburg en Huizen. Een aantal hoogtepunten zijn: Nationaal Park de Hoge Veluwe, het marktstadje Elburg en de avondwandelingen door de oude stadscentra. Het bijzondere van deze fietsvakantie is dat u overnacht op een schip. Dit schip brengt u naar levendige stadsharten en maakt regelmatig een mooie boottocht over de Rijn en de IJssel. Daardoor ontdekt u uw eigen land vanaf uw zadel én vanaf het water. Nederland ten voeten uit!

 • Reisduur: 8 dagen
 • Afstanden: gemiddeld 45 km per dag
 • Fietsniveau: 1
 • Verblijf: schip  
 • Startpunt: Amsterdam
 • Eindpunt: Amsterdam

3 | Het Groene Hart van Holland

Het Groene Hart van Holland is het perfecte decor voor uw fiets-vaarvakantie. Deze regio bevindt zich in het midden van Nederland en staat bekend om zijn weidse groene landschappen, uitgestrekte polders, meren en rivieren. U fietst en vaart naar klassieke Hollandse steden als Haarlem, Leiden, Delft en Gouda. Onderweg fietst u langs kleine rivieren, over dijken en door lieflijke boeren landschappen. Een aantal highlights zijn: de molens van Kinderdijk, het stoomgemaal Cruquius, de koninklijke bossen van Den Haag en de moderne havenstad Rotterdam. Deze regio is het drukst bevolkte deel van Nederland, maar toch proberen we de rust op te zoeken. We hebben verrassend rustige fietsroutes voor u uitgezocht en ‘s nachts slaapt u op een prachtig en comfortabel schip. Met dit schip maakt u de mooiste boottochten, waardoor u Nederland óók vanaf het water kunt bewonderen. Wilt u het groenste hart van Nederland ontdekken, al fietsend én al varend? Dan is deze fiets-vaarvakantie zeker de moeite waard. 

 • Reisduur: 8 dagen
 • Afstanden: gemiddeld 48 km per dag
 • Fietsniveau: 1
 • Verblijf: schip  
 • Startpunt: Amsterdam
 • Eindpunt: Amsterdam

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een fiets-vaarvakantie?

Als u een fietsvakantie in Nederland boekt via Cycletours, dan gaat u Nederland ontdekken vanaf uw zadel én vanaf een schip. Overdag fietst u 40 tot 50 kilometer en 's nachts slaapt u in een comfortabele kajuit. Tijdens een fiets-vaarvakantie volgt u een vooraf uitgestippelde fietsroute door de prachtige landschappen van Nederland. U fietst van de ene bestemming naar de andere en ontdekt zo de mooiste plekken. De routes zijn zorgvuldig samengesteld en leiden u langs schilderachtige dorpjes, historische bezienswaardigheden en adembenemende landschappen. Zo heeft u Nederland nog nooit gezien! Na uw fietsdag kunt u heerlijk uitrusten aan boord van het schip, tevens uw accommodatie. Er wordt heerlijk voor u gekookt en elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor u klaar. En tijdens het fietsen hoeft u zich geen zorgen te maken over uw bagage. U kunt uw spullen namelijk veilig aan boord van het schip achterlaten. Dat betekent: geen gesleep met spullen en zorgeloos fietsen in Nederland! 

Wordt de groepsreis begeleid?

U kunt ervoor kiezen om zelfstandig of met begeleiding te fietsen. Kiest u ervoor om samen met de groep te fietsen, onder leiding van een ervaren reisbegeleider? Dan profiteert u van zijn of haar toeristische informatie onderweg, leuke verhalen en gezellige gesprekken. Ook technische ondersteuning en routebegeleiding is binnen handbereik. Wilt u liever zelfstandig fietsen? Dan krijgt u van ons een uitgebreid routeboekje mee en/of GPS-punten. De reisbegeleider kan ook in overleg met u een alternatieve, aangepaste route uitstippelen. Wat u maar wilt! Uiteraard kunt u van dag tot dag beslissen of u met de groep meerijdt of zelfstandig wilt fietsen. 

Kan ik mijn eigen fiets meenemen of een fiets huren?

Beide opties zijn mogelijk. U kunt uw eigen fiets meenemen of een (elektrische) fiets huren. Huurt u een fiets? Dan zorgen we ervoor dat ‘ie klaarstaat op de plek van vertrek. U heeft keuze uit een gewone fiets en een e-bike.

Boek een fietsvakantie in eigen land

Wilt u komend vakantieseizoen lekker fietsen in Nederland? En wilt u de mooiste plekken in Nederland ontdekken met de fiets en per boot? Wij bieden unieke fietsvakanties waarbij u slaapt op een luxe schip. Tijdens een fietsvakantie van Cycletours wordt u volledig ontzorgd: er wordt gezorgd voor uw maaltijden, een fijne slaapplek en een goed gezelschap. U ontdekt de mooiste plekjes van Nederland; wij doen de rest. Onze crew wenst u van harte welkom aan boord! Iets voor u? Bekijk onze fietsvakanties in Nederland. 

Vind uw fietsvakantie in Nederland