Fietsvakantie Bourgondië en Morvan, alle leeftijden

Bourgondië en Morvan, alle leeftijden

Wijngaarden en meren in Frankrijk

Vanaf € 795,-
Boeken
Samenvatting
 • 5 etappes in 14 dagen
 • 45 km gem. per dag
 • Start Arnay-le-Duc Met eigen vervoer
 • Finish Arnay-le-Duc Met eigen vervoer
Hoogtepunten
 • Opgebouwde tenten staan klaar
 • Rustige weggetjes
 • Veel waterplezier
 • Voie Verte
Kenmerken
 • Groepsreis
 • Met de kinderen
 • Kamperen
 • Fietsniveau 1

  Afstand: 35 - 50 km gemiddeld per dag, Hoogtemeters: 0 - 100 hm gemiddeld per dag. De lichtste fietsvakantie; over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dagafstanden (gemiddeld 50 km). Korte pittige hellingen met hoogteverschillen tot ± 100 meter komen voor.

Bourgondië en Morvan - Frankrijk

Op nog geen 800 kilometer van Utrecht ligt de Cote d'Or. De streek doet deze naam zeker eer aan. Goed bewegwijzerde "Voies Vertes" leiden u langs wijngaarden van de befaamde Bourgogne-wijnen en over heuvels naar mooie campings waar uw begeleidersteam het u aan niets laat ontbreken.

U kunt ontspannen een boek lezen of een wijntje drinken, uw kinderen hebben de tijd van hun leven met de andere kinderen onder leiding van onze kinderbegeleider. Fietsen in Frankrijk wordt hierdoor wel heel erg leuk!

Zorgeloze fietsvakantie

Tijdens deze groepskampeervakantie fietst u zorgeloos van camping naar camping, terwijl de reisbegeleiding boodschappen doet, de bagage vervoert en de bekende gele Cycletours-luifel met tafels en banken opbouwt. Uniek voor deze reis is dat we de tenten hebben inbegrepen en dat deze door ons team voor u worden opgebouwd. De reisbegeleiders staan u onderweg bij met wat te drinken of te eten. Ze helpen u waar mogelijk bij pech of pikken u op in noodgevallen. Bij aankomst op de camping staan er koffie, thee en bouillon voor u klaar. De reisbegeleiding verzorgt een driegangenmaaltijd. Tijdens de dagen waarop u niet naar een andere camping fietst, kan iedereen zijn eigen weg gaan.

Dagprogramma

 • Dag 1 Aankomst Arnay-le-Duc

  U wordt in de loop van de middag verwacht op de camping in Arnay le Duc waar u de begeleiders en de overige deelnemers treft.

 • Dag 2 Arnay-le-Duc, rondrit, 35 km

  Deze rondrit is een ideale opwarmer en brengt u ten noorden van Arnay le Duc. U fietst over kleine weggetjes door een overwegend agrarisch gebied met zijn typische dorpjes. Het traject gaat door een lichtglooiend rustiek gebied. Tussen Châtellenot en Arconcey zijn er mooie uitzichten op de lager gelegen omgeving.

 • Dag 3 Arnay-le-Duc - Meursault, 42 km

  U fietst de eerste 30 kilometer voornamelijk door een prachtig landelijk gebied met her en der mooie bossen. De route bevat 3 klimmetjes. Na 30 km start een lange afdaling waarna u zich tussen de wijngaarden bevindt. Een laatste klimmetje brengt u in Meursault, gelegen te midden van het bekende wijnbouwgebied van de Bourgogne.

 • Dag 4 Meursault, rondrit 17 of 37 km

  Deze korte rondrit van 17 kilometer brengt u via de Voie Verte in Beaune, waar u de oude levendige binnenstad kunt bezoeken. Nadien keert u via dezelfde bewegwijzerde route terug naar de camping in Meursault. 
  De lange rondrit van 37 kilometer naar Santenay en Chagny start met de fietsroute ‘Voie Verte La Voie des Vignes, Beaune - Santenay’.  U fietst op kleine weggetjes door de vele wijngaarden. Na Santenay volgt een fietspad langs het Canal du Centre tot bij Chagny, waar u even kunt bijkomen van de inspanningen. Tenslotte keert u via rustige wegen terug naar Meursault.

 • Dag 5 Meursault - Réservoir de Panthier, 41 km

  Vandaag staat een wat zwaardere etappe met wat klimwerk op het programma. Vanaf Meursault klimt u in 3 stappen (4 km / 2 km / 4 km) naar Crepey gelegen op een hoogte van circa 600 meter. In de afdaling krijgt u mooie uitzichten op de omgeving. Vervolgens fietst u een stukje langs het Canal de Bourgogne, waarna 2 klimmetjes van 2,3 en 1,3 km u bij het pittoreske Châteauneuf, met zijn mooie kasteel, brengen. Op het eind van de etappe volgt de afdaling naar het stuwmeer van Panthier en de camping

 • Dag 6 Réservoir de Panthier, rondrit, 33 km

  U fietst naar Pouilly en Auxois via het Canal de Bourgogne. 1 km na het stadje bevindt zich La Capitainerie in de Port de Plaisance waar u een boottocht kunt ondernemen op het kanaal en door de tunnel. Via een noordelijke route keert u terug. Een klimmetje in twee delen (1,5 km. en 800 m.) geeft u mooie uitzichten op het Réservoir de Panthier.

 • Dag 7 Réservoir de Panthier, rustdag of rondrit, 13, 39 of 41 km

  De kortere rondrit brengt u bij Commarin, waar u het kasteel met de tuinen kunt bezoeken. 
  De middellange rondrit maakt nog een lusje ten oosten van Commarin. Daarbij krijgt u 2 pittige klimmetjes van elk 2 km. en halverwege fietst u nog een stukje op het fietspad langs het Canal de Bourgogne. De uitbreiding bij de langste route gaat niet langs het onverharde fietspad. U blijft op de weg maar moet daardoor nog eens klimmen (4 km). Als beloning heeft u mooie uitzichten op de omgeving.

 • Dag 8 Réservoir de Panthier - Saulieu, 45 km

  Deze etappe laat u opnieuw fietsen op kleinere wegen door een groene omgeving (landbouw of bos). Bij Pouilly en Auxois loopt het fietspad bovenop het Canal de Bourgogne dat hier verdwijnt in een tunnel. In Chailly sur Aramançon start een 5 km. lange klim. Na de top, op weg naar het pittoreske Mont St.  Jean, zijn er mooie zichten op de omgeving. Vervolgens krijgt u een opeenvolging van kortere klimmetjes. Ten slotte start de 7 km lange maar niet zo steile slotklim naar Saulieu.

 • Dag 9 Saulieu, rondrit, 37 km

  U fietst in het natuurpark van de Morvan naar het stuwmeer van St. Agnan. In vergelijking met de vorige dagen is dit een relatief vlakke rondrit. De route op veelal kleine wegen loopt door prachtige stukjes bos, afgewisseld met kleine dorpjes of landbouwgebied.

 • Dag 10 Saulieu - Lac des Settons, 40 km

  U fietst in het Parc naturel régional du Morvan via een overwegend bosrijke omgeving langs kleine meertjes naar het stuwmeer van Les Settons. De route bestaat vooral uit kleinere fietsvriendelijke weggetjes en is een aaneenschakeling van korte klimmetjes, veelal niet zo steil. Halverwege, bij Alligny en Morvan start echter een langere (3,6 km) en steilere klim.

 • Dag 11 Lac des Settons, rondrit, 15 km

  Deze kortere en vlakke rondrit brengt u in 15 km. rondom het stuwmeer van Les Settons.

 • Dag 12 Lac des Settons, rondrit, 38 km

  De rondrit in het natuurpark van de Morvan kent een mooie start langs het Lac des Settons. Daarna fietst u door een schitterende bosrijke omgeving. Via de dorpjes Ouroux en Morvan en Montsauche keert u terug naar de camping bij het stuwmeer. De route is een opeenvolging van klimmetjes. Vooral het laatste deel is nog best pittig. Terug op de camping kunt u weer heerlijk relaxen.

 • Dag 13 Lac des Settons - Arnay-le-Duc, 45 km

  Met de laatste etappe verlaat u het Parc naturel régional du Morvan. Ook vandaag fietst u in een overwegend bosrijke omgeving. De aanvang kent wat kortere klimmetjes maar al snel volgt een lange afdaling. Vervolgens fietst u onder meer in  de vallei van de Ternin. Savilly bereikt u via een 2,7 km lange klim, de langste klim van de dag. Daarna blijft het op en neer gaan tot bij Arnay le Duc.

 • Dag 14 Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. 

Fietsen in Bourgondië en Morvan

Frankrijk

Dagafstanden tot 45 km per dag over licht heuvelachtig terrein met niet te steile en niet te lange hellingen. Soms een korte etappe met iets meer klimwerk. Rustige landwegen en soms Voie Vertes. 

Fietsbussen

Wat u ook nog moet weten?

Eigen vervoer € 795,- 

Bijdrage SGR € 5,- p.p.
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 20,- per boeking

Bij te boeken

Huurfiets hybride € 160,-
Kinderfiets € 120,-
Aanhangfiets € 110,-
Reis- en/of annuleringsverzekering

Inbegrepen

 • Camping- en douchegelden
 • Verzorging onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Routebeschrijving en GPS tracks
 • Uniek voor deze reis is dat we de tenten hebben inbegrepen en dat deze door ons team voor u worden opgebouwd.

Bij te boeken

 • Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u per persoon per dag circa € 14,- voor deelnemers vanaf 13 jaar, circa € 10,- voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en circa € 5,- voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Voor kinderen van 0 tot 2 jaar worden geen kosten berekend. 

   

Eigen vervoer
Komt u met eigen vervoer, dan wordt u zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping in Arnay le Duc. U treft daar de reisbegeleiders en de overige deelnemers.
De route vanaf Utrecht naar Arnay le Duc is ongeveer 750 km.

Per trein
U reist vanaf Amsterdam/Rotterdam met de Thalys naar Paris Nord. Met de metro reist u naar Paris Bercy waar u overstapt op de trein naar Beaune. Vanaf Beaune kunnen de begeleiders zorgen voor de transfer naar de camping. De treinreis dient u zelf te verzorgen. Het meenemen van eigen fietsen in de trein is niet mogelijk op deze route.

De campings waar u gedurende de reis op verblijft zijn eenvoudig, maar voorzien in de basisbehoefte. De sanitairgebouwen zijn eenvoudig, maar goed onderhouden. Op de meeste campings is een zwembad aanwezig waar u een verfrissende duik kunt nemen na een fietstocht. Uniek voor deze reis is dat we de tenten hebben inbegrepen en dat deze door ons team voor u worden opgebouwd.

De eigen fiets

Een goede fiets is onontbeerlijk voor een geslaagde fietsvakantie. Kijk uw fiets voor vertrek uit Nederland grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij u een (kabel)fietsslot en een reparatiesetje met reservebinnenband, fietspompje en multitool mee te nemen.

Reservemateriaal

Gereedschap en reservemateriaal zijn in de begeleidersbus aanwezig. In de grotere plaatsen tijdens de reis zijn fietsenmakers.

Kleding

Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in deze regio en terwijl het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Één of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming (helm). Verder: een tasje voor onderweg, fietsverlichting (voor eventuele tunnels), een zonnebril en een fototoestel. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s voor de website.

Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijdens het fietsen.

De huurfiets

Als u een huurfiets gereserveerd heeft, staat deze voor u klaar bij aankomst. Bij uw fiets krijgt u de beschikking over een slot. De fietsen zijn voorzien van één fietstas. Desgewenst kunt u zelf een kaarthouder meenemen en op uw huurfiets monteren. Dit geldt eveneens voor een eigen zadel of pedalen. Op de huurfietsen zijn de huurvoorwaarden van kracht zoals deze op de Cycletours-website staan. Wij zorgen dat u uw fiets schoon krijgt uitgereikt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door u veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij u om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop uw fiets altijd op slot te zetten.

 

 • Huurfiets Dames

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

 • Huurfiets heren

  Batavus Boulevard, incl. fietshelm 
  Uw huurfiets heeft 24 versnellingen, handremmen, fietstassen, slot, bidon en  u kunt van de begeleider een reparatiesetje ontvangen. 

Reisbegeleiding

Bij deze reis gaan er drie of vier Cycletours begeleiders mee. Hij/zij zorgen voor etappe-informatie, de boodschappen, opbouwen en afbreken van de tenten, verzorging onderweg, technische assistentie en materiaalservice en bagagevervoer. De kinderbegeleider organiseert op de rustdagen en - indien mogelijk - na het fietsen spelletjes en activiteiten. Op de camping zijn er sport-, spel-, teken- en knutselmogelijkheden aanwezig. Op één rustdag worden er geen activiteiten georganiseerd.

Technische assistentie en hulp onderweg

Op deze reis gaat een gecombineerde bagage/servicewagen mee. U zult onze begeleiders meestal in de loop van de dag op de route zien. Zij kunnen u, als dat nodig is, hulp verlenen. De begeleider is technisch goed op de hoogte en kan u helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht u later in de tocht absoluut niet verder kunnen en is de begeleider al voorbij, dan kunt u de begeleider bellen en wordt u opgehaald.

Eten en drinken

Er gaat een complete mobiele keuken inclusief borden en bestek mee. De begeleiding doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner en doet bij deze reis ook de afwas en het opruimen.
Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, op die dag is er voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is het mogelijk om zelf een lunchpakket te maken. Bij de maaltijden is er ook wijn, water en/of frisdrank, koffie en thee. Onze koks proberen zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houdt u wel rekening met de beperkingen van kamperen en koken voor een grote groep. Wij verzoeken u vriendelijk eventuele diëten en allergieën bij boeking door te geven en na te vragen of Cycletours aan uw wensen kan voldoen.
De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Ter plaatse betaalt u ca. € 14,- per persoon per dag voor deelnemers boven de 13 jaar. Voor jongere kinderen betaalt u tussen de 10 en 5 euro per dag. U kunt er tijdens de reis ook voor kiezen om uit eten te gaan.

Bagagevervoer

Dit houdt in: het vervoer van uw bagage van etappeplaats naar etappeplaats. De bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 15 kg per persoon. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. De beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto maakt meer bagage niet mogelijk. Op uw fiets vervoert u slechts uzelf en eventueel een lunchpakketje, regenjack, fototoestel en andere spullen voor onderweg. Cycletours houdt zich aanbevolen voor goede foto’s.

Routebeschrijving

U ontvangt de routebeschrijvingen en GPS tracks ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis. We raden u aan de route op een kaart in te tekenen.

Zwemkleding

In verschillende landen stellen campings/hotels soms specifieke eisen aan de zwemkleding. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de hygiëne te bevorderen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld vaak niet toegestaan om met shorts aan gebruik te maken van het zwembad op de camping. Op Italiaanse campings komt het voor dat het verplicht is om een badmuts te dragen bij het zwemmen (ook voor heren).