Wielrencruise Adriatische Zee

Eilandhoppen en trainen in Kroatië

Wielrennen met zeezicht

Vanaf € 990,-
Boeken
Samenvatting
 • 8 dagen
 • 85 km per dag
 • Start Omišalj Luchthaven Rijeka
 • Finish Omišalj Luchthaven Rijeka
Hoogtepunten
 • Trainen in de voorjaarszon
 • Rap aankomen op Rab
 • Autoluw wielrennen in de zon
 • Klimmen en dalen met zeezicht
Kenmerken
 • Renners
 • Groep
 • Schip
 • Fietsniveau 5

  Afstand: 60 - 95 km gemiddeld per dag. Hoogtemeters: 1000 - 1700 hm gemiddeld per dag. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. 

Trainen en varen in de Kvarner Archipel

Houdt u van wielrennen, wilt u die passie graag delen met andere renners uit Europa, terwijl u geniet van eilandhoppen door een schitterend deel van Kroatië? Ga dan mee met deze begeleide voorjaars wielrencruise aan boord van de MS Linda om fit te worden voor het wielerseizoen.

Ontdek de charme van de Kvarner achipel met de MS Linda als varend hotel. Terwijl u overdag op uw racefiets heuvels en bergen bedwingt, vaart het schip naar de volgende haven. Geniet van een uitgebreid ontbijt in de ochtend en een heerlijk diner in de avond. Beschermd door de hoge bergketen Velebit in het oosten en het schiereiland Istrië in het noordwesten, ligt het eilandenrijk in de baai van Kvarner te wachten om op de fiets door u ontdekt te worden. 

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Omišalj, varen naar Cres, 25 km

  U wordt in Omišalj aan boord van het schip verwacht tussen 13:00 en 14:00 uur voor de check-in. Het schip vertrekt stipt om 15:00 uur voor de overtocht naar Porozina in het noorden van het eiland Cres. Hier maakt u uw eerste korte fietstocht en krijgt u 500 hoogtemeters voorgeschoteld om even op te warmen voor de rest van de week. De rit voert u door het lege noorden van Cres en langs het bergdorp Predošcica. Na aankomst in Cres staat een avondwandeling door dit oude Venetiaanse havenstadje op het programma waarbij u kunt uitvinden waarom de slogan op dit eiland is 'No Stress on Cres'.  

 • Dag 2 Cres en Lošinj, 85 km

  Na het ontbijt klimt u geleidelijk van de stad Cres op zeeniveau naar het hoog op een klif gelegen Lubenice en door glooiend heuvelland verder zuidwaarts naar Osor. Deze kleine stad is al sinds de tijd van de Romeinen bewoond en is verbonden met het eiland Lošinj met een draaibrug. Dan gaat het verder op en neer over het smalle eiland naar het schattige haventje van Veli Lošinj, waarna het weer steil omhoog gaat naar de top van het eiland voordat de laatste lekkere afdaling naar Mali Lošinj kan worden ingezet. 1450 hoogtemeters.

 • Dag 3 Dugi Otok, 55 km

  Tijdens het ontbijt vaart u langs ontelbare kleine eilanden naar het eiland met de mooie naam Dugi Otok (Lang Eiland), dat u helemaal van noord naar zuid zult doorkruisen. Eerst bezoekt u het noordelijkste puntje van het eiland om de eenzame, uit 1849 stammende, vuurtoren van Veli Rat te bekijken. Onderweg naar het zuiden fietst u over de ruggengraat van het eiland, met zeezicht door bossen met dennebomen en langs typische planten als agave en tamarisk. De fietstour eindigt in de zuidelijke haven van Sali. In de middag kunt u nog een trip maken naar het natuurpark Telašćica. 700 hoogtemeters.

 • Dag 4 Murter - Biograd - Zadar, 120 km

  Vanochtend begint u deze lange fietsdag op de verlaten aanlegsteiger van het eiland Murter. Al snel komt u op het bergachtige Kroatische vasteland en fietst u naar Šibenik en verder naar Skradin. Later rijdt u rond het Vrana meer, het grootste zoetwater reservoir van Kroatië, en verder naar Biograd. Hier ligt de MS Linda u op te wachten voor de cruise naar Zadar. In de avond zal de reisleiding een stadswandeling door deze historische stad verzorgen. 1000 hoogtemeters.

 • Dag 5 Pag en Rab, 110 km

  De dag begint in het oude stadje Nin met de, uit het jaar 800 stammende, kleinste kathedraal ter wereld. Maar genoeg geschiedenis nu, er moet weer gefietst worden en u steekt het eiland Pag helemaal in de lengte over. U fietst nu door een dor en droog, maar schitterend, landschap met overal stenen muurtjes die de bewoners hier hebben gebouwd om hun akkers te beschermen tegen de zoute zeewind. U wordt door de MS Linda weer opgepikt in Lun op het noordelijkste puntje van Pag voor de oversteek naar Rab, beroemd vanwege de imposante stadsmuur en de vier klokkentorens. 1000 hoogtemeters.

 • Dag 6 Rab en Krk, 25 km

  Vandaag fietst u eerst langs de kust naar de oostkant van het eiland. U passeert een gebied bijna zonder vegetatie waardoor een bijna maanachtig landschap overblijft. De weg leidt naar een baai met een mooi, wat a-typisch zandstrand. Na de fietstocht, en wellicht een korte onderbreking voor een frisse duik, gaat u weer aan boord en steekt u over naar het laatste en grootste eiland van deze trip: Krk. Het schip legt aan in de historische haven van de gelijknamige stad Krk. U heeft een middag rust om bij te komen van eerdere inspanningen en om klaar te zijn voor de Koninginnenrit van morgen. 250 hoogtemeters.

 • Dag 7 Krk, 100 km

  Tijdens deze laatste fietsdag klimt u eerst naar de hoge en droge delen van Krk en daalt dan weer af naar Stara Baška. De volgende stop, het stadje Vrbnik, is gebouwd op een 50 meter hoge klif en heeft een geschiedenis als piratennest! Onderweg naar Omišalj fietst u weer door het groen en kunt u nog zwemmen in de baai van Soline. Maar niet voor u de laatste afdaling heeft gemaakt naar de plaats met de toepasselijke naam Klimno. Tijdens het afscheidsdiner deze avond kunt u met uw reisleiders en mederenners terugkijken op een hopelijk erg geslaagde week wielrennen in Kvarner Baai. 1700 hoogtemeters.

 • Dag 8 Omišalj, ontschepen voor 09:00 uur

  Na het ontbijt eindigt uw wielrencruise  in Kvarner Baai. We hopen dat u ervan genoten heeft en klaar bent voor het seizoen!

Reisdata

Begin
Eind
Accommodatie
Vanaf
Beschikbaarheid

Wat u ook nog moet weten?

Vertrekdata en prijzen in 2023

De getoonde prijzen zijn per persoon in een tweepersoonshut op het benedendek.

14 april 2023: € 990,-

Toeslag hut bovendek: € 100,-
Toeslag alleengebruik hut benedendek: € 400,-
Toeslag alleengebruik hut bovendek: € 600,-
Korting 3e persoon bij bezetting van 3 personen hut benedenendek: 50%

Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken
Huurfiets racefiets € 130,- per week
Huurfiets E-racefiets € 190,- per week
Fietsverzekering  € 20,- per week

Inbegrepen

 • 7 nachten in 2-persoonshut
 • 7x halfpension (ontbijt en diner)
 • Dagelijks begeleide fietstours door Engels- en Duitssprekende reisleider
 • Beddengoed
 • Routeinformatie en kaarten aan boord
 • Verblijfsbelasting

Niet inbegrepen

 • Racefietshuur (plus eventuele fietsverzekering)
 • Parkeerplaats € 50,- per week (ter plaatse te betalen)
 • Vlucht Amsterdam-Zagreb
 • Transfer Zagreb Omisalj en/of v.v. € 60,- p.p. enkele reis
 • Entreegelden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vast bedrag voor fleswater en toeristenbelasting € 50,- (te betalen aan boord)
 • Drankjes aan boord
 • Extra nachten voor en na de tour. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Bijzonderheden

 • U kunt deze reis ook met uw eigen groep boeken door het gehele schip te charteren. Dit kan van april t/m oktober. In het hoogseizoen zijn de prijzen wel hoger. Mail voor meer informatie.
 • Minimaal 14 personen

Op de dag van aankomst, vrijdag, kunt u tusen 13.00 en 14.00 uur inchecken aan boord. Het schip vertrekt uiterlijk 15.00 uur naar Cres. Na de incheck vertellen de reisbegeleider, de kapitein en de kok iets over de fietstour, de regels aan boord en de maaltijden en andere zaken.

Uw schip de Linda ligt aan de kade van het havenstadje Omišalj.

Transavia vliegt rechtstreeks van Eindhoven naar Rijeka op donderdag en zondag. Dit houdt in dat u altijd een dag voor vertrek van de tour aankomt en twee dagen na einde van de tour weer vertrekt. Houdt u daar rekening mee bij uw planning.
De luchthaven van Rijeka ligt feitelijk net buiten Omišalj, op slechts 7 kilometer van de ligplaats van het schip. Op de aankomstdag is een transfer mogelijk voor € 15,- op andere dagen raden we u aan een taxi te nemen.
KLM en Croatia Airlines vliegen dagelijks naar Zagreb. Op de aankomst en vertrekdag van de tour is er een gezamenlijke transfer vanaf de luchthaven van Zagreb naar het schip in Omišalj en v.v. Dit moet minimaal 2 weken tevoren gereserveerd worden en kost € 60,- per persoon. Let u er ook hier op of de vertrek- en aankomsttijden aansluiten.
Mocht u per trein in Rijeka aankomen dan is op de aankomstdag een transfer mogelijk voor € 20,-.
Mocht u met de eigen auto naar Omišalj komen, dan kunnen we via onze agent een parkeerplaats voor de week reserveren voor € 50,-. 

De tour eindigt een week later in Omišalj, weer op vrijdag, om 09.00 uur, na het ontbijt . U logeert de nacht van donderdag op vrijdag nog aan boord. Indien gewenst kan de reisbegeleiding voor u vervoer regelen naar het treinstation, de luchthaven of parkeerplaats.

Het houten motorjacht Linda is in 2006 speciaal omgebouwd voor fietsvaarvakanties. De hutten zijn met hout bekleed, waarvan drie benedendeks en elf bovendeks. De ruime en functionele salon met houten tafels en gestoffeerde banken geven de Linda een huiselijke sfeer.

De verschillende dekken bieden veel ruimte om te ontspannen aan boord. Het zonnedek is voorzien van comfortabele ligmatten, zodat optimaal kan worden genoten van het weidse uitzicht vanaf het bovendek. Bij mooi weer is het mogelijk om aan dek te eten.

De bemanning aan boord werkt al vele jaren samen en is een goed geoefend team. Hun glimlach en behulpzame houding kenmerken de sfeer aan boord.

Terwijl u overdag heerlijk aan het fietsen bent, vaart het schip naar de volgende etappeplaats. In de ochtend geniet u van het ontbijt, maakt u eventueel een lunchpakket en stapt u onbezorgd op de fiets. In de middag, als u aankomt, staat er koffie en thee klaar aan boord. Geen gesleep met bagage, niet iedere dag uw tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel te hoeven wennen. Uw hotel vaart als het ware met u mee. En mocht u een dag niet willen fietsen, dan kunt u altijd aan boord blijven en het landschap vanaf het water bekijken.
Op sommige dagen vaart iedereen een stukje mee. Dit wordt in het dagprogramma vermeld.

Onderweg en aan boord kunt u genieten van het gezelschap van een internationale groep. Aan dek of in de salon kunt u samen ervaringen uitwisselen, al dan niet onder het genot van een drankje. Verwacht geen luxe cruiseschip met een all-in formule. Onze deelnemers zijn sportief ingestelde mensen die er van houden in de buitenlucht een actieve vakantie te hebben. Een persoonlijke en ongedwongen sfeer is de norm tijdens onze fiets-vaarvakanties. 

De fiets

Voor het slagen van deze fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede racefiets. Kijk uw racefiets, voor vertrek, daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot mee te nemen. Het is vanwege de veiligheids- en arbeidsregels van de lokale agent op deze fiets-vaar vakanties niet toegestaan uw eigen e-bike mee te nemen aan boord. Uw eigen niet-electrische fiets mag u wel meenemen.

Tijdens deze reis is het dragen van een fietshelm verplicht. U kunt het beste uw eigen helm meenemen

Huurfietsen

Indien u via Cycletours een huurfiets heeft gereserveerd, raden we u aan de reisverzekering uit te breiden met bagage én de uitbreiding extra bedrag hobby- en sportuitrusting.

Bij deze reis worden racefietsen van het merk Cube of Orbea verhuurd. De racefietsen zijn beschikbaar in verscheidene maten. Ook zijn er e-racefietsen beschikbaar. Op het moment van boeken, kunt u kiezen uit de een van de modellen:

 • Huurfiets Racefiets fietsvaar Kroatië

  Op deze cruise kunt u Cube of Orbea racefietsen huren. De Shimano 105 groep en Shimano BR-RS505 hydraulische schijfremmen afmontage zorgen ervoor dat u op het terrein in Kroatië goed uit de voeten kunt. 

 • Huurfiets E-racefiets fietsvaar Kroatië

  De Orbea Gain D40 is de ultieme E-racefiets voor deze reis. De 250W naafmotor zorgt voor ondersteuning waar nodig en de in het frame geintegreerde accu geeft een afdoende bereik. De cyclocross afmontage met Hutchinson Fusion 5 All Season banden, Shimano Tiagra groep en hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat u goed uit de voeten kunt.

Begeleidingsteam

Aan boord van onze schepen treft u onze bemanning en deskundige, meertalige reisbegeleiding. De bemanning bestaat uit een schipper, matroos en een kok. Samen doen ze alles om deze fietsvakantie tot een onvergetelijke ervaring te maken. Het team is speciaal opgeleid en geselecteerd om te zorgen voor een informele en veilige atmosfeer, gedegen informatie over de fietsroute en de bezienswaardigheden onderweg, het bereiden en serveren van voedzame en afwisselende maaltijden.

De schipper is verantwoordelijk voor alles dat te maken heeft met het varen van het schip, daarbij geholpen door de matroos. De kok is verantwoordelijk voor de catering aan boord en voor het beheer van de salon en de bar en is algemeen aanspreekpunt voor huishoudelijke zaken.

De reisbegeleiding fietst iedere dag mee en is onderweg beschikbaar voor toeristische informatie, technische en, waar nodig, andere ondersteuning. Hij/zij geeft iedere avond een uitleg over de fietsroute en organiseren regelmatig stadswandelingen of andere activiteiten in de avond.

Maaltijden

De kok is gespecialiseerd in het bereiden van smakelijke en afwisselende maaltijden voor hongerige fietsers. Tijdens het uitgebreide ontbijt staan verschillende soorten brood, broodjes  en beleg, yoghurt, ontbijtgranen, zuivel, vruchtensappen en repen op tafel. Het menu van het avondeten is iedere dag anders. 

De maaltijden aan boord zijn inbegrepen in de prijs. Frisdranken en alcoholische dranken kunnen tegen een redelijke prijs aan boord gekocht worden. Na een dag fietsen staat er altijd koffie, thee en koekjes, cake of iets anders lekkers voor u klaar.

Als u speciale maaltijdwensen heeft, vragen we u dit bij boeking, maar uiterlijk 14 dagen voor vertrek, aan ons te melden. Als voor het gewenste dieet extra voorbereiding en/of extra ingrediënten nodig zijn, kan het zijn dat we dit alleen in beperkte vorm kunnen leveren. We doen ons best aan uw wensen te voldoen maar vragen ook om begrip voor de beperkte logistieke mogelijkheden aan boord van een schip.

Het reisgezelschap

Een van de leukste aspecten van onze fiets-vaarvakanties is het reisgezelschap. Aan boord treft u een internationaal gezelschap aan uit voornamelijk Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maar ook renners uit andere voornamelijk Europese landen haken regelmatig op deze reis aan. Meedoen met deze wielrencruise is een geweldige kans om met gelijkgestemde renners uit andere landen onderweg te zijn. De voertaal is Engels en Duits.

Begeleid  fietsen

Deze wielrencruise is opgezet als een begeleide fietstour. Dit heeft allerlei aangename kanten zoals deskundige toeristische informatie onderweg, technische en andere ondersteuning en de interactie met uw internationale reisgezelschap. In overleg met de reisbegeleiding kunt u ook besluiten op bepaalde dagen zelf zonder de groep te fietsen. U krijgt dan route-informatie van de reisleider.
Op deze reis is het dragen van een helm verplicht. U kunt het beste uw eigen fietshelm meenemen.