Natuurreis Marker Wadden

Natuurreis Marker Wadden

Ontdek het nieuwste stukje Nederland

Vanaf € 149,-
Boeken
Samenvatting
 • 2 of 5 dagen za-zo, zo-do of do-vr
 • tot 55 km per dag
 • Start Lelystad
 • Finish Lelystad
Hoogtepunten
 • Dag en nacht op de Markerwadden
 • Varen, fietsen en wandelen
 • Friesland
 • Enkhuizen, Stavoren en Medemblik
Kenmerken
 • Fietsvaarvakantie
 • Groep
 • Schip
 • Fietsniveau 1

  Afstand: 0 - 50 km gemiddeld per dag. Bij de reizen hoeft u niet te fietsen, U kunt ook aan boord blijven.

Marker Wadden

Cycletours biedt u in samenwerking met hotelboot Zwaan een uniek uitje in eigen land: een natuurreis op de Marker Wadden. Ga mee op de Zwaan, een comfortabele hotelschip voor 14 personen. Ontdek het nieuwste stukje Nederland in alle stilte.

Welkom op de Marker Wadden! Dit gebied is inmiddels een begrip: een 10 km² groot eilandenrijk "in the middle of nowhere''. Als de dagbezoekers zijn vertrokken wordt het stil. U kunt een wandeltocht maken van 10 kilometer en genieten van het vogelleven alom. Vanaf de uitkijkposten kunt u dit goed zien. Vergeet niet uw verrekijker. Aan boord maakt de kok voor u, ondertussen, een diner met drie gangen. Bij mooi weer kunt u op het overdekte bovendek dineren. Geniet van de stilte om u heen. Geen verkeer, geen verlichting, maar wel een schitterende sterrenhemel. 

U kunt kiezen voor de 2-daagse reis met start donderdag of zaterdag. Of voor de 5-daagse rondje IJsselmeer incl. Marker Wadden. Tijdens deze tour houden we ons uiteraard aan alle Corona regels en volgen we het protocol van de BBZ, vereniging voor beroepschartervaart.

Dagprogramma 2 dagen za-zo of do-vr

 • Dag 1 Aankomst Lelystad, varen Marker Wadden

  U wordt uiterlijk om 15.00 uur bij hotelboot Zwaan in Lelystad verwacht. Na een kort welkom van schipper en crew vaart het schip om 15,30 uur richting het nieuwste stukje Nederland; de Marker Wadden. Na een half uur varen begint uw natuurreis in eigen land. Welkom op de Marker Wadden! Dit gebied is inmiddels een begrip: een 10 km² groot eilandenrijk "in the middle of nowhere''. Als de dagbezoekers zijn vertrokken wordt het stil. U kunt een wandeltocht maken van 10 kilometer en genieten van het vogelleven alom. Vanaf de uitkijkposten kunt u dit goed zien. Vergeet niet uw verrekijker. Aan boord maakt de kok voor u, ondertussen, een diner met drie gangen. Bij mooi weer kunt u op het overdekte bovendek dineren. Geniet van de stilte om u heen. Geen verkeer, geen verlichting, maar wel een schitterende sterrenhemel. 

 • Dag 2 Marker Wadden - Lelystad

  De volgende ochtend raden wij u een vroege zonsopgangswandeling aan. De crew van de Zwaan zorgt voor een vroege snack en koffie en thee. Na terugkomst wacht u een uitgebreid ontbijt. Om 11:30 vertrekt het schip weer terug naar Lelystad.
  Om 12:00 verlaat u de Zwaan met een overgetelijke ervaring rijker, die voor u gevoel veel langer duurde.   

Dagprogramma 5 dagen zo-do

 • Dag 1 Aankomst Lelystad, varen naar Enkhuizen

  U wordt uiterlijk om 15.00 uur aan boord van onze hotelboot Zwaan verwacht. Na een kort welkom van schipper Ilja en crew gaan om 15.30 uur de trossen losen vaart u naar Enkhuizen. Uw fiets-vaarvakantie is begonnen! 18.00 uur is de verwachte aankomsttijd in overnachtingsplaats Enkhuizen. Vergeet niet na het diner dit prachtige oude stadje te verkennen. In en rond de havens van de voormalige V.O.C. en walvisvaarders vindt u veel vertier. U kunt ook een wandelroute volgen door de oude stad en langs de talloze zeilklippers en tjalken van de bruine vloot.

 • Dag 2 Enkhuizen - Medemblik - Stavoren

  Na het onbijt kunt u in de ochtend naar het bijzondere Zuiderzeemuseum. In het openluchtgedeelte kunt u zien hoe onze voorouders leefden en werkten rond de Zuiderzee. Rond 13.00 uur vertrekt de Zwaan vanuit Enkhuizen en vaart over het tegenwoordige IJsselmeer naar Medemblik. U kunt kiezen om mee te varen, maar u kunt ook gaan fietsen.
  De route van circa 30 km gaat over de IJsselmeerdijk richting het noorden. Bij Wervershoof gaat de route het binnenland in langs schitterende West-Friese plaatsjes als Oostwoud, Broekdijk en vooral Twisk. In Medemblik rijdt u nog langs het 13e eeuwse kasteel van Radboud voor u aan boord van uw schip gaat. Om 16.00 uur is iedereen aan boord voor de oversteek naar Stavoren in het zuidwesten van de provincie Friesland. Op het bovendek is het goed toeven, terwijl u de enorme ruimte van het door de afsluitdijk getemde water ervaart.

 • Dag 3 Stavoren, rondrit 30 of 50 km

  Het zuidwesten van Friesland is het mooiste gedeelte van de provincie. Het sappigste groene weideland is omgeven door een uitgestrekt merengebied. Vanuit Stavoren kunt u een rondrit maken met een bezoek aan Hindeloopen, Workum en Makkum. Alle prachtige stadjes met een rijke geschiedenis en meerdere bezienswaardigheden. Voor de niet-fietsers is in het levendige Stavoren veel te beleven, zeker voor de watersporter.  

 • Dag 4 Stavoren - Lemmer - Marker Wadden

  Na twee nachten in Stavoren gaat uw fiets-vaarvakantie weer verder. U kunt kiezen of u meevaart of fietst naar tussenstop Lemmer.  
  Voor de fietsers is er een lange en een korte tocht. De lange tocht gaat via Balk naar het mooiste en kleinste stad van Friesland: Sloten. De oude vestingsstadje telt nog geen 800 inwoners. De korte fietstocht gaat door het prachtige natuurgebied Gaasterland met het hoogste punt van Friesland op het Roode Klif (10 m). Na circa 30/35 kilometer is iedereen uiterlijk om 16.00 uur aan boord. De Zwaan vaart over het IJsselmeer en Markermeer. Na eerder op de dag het letterlijke hoogtepunt van uw reis te hebben bereikt, staat vanavond het echte hoogtepunt op het programma. Om 20.00 uur meert u aan bij het nieuwste stukje Nederland. Welkom op de Marker Wadden! Dit gebied is inmiddels een begrip: een 10 km² groot eilandenrijk "in the middle of nowhere''. Als de dagbezoekers zijn vertrokken wordt het stil. Geniet van de stilte om u heen. Geen verkeer, geen verlichting, maar wel een schitterende sterrenhemel. 

 • Dag 5 Marker Wadden - Lelystad en vertrek

  De volgende ochtend raden wij u een vroege zonsopgangswandeling aan. De crew van de Zwaan zorgt voor een vroege snack en koffie en thee. U kunt een wandeltocht maken van 10 kilometer en genieten van het vogelleven alom. Vanaf de uitkijkposten kunt u dit goed zien. Vergeet niet uw verrekijker. Na terugkomst wacht u een uitgebreid ontbijt. Om 11.30 uur vertrekt het schip weer terug naar Lelystad.
  Om 12.00 uur verlaat u de Zwaan met een overgetelijke ervaring rijker, die voor u gevoel veel langer duurde. 

Batavia, Lelystad
Hotelboot Zwaan
Enkhuizen
Enkhuizen
Stavoren
Diner op het bovendek
Marker Wadden
Zuiderzeemuseum
Varen op de Zwaan
Hotelboot Zwaan

Wat u ook nog moet weten?

Prijzen 2021
De getoonde prijzen zijn per persoon.

Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Boekingskosten € 20,- per boeking

2 dagen za-zo van 17 april t/m 19 juni 2021
Hut met 2 bedden € 175,-
Luxe hut met zitje en tweepersoonsbed € 185,-
Hut in het vooronder met tweepersoonsbed (het ''loversnest''), alleen toegankelijk met trap € 175,-
Hut single gebruik € 225,-
Derde persoon in hut (in bovenbed) € 110,-
Kind 6 tot 12 in bijbed € 75,- per nacht

2 dagen do-vr van 22 april t/m 24 juni 2021
Hut met 2 bedden € 149,-
Luxe hut met zitje en tweepersoonsbed € 159,-
Kleine hut met dubbelbed € 149,-
Hut single gebruik € 199,-
Derde persoon in hut (in bovenbed) € 95,-
Kind 6 tot 12 in bijbed € 55,- per nacht

5 dagen zo-do 18 april t/m 20 juni 2021
Hut met 2 bedden € 525,-
Ruimere hut met twee separate bedden die tegen elkaar geplaatst kunnen worden € 550,-
Luxe hut met zitje en tweepersoonsbed € 575,-
Hut in het vooronder met tweepersoonsbed (het ''loversnest''), alleen toegankelijk met trap € 525,-
Hut single gebruik € 725,-
Derde persoon in hut (in bovenbed) € 425,-
Kind 6 tot 12 in bijbed € 220,- 

Bij te boeken

Reis- en/of annuleringsverzekering

Inbegrepen

 • 1 of 4 nachten in de geboekte hut categorie
 • Volpension (1/4x ontbijt, 3x zelf gemaakt lunchpakket (alleen 5-daagse en 1/4x 3-gangendiner)
 • Gratis koffie en thee aan boord
 • Gratis WiFi in de salon en aan dek
 • Beddengoed en 2 handdoeken p.p.
 • Routeboek, 1 per hut en/of GPS-tracks
 • Toegang Marker Wadden
 • Overtocht naar Marker Wadden t.w.v. € 20,-

Niet inbegrepen

 • Overige consumpties
 • Entreegelden voor musea
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

U boekt deze reis bij Cycletours Holland B.V.. De reis wordt door Cycletours Holland B.V. uitgevoerd en valt onder hun SGR garantie.

Op de dag van aankomst, zaterdag, kunt u tussen vanaf 15.00 uur inchecken aan boord. We vragen om uiterlijk 15.25 uur aan boord te zijn. U herkent uw schip aan de naam op de boeg en aan het spandoek met Cycletours erop. Wel kunt u uw bagage al vanaf 12.00 uur aan boord brengen. Na de incheck vertellen de schipper en crew iets over de tour, de regels aan boord en de maaltijden en andere zaken.

Uw schip ligt in de Bataviahaven in Lelystad.

Parkeren kunt u op circa 500 m van de haven bij Bataviastad. € 3,50 per dag. 

 

 

Uw accommodatie tijdens een fiets-vaar vakantie is een van onze speciaal voor fietsreizen omgebouwde rijnaken. Hoewel niet groot hebben onze schepen door hun efficiënte indeling verrassend veel ruimte en mee comfort dan veel mensen denken.

Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent vaart het schip, uw varende hotel naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt een luchtpakket en stapt onbezorgd op de fiets. In de middag als u aankomt staat er koffie en thee klaar aan boord. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in en uitpakken en aan een nieuw hotel wennen. Uw hotel vaart als het ware met u mee. En mocht u niet willen fietsen dan kunt u altijd aan boord blijven en genieten van een cruisen en het landschap vanaf het water bekijken.

De fiets (alleen van toepassing op de 5-daagse)

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk uw fiets, voor vertrek, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel) fietsslot mee te nemen. De fietsen staan tijdens het varen aan boord.

Begeleidingsteam
Aan boord van onze schepen treft u een driekoppige bemanning en deskundige, meertalige reisbegeleiding. De bemanning bestaat uit een schipper, een kok en een gastvrouw/heer. Samen doen ze alles om deze fietsvakantie tot een onvergetelijk ervaring te maken. Het team is speciaal opgeleid en geselecteerd om te zorgen voor een informele en veilige atmosfeer, gedegen informatie over de te fietsen route en de bezienswaardigheden onderweg, het bereiden en serveren van voedzame en afwisselende maaltijden.

De schipper is verantwoordelijk voor alles dat te maken heeft met het varen van het schip, de kok is verantwoordelijk voor de catering aan boord, de gastvrouw/heer assisteert zowel de schipper als de kok en is verantwoordelijk voor het beheer van de salon en de bar en is algemeen aanspreekpunt voor huishoudelijke zaken.

Hij/zij geeft iedere avond een uitleg over de te fietsen route organiseert regelmatig stadswandelingen of andere activiteiten in de avond.

Maaltijden
De kok is gespecialiseerd in het bereiden van smakelijke en afwisselende maaltijden voor hongerige fietsers. Tijdens het uitgebreide ontbijt kunt u een lunchpakket voor onderweg samenstellen. Op tafel staan dan verschillende soorten brood, broodjes en beleg, yoghurt, ontbijtgranen, zuivel, sappen en repen. Het menu van het avondeten is iedere dag anders.

De maaltijden aan boord zijn inbegrepen in de prijs net als koffie en thee. Frisdranken en alcoholische dranken kunnen tegen een redelijke prijs aan boord gekocht worden. Na een dag fietsen staat er altijd koffie, thee en koekjes, cake of iets anders lekkers voor u klaar.

Als u speciale maaltijdwensen heeft vragen we u dit liefst bij boeking maar uiterlijk 14 dagen voor vertrek aan ons te melden. Als voor het gewenste dieet extra voorbereiding en/of extra ingrediënten nodig zijn kan het zijn dat we dit alleen in beperkte vorm kunnen leveren. We doen ons best aan uw wensen te voldoen maar vragen ook om begrip voor de beperkte logistieke mogelijkheden aan boord van een schip. 
Indien u Celiac, glutenvrij of veganistische maaltijden wilt dan zijn we genoodzaakt daarvoor € 50,- per week te rekenen.

Het reisgezelschap
Meedoen met een fietsreis van Cycletours is een geweldige kans om met gelijkgestemde fietsers  onderweg te zijn. Onderweg en aan boord kunt u genieten van het gezelschap en aan dek of in de salon samen ervaringen uitwisselen. Al dan niet onder het genot van een drankje. Verwacht geen luxe cruiseschip met een all-in formule. Onze deelnemers zijn sportief ingestelde mensen die er van houden in de buitenlucht een actieve vakantie te hebben. Een persoonlijke en ongedwongen sfeer is de norm tijdens onze fiets-vaar vakanties Er doen allerlei leeftijdsgroepen mee, we hebben alleenreizenden, vriendengroepen, stellen en ook families met kinderen (in de schoolvakanties). De meeste groepen bestaan uit tussen de 10 en 14 deelnemers.